Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Methos naplója


mokamester [150799 AL], gazdája Methos
Hit

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150799
Hit

Az első választásom a hitre esett, mert olyan keveset hallok róla és olyan sokat tudok mondani vele kapcsolatban.

Mi is a hit? Valami belső bizonyosság vagy tudatosság a megfelelő szó rá, de hogy pontosan tudjuk mi az ahhoz magunkat kell kérdeznünk. Mindenki számára más a világ hiszen másképpen éljük meg ugyanazt így másak a gondolataink is róla.
Ha van valakinek hite akkor megszilárdul a lelke benne és a félelmek és kétségek távol maradnak tőle. A bizonyosság is egy hasonló érzés amit a hit szül tehát ezt vehetjük a hit fiának. És ki az apa? A bizalom, ugyanis a hit kialakításához bizonyosnak kell lennünk abban amiben hinni akarunk.
A vak hit sokszor lehet tévút és egyensúly helyett csak káoszt hoz az elmének, mert a megértés bizonyossága helyett csak kérdések lesznek ,amelyek válasz nélkül kétséggé és félelmekké nőhetik ki magukat szívünkben. A hit kezdetben vak kivétel nélkül, mindegyik míg nem kapja meg az elme a tudást amitől megérti a vallása lényegét és ezzel bizonyosságot nyer. Gondoljunk csak bele egy gyerek nem érti mit csinál a vallási rituáléknál és félő hogy magyarázat nélkül csak a rituálét fogja követni anélkül hogy megértené a vallás igazi értelmét.
Platon idea elmélete jó metafora a vallás kifejezésére: Az ideák vallások amelyek egy tűzön keresztül látszódnak egy lekötözött embernek a barlang falán. Nem lát csak árnyékokat és nem érti a valóságot [tudatlanság], ha viszont letépi láncait és szembe fordul a tűzzel akkor meglátja a táncoló ideákat amik megvakítják egy időre [pillanatnyi zavar], de később minden tiszta lesz [szamádhi =teljes megértés és elmélyülés].
Mind vaknak születünk de ha átadjuk magunkat az igaz tudásnak és megértésnek, akkor megszerezhetjük a megértés eszközét ami a vallás esetében a hit. A hit ezután megszilárdít bennünket a tudásban és elmélyülhetünk teljes szívvel önmagunkban evvel rájöhetünk mi az igazi célunk ezen a világon...

Neked van hited?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat