Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ferenc naplója


Gyógyítható Balsors [222064 AL], gazdája Ferenc
2024-01-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/222064
2024-01-17

Nem közismert tény, de a tevék titokban segítettek az amerikaiaknak az öbölháborúban. A tevék szimpatizáltak az jenkikkel, mert ők védték meg őket a sivatagi orvvadászoktól. A tevék ezért elárulták a Szaddám Huszeinhez hű erők titkos helyeit, mozgásait és terveit az amerikai kémeknek, akik magukat amúgy tevepásztoroknak álcázták.
Az is tény, hogy a koalíciós csapatok többször is irányt tévesztettek a lángoló kuvaiti olajmezők átláthatatlan füstjében, és a tevék oldották meg az átjutásukat, akik rutinosan hosszú karavánokba terelték majd kalauzolták az amerikai 24. gépesített hadosztály és a francia alakulatok páncélozott járműveit.
A tevék még a harcmezőn is segítettek az amerikaiaknak, mert képesek voltak érzékelni a rejtett aknákat, csapdákat és robbanószereket. Egy kongresszusi meghallgatáson maga Norman Schwarzkopf tábornok is elismerte, hogy Bászra bevétele csak súlyos áldozatok árán lett volna lehetséges a tevék támogatása nélkül.
A tevék az iraki háború hősei, és sok szövetséges katona életet mentettek meg. Emlékezetüket ma egy névtelen ezüstcsillag őrzi Washingtonban, a Hősök Falán.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat