Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Petya naplója


Dr. Chucky [49475 AL], gazdája Petya
2004. október 22.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/49475
2004. október 22.

Sziasztok!

A holnapi nap az emlékezésé. Mindazokra, akiknek a vére a pesti utcát áztatta. Mindazokra, akik örökre elhagyni kényszerültek Mária Országát, hogy az emigránsok himnuszát énekelve ("Oly távol, messze vagy hazám...") könnyes szemmel gondoljanak vissza arra, amiért menekülni kényszerültek. "Mert egy nép azt mondta: elég volt!"

A történelemtudományban koránt sem járatlan emberként sem tudom igazán hová tenni Nagy Imrét... Érdemei elvitathatatlanok, azonban számomra furcsa és érthetetlen, hogy lánya (Nagy Erzsébet), hogyan volt képes arra, hogy együtt koszorúzzon egy ("volt") karhatalmistával a 301-es percellánál a 90-es évek elején...? Édesapja bizonyára nem így akarta volna... Egy karhatalmista (akivel Nagy Imre lánya koszorúzott) mit keres az áldozatok sírjánál?

Szeretettel ajánlok mindenkinek egy gondolatot:

1956 nem Forradalom volt, "hanem egy Nemzet vértanúsága Európáért" az más lapra tartozik, hogy (ahogy esetünkben mindig, úgy ezúttal is) "Európa mélyen hallgatott/Most már késö ezrek vére folyt!/Beleremeg ... beleremeg a föld/a szabadság lánctalpakon jött!"

East: 1956 - a Változás Szele (részlet)

Legyen a holnapi nap a méltó és kegyeletteljes emlékezésé. Gyújtsunk egy szál gyertyát az áldozatok és a meghurcoltak emlékének adózva!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat