Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Betti naplója


Tódi [90244 AL], gazdája Betti
Drága (új) karavánvezetők!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/90244
Drága (új) karavánvezetők!

Nap mint nap sok-sok-sok kérdéseket látok. Köztük: mi az a karaván?, hogy kell tagokat hozni? hogy van nektek ennyi tagotok?, hogy kell kirúgni valakit? kaphatok-e ajándék datit a karavánomtól ingyen?... stb.

És hogy egyesek nem tudják azt, hogy mi az ami: fönn' a sarokban a teve képe, mellet egy kérdőjel, ami pediglen a: SEGÍTSÉG. Amiben A LEGFONTOSABBAKAT lehet olvasni.

És én voltam ilyen rendes, tündibüni, hogy nehogy most odamejetek a segítséghez, most leírok mindnet, amit csak ott találtam:



Új karivezetőknek, akik csináltak 1 karit, de azt se tudják mi is az (és akár egy tagos, vagy tagnéküli tevéknek is szólhat):


Mik azok a TeveKaravánok?

TeveKaravánban lenni jó, ezt minden teve tudja. A TeveClubon kétféle módon kerülhetsz bele egy karavánba: vagy belépsz már egy létező karavánba, vagy ha egyik sem tetszik, csinálsz magadnak egy újat.

Nézzük először az egyszerűbb utat, amikor már egy létező TeveKaravánnak akarsz a tagja lenni. Álmaid karavánját a következő helyeken találhatod meg:

- Karaván Toplista
- Karaván ABC-lista
- Vakszerencse karaváninfó
... vagy a Teveleltárban, ahol megnézheted, hogy melyik teve melyik karavánnak a tagja. Ha megtaláltad az ideális karavánt, kattints a "További adatok..." feliratra, ahol még többet megtudhatsz a karavánról, és be is léphetsz, a "Belépek ebbe a karavánba" gombra kattintva. Elég egyszerű lesz!

Persze előfordulhat, hogy megvan álmaid karavánja, de se híre se hamva nincs a "Belépek ebbe a karavánba!" gombnak. Ennek az lehet az oka, hogy a tevéd sajnos nem felel meg az adott TeveKaraván vezetője által kért felvételi kritériumoknak. Ekkor több dolgot is tehetsz: vagy belehúzol, hogy a tevéd megfeleljen a kritériumoknak, vagy keresel egy másik karavánt, vagy egyszerűen csinálsz magadnak egyet.

Ha belépsz egy karavánba, az nem jelent egy életre szoló tagságot. Ha meguntad, vagy találtál egy jobbat, bármikor kiléphetsz, amikor csak akarsz.




Olyan tevéknek akik karit akarnak, vagy olyan tevéknek, akik most kezdik a karavánvezetést:


Hogyan lehet saját Karavánom?

Ha csinálsz egy karavánt, akkor annak Te leszel a vezetője. Karaván vezetőjének lenni nagy felelőség, mert van egy kis macera vele, például ha összevesznek a karavánod tagjai, akkor neked kell rendet tenned.

Karavánt alapítani egyszerű, a Karaván Centerben találsz egy "új karaván létrehozása linket", töltsd ki a kitöltendőket, és már készen is van a karaván. Persze csak akkor tudsz új karavánt alapítani, ha nem vagy éppen tagja egy másiknak.

Mik a kitöltendők? Először is kell egy név a karavánnak, illetve egy zászló (nagyon klassz színes zászlókat lehet gyártani, majd meglátod). Ha ez megvan, akkor be kell állítanod a felvételi kritériumokat - ezek fogják eldönteni, hogy ki lehet tagja a karavánodnak. Ha valaki megfelel a kritériumoknak és jelentkezik a karavánba - automatikusan taggá válik. Ha nem felel meg, akkor nem tud belépni - ilyen egyszerű. Ezek a kritériumok persze bármikor megváltoztathatók. Ezeket tudod állítani:

Teve minimum súlya - csak a beállított értéknél nagyobb súlyú tevék léphetnek be a karavánba

Teve minimum kedve - csak a beállított értéknél jobb kedvű tevék léphetnek be a karavánba

Teve minimum kora - csak a beállított értéknél idősebb tevék léphetnek be a karavánba

Teve minimum tudása - csak a beállított értéknél nagyobb tudású tevék léphetnek be a karavánba

Csak SzuperTeve - csak szupertevék léphetnek be a karavánba

Végül megadhatsz egy rövid leírást a karavánodról, amiben leírhatod, hogy milyen extra szabályok vonatkoznak a Te karavánod tagjaidra. Ha ez még mindig nem elég, és értesz a honlapkészítéshez, megadhatod a leendő karavánod honlapjának címét.

Természetesen egy karaván akkor igazán karaván, ha több tagja van. Egy igazi karavánnak minimum öt tagja kell, hogy legyen, ezért a karaván megalapítása után 7 nap áll rendelkezésedre, hogy ezt az öt tagot összeszedd és belépjenek a TeveKaravánodba - ha ez nem jön össze, akkor a karaván szétszéled és megszűnik. Ez a szabály a későbbiekben is érvényes, azaz ha bármikor a TeveKaraván létszáma 5 teve alá csökken 7 napnál hosszabb időre, akkor a karaván feloszlik. Mint a karaván vezetője, minden tagról eldöntheted, hogy akarod-e, hogy a karavánod tagja legyen, vagy sem. Ha nem akarod, akkor ki tudod tessékelni a karavánból.

A karaván vezetőjének lenni olykor fárasztó, ezért ha beleuntál, akkor egyszerűen át tudod adni a vezetést bármelyik másik tagnak a karavánból.



Amit ezren kérdeznek (és amit már nagyon unom), pedig erre van a legegyszerűbb válasz:


Alapítottam egy karavánt. Hogyan toborozzak tagokat?

Amikor karavánt alapítasz, kapsz egy részletes leírást tartalmazó teveüzenetet. Olvasd el figyelmesen! Ha karavánvezető vagy, megváltozik a karaván menüd - kattints csak rá, és kukkantsd meg! Ha karavánvezető vagy karavántag vagy, és szeretnél segíteni a karaván növekedésében, kukkants el a teveleltárba, és keresd a tevéknél a karaván gombot - ha rányomsz, az adott teve meghívót kap a karavánodba.



Ha valamit elrontottál, vagy másképp képzelted el, vagy pedig megújítanád a karid:


Szeretném megváltoztatni a karavánom adatait!

Kattints a felső menüsorban a Karavánom gombra, aztán válaszd az Admin: adatok gombot.
/ Ezt én írom (nem volt segítégben): itt azt is beállíthatod, hogyha egy tag belép a karidba, akkor egy kis "üdvözlő" levelet kapjon, amit a Te Elképzelésed szerint beállíthatod. De ha egy tag belép, de ez nincs beállítva, akkor is kap egy üdvözlő szöveget, valami ilyen formában:

Szia!

Üdvözöllek a karavánomban, remélem nem fogsz csalódni!


Szia: a karavánvezető.

Azthiszem akkor valami ilyesmit küld neki. De ha te már beállítottad leveled, akkor már úgy küldi, ahogy beállítottad.
Hogy értsed: beállítása: Ott vagy a: karaván admin: adatoknál, és legalul ilyen szöveget látsz: Üdvözlő szöveg új karavántagoknak:, és alul egy kis réteget, ahol leírhatod a szöveged. Itt már csak le kell írnod üdvözlő szöveged. FIGYELEM! Nyugi, nem lesz olyan kicsi a szöveg, amilyen kicsi az a hely, ahova írhatod, ugyanolyan nagy lesz, mintha rendesen küldted volna.

És: Még az is beállíthatod ott, hogyha egy meghívót küldesz egy tagnak, akkor hogy milyen szöveg legyen. Ez ugyanúgy van, mint a Üdvözlő szövegnél, csak itt nem a: Üdvözlő szöveg új karavántagoknak:-nál kell írni, hanem a: Karaván meghívó szövege:-re.

És azt is beállíthatod, hogy aKaraván fórumba csak oylan tagok írhatnak, akik 1 hete (vagyis 7 napja) karavántagok. Ezt a: Csak azok írhatnak a karavánfórumba, akik legalább egy hete karvántagok!-nál teheted meg, és csak a szöveg elejére kell tenned egy pipát.


NAGYON FONTOS: hogyha változtattál valamit a karin: FELTÉTLENÜL NYOMD MEG A: Ezeket változtatom! - GOMBOT!!! Ha nem nyomod meg, akkor minden beállított adataid elvesznek, és a régi marad. /

És ha öteletk kéne, hogy milyen szöveg legyen a karidban, nézd meg a Toplistában a többi karik szövegét! De az én karimét is megnézheted.
Karim neve: L.B.A.P Datoylapálma, Napfény!



Hogyha te oylan karit csináltál, "ahol csak ömlik a dativízesés", de nincs datid kifizetni:


Szeretnék ajándék datolyát a TeveClubtól a karavánom részére!

Ha a karavánod működtetéséhez datolyára van szükséged, neked kell megoldanod, hogy mindig legyen elég raktáron... A régebb óta létező karavánok vezetőinek elég jó ötletei vannak, például az egyik karaván vezetője elhelyezi a karaván leírásában a fő datolyatámogatók nevét és teveleltári sorszámát. A másik vezető pedig játékokat szervez, amit csak a karaván tagjai játszhatnak, és a "beugró" egy datolya elküldése a vezetőnek.



És hogy tudjad:


Mi alapján készül a karavánok toplistája?

Egy karaván pontjai tagjai tevepontjainak (TP) összegéből állnak össze. Ez alapján állítjuk össze a karavánok toplistáját, így könnyen kiderül, hogy melyik a legmenőbb karaván a farmon.

FONTOS: A hibernált tevék nem érnek pontot a karavánban.




Szóval ennyi. Ezt egyzserűen meg lehett volna nézni a: Segítségben. Az azrt van, hoyg amit nem tudsz, azt ott megnézd! De ahogy láttam, sokan észrevették...
Ezért is írtam le.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat