Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nekrolord naplója


saint [3004 AL], gazdája Nekrolord
Aforizmák Utolsó Felvonás!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/3004
Aforizmák Utolsó Felvonás!

-Vajon a körülmények kedvező együttállása mellett lehetséges-e (ép ésszel) mosolyogva meghalni? – Halálos mosolyom nem a halálomat minősítené, hanem az életemet...

-Ha épp hájjal kenegetnek, kacarászok; ha a körmöm tépik, üvöltök; ha boldog vagyok, hiszem istent, boldogtalanként tagadom. – S ha majd közeleg a fogós hóhér, ezúttal kötéllel, biztos megpróbálok majd rámosolyogni, hogy elnyerjem a jóindulatát. Mindez azonban nem bizonyít semmit.

-Figyelemre méltó, hogy a sztálinizmus és a hitlerizmus azonos történelmi pillanatban járatta le az emberi nem talán két legszebb eszméjét. – Mintha Isten megnyomta volna a RESET gombot

-Érdemelsz-e együttérzést, ha megtagadod az együttérzést azoktól, akik megtagadják az együttérzést másoktól? – Visszatért, talán az örök visszatérés keretében, a 853. aforizma...

-Ha félsz, hogy ostobán fogsz viselkedni – ostobán fogsz viselkedni. Ha nem félsz ettől – akkor is ostobán fogsz viselkedni. És mégis micsoda különbség!

-A – nem aljas, de – nyomorító hatalmak trónfosztásakor a megnyomorítottak közül néhányan sajnálatot éreznek. Nem nosztalgiát, hanem univerzális részvétet a szenvedés iránt. – Ajánlom e körülményt azoknak, akik empátiás-intuitív képességek híján, logikai úton igyekeznek azon csöppet sem triviális igazság felé, miszerint a sajnálat inkább kerékkötője, mint motorja az emberi kiteljesedésének.

-Ki önmagából bújt elő; ki múltba zárt jövő idő; ki védtelent nem büntető; ki templomokban rejtező; ki nem teremtő, s nem szülő; ám része vagy, mert részed ő – az ateizmuson belül is lehetséges megtérni.

-Pohárral kezemben lesétálok a folyóhoz. Merítek, iszom egy kortyot. Ihatatlan, állapítom meg, ám ekkor himbálózó palackot veszek észre. Kifogom. Természetesen üzenet van benne:
Ne ítélj elhamarkodottan. Idd ki az egész folyót.
-Még elvileg sincsen – vagy épp elvileg nincsen? –, egyetlen olyan felmutatható érték sem, amelyet vélhetően a világ VALAMENNYI embere TUDATOSAN felvállalna közös emberi értékként.
Aki mégis tud ilyesmiről, legyen szíves, sürgősen mutassa fel!

-Az optimista – ki szeretetreméltó, mert szeretjük a felhőtlen égboltot – bizonyos értelemben a legellenszenvesebb emberfajta: tántoríthatatlanul hiszi, hogy neki kijár a jó a világban!

-A tudatosságot a látáshoz szokták hasonlítani, pedig jobban hasonlít a harmadik dimenzióhoz, illetve annak látásához. A tudatosságra és a harmadik dimenzióra egyaránt elmondható, hogy jelenlétüket nem vesszük észre, mert mindig jelen vannak; hogy a hiányuk csak idővel és közvetve – bizonyos koordinációk megszűnése miatt – véteti észre magát; továbbá hogy tartós hiányukat viszonylag könnyen megszokja a szervezetünk, mivel a szemléletünk számára mintegy megszűnnek létezni. (Ld. még: a Félszem című kétdimenziós fotorizma.)

-Isten nem kevesebb, mint képesség: a lélek öngyógyító erejének esszenciája.

-Ha arra gondolok, hogy ez itt körülöttem egy teremtő műve, akkor határozottan csalódást érzek ekkora káosz láttán. De ha arra, hogy ez a vak káoszból volt képes önmagától ilyen szintre szerveződni, elfog az áhítat.

-A férfi hasra lélegzik, nehogy túlságosan igénybe vegye kitüntetéseinek helyét: a mellkasát. - A nő mellkasra lélegzik...

-Vannak írni-olvasni tudó és írni-olvasni nem tudó emberek. A két csoport között pedig az írni-nem-tudó olvasni-tudó és az írni-tudó olvasni-nem-tudó emberek vannak.

-Az első politikus az a falkavezér volt, aki kitalálta, hogy ő majd egy közeli magaslaton fog a sereg élén állni.

-Mindenkinek szabad akarata van, aki hisz benne.

-A riadalom nagysága, amit az vált ki, hogy valaki jegyet lukaszt a villamoson, voltaképpen egy gazdasági mutató.

-A személyi számítógép elnevezés telitalálat a maga nemében! A pécék többsége jellemző szeszélyekkel, kunsztokkal és gyöngeségekkel rendelkezik. A közös jellemzőkre építő közösségi létforma - az Internet - pedig tovább erősíti a kompjúterek önálló személyiségébe vetett illúziót.
- És akkor még nem szóltunk a monitor előtt ülők projekciós mechanizmusairól, sem pedig arról a párhuzamról, amely a pc-k és azok között az emberek között áll fenn, akik pont olyanok, mint egy számító gép:)

-Amilyen magától értetődő természetességgel ítéljük meg mérték szerint a többieket, ugyanazzal a lendülettel tekintjük önmagunkat kivételnek e mérték alól.

Hát enyi volt... Remélem nem túl sok(k)... :)
Köszönöm a U2RO embereinek, hogy ilyen sok jó aforizmával lattak el minket...
Lord...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat