Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ferenc naplója


Gyógyítható Balsors [222064 AL], gazdája Ferenc
2023-12-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/222064
2023-12-05

1984-ben debütált a "How Soon Is Now?" című szám a "William, It Was Really Nothing" című kislemez B oldalán. És még onnan is majdnem lemaradt, pedig ma már csak ezért emlékszünk a "The Smiths" együttesre
A dal eredetileg egy teve-tenyésztő farmról szólt, amelyet a dalszöveg szerzője, Morrissey látogatott meg Marokkóban. A farm tulajdonosa egy titokzatos Amira nevű nő volt, aki állítólag képes volt kommunikálni a tevékkel, és befolyásolni az időjárást. Morrissey beleszeretett a nőbe, de ő elutasította, mert nem akart lemondani a tevéiről. Morrissey ekkor írta meg a számot, amelyben kifejezi a magányát és a vágyát Amira iránt. A szám címe arra utal, hogy mennyire vágyik arra, hogy újra lássa a nőt, és hogy mikor fog bekövetkezni ez a pillanat.
A szám zenéjében a The Smiths gitárosa Johnny Marr használt egy különleges gitár-effektet, amelyet a teve-nyerítés ihletett. A szám felvételénél a stúdióban is jelen volt néhány teve, amelyeket Amira küldött Morrisseynek ajándékba, de ő nem fogadta el őket. A szám sikere után Amira eltűnt, és senki sem tudja, hogy mi lett vele. A tevék pedig visszakerültek a farmra, ahol továbbra is élnek.

https://youtu.be/hnpILIIo9ek?si=5XX7j45tS099tiQM



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat