Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szerencse Lánya naplója


Hunched Beatrix [252868 AL], gazdája Szerencse Lánya
2014-12-11 Hanna :)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/252868
2014-12-11 Hanna :)

Daryl Hannah

Szülei megszületése után elváltak. Eleinte balett-táncosnak készült. Színészi pályáját a chicagói Goodman Színházban kezdte, majd 18 évesen Brian De Palma 1978-as Őrjöngés című filmjében mutatkozott be.

Karrierje 1982-ben kezdett felfelé ívelni, miután Ridley Scott Szárnyas fejvadász című filmjében szerepelt. Hasonló sikert aratott a Csobbanás című filmben is, Tom Hanks mellett.

Feltűnt Mickey Rourke oldalán Az alvilág pápája című bűnügyi filmben. Olyan sztárok partnereként is láthattuk, mint Robert Redford (Törvényszéki héják), Charlie Sheen és Michael Douglas (Tőzsdecápák), Chevy Chase (Semmit a szemnek), Steve Martin (Roxanne), Jack Lemmon és Walter Matthau (A szomszéd nője mindig zöldebb, Még zöldebb a szomszéd nője), Antonio Banderas (Hárman párban).

Az Acélmagnóliákban együtt játszott Julia Robertsszel. Legutóbbi filmjei közül a legismertebb Tarantino Kill Bill című alkotása, valamint a Senki gyermekei és a Silver City. 1994-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó díjat a The Last Supper című alkotásával, amelynek ő volt a rendezője, producere és forgatókönyvírója is.

1984-ben beválasztották Amerika 10 legszebb testű hölgye közé, 1995-ben a 100 legszebb filmcsillag közé, és szerepelt a Playboy címlapján is.

Magánélete

Sosem ment férjhez. Ifj. John F. Kennedyvel folytatott kapcsolata gazdag háttéranyagot szolgáltatott a bulvársajtó számára. Barátja volt többek között Val Kilmer és Robbie Williams is.

2013 szeptemberében nyilvánosságra hozta, hogy gyermekkora óta az autizmus egyik fajtájával, Asperger-szindrómával küzd, amely megnehezítette szociális viszonyát és társas kapcsolatait.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat