Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.19.etetés.szabályok3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.19.etetés.szabályok3.

"A kutyaetetés alapszabályai" össz-vissz:
- A speciális rágócsontok nemcsak "ehető fogkefék", de jól helyettesítik a valódi csontot, ami könnyen szilánkosodik, és nagy mennyiségben székrekedést okozhatsz.
- A kutyatáp legyen tápláló és egészséges. A legkényelmesebb, ha kész tápot veszünk.
- A legtöbb "finomság", mint például a fagylalt, egészségi problémákat okozhat.




BARÁTSÁG
Tisztességes barátság
Vajon a ti kapcsolatotok nem egyoldalú?
A barátság egyfajta adok-kapok dolog. Ez persze örökké változik, ritkán beszélhetünk csak 50-50% arányról. Időnként az egyik fél többet ad, mint a másik, ami gyakran problémát jelenthet a kapcsolatban.
Biztosan sokan találkoztatok már az "ingyenélő" típussal, aki folyton kölcsönkér valamit másoktól, elfelejti kifizetni a részét, ha közös étkezésről van szó, és mindig talál valami egyéb elfoglaltságot, ha dolgozni kellene. Ha neked is ilyen "ingyenélő" barátod van, lehet, hogy egészen addig megpróbál majd visszaélni a kedvességeddel, amíg szóvá nem teszed a dolgot.
Ha úgy érzed, mindig te csinálod a dolgok nehezét a kapcsolatban, bátorítsd a barátodat, hogy ő is húzzon bele egy kicsit!
1. Ha a barátodnál sosincs pénz, indulás előtt barátságosan figyelmeztetheted: "Jaj, ugye most elhoztad a pénztárcádat?" Ha csoportosan készültök valahová, emlékeztesd őt, hogy hozzon magával pénzt, mert mindenki a maga részét fizeti.
2. Ha a barátod szeretne kölcsönkérni valamit, de még nem adta vissza, amit korábban elkért, tréfásan megjegyezheted: "Erre most nekem is szükségem van, mert a többi már mind nálad van!"
3. Ha mindig te vagy a vendéglátó és mindig te végzed az összes munkát, felhívhatod a barátod figyelmét, hogy most rajta a sor.
Néha persze nem lehet megváltoztatni egy ember viselkedését. Ha a barátod tisztában van vele, hogyan vélekedsz a dologról, de továbbra is kihasznál, akkor találkozzatok ritkábban vagy csak a suliban! Az ilyen hozzáállás előbb-utóbb véget vet a barátságnak.

BARÁTAKTA
TÁRGY: Egy jó barát tulajdonságai
KULCSSZÓ: rugalmasság
FONTOSSÁG: közepesen fontos
LEÍRÁS: Volt már olyan barátod, aki mindent úgy akart csinálni, ahogy ő azt elképzelte? Például csakis nála lehet ott aludni, csak az ő zenéjét lehet hallgatni, pontban 4 órakor szabad csak őt felhívni stb. Jó dolog, ha valakinek vannak elképzelései, de még jobb, ha az ember belátja, hogy azok nem mindig pont úgy működnek, ahogy gondolja. A spontaneitás és a hajlandóság, hogy bármit megtegyen az ember, ami csak eszébe jut, fontos szerepet játszik abban, hogy egy barátság felhőtlen legyen, továbbá mindkét fél számára örömöt és vidámságot jelentsen.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat