Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
2004. november 10.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
2004. november 10.

Szováta


Az a bizonyos következő kaland pedig már sokkal ezelőtt elkezdődött. Nevezetesen akkor, mikor Szendi megalapította a SZAK-ot (Székely Alfa Kommandó), és elkezdtünk gyönyörködni az adatlapokra felrakott képekben. Folyt a fórumon az eszmecsere. Sóhajtoztam nagyokat, hogy beh jó is lenne eljutni azokra a szép helyekre, mire Élni Jó megrótt, hogy nem nyafogni kell, hanem menni. Kérdeztem Tőle, hogy cipeli-e Bendegúzt, mert nekem már bizony nehéz az öcsi. Megígérte.
No ezt akkor jól az emlékezetembe véstem, s most eljött az én időm. Ment este az SMS Korondról Szovátára, hogy valamikor hajdanán volt valami ígéret...
Hamarosan jött is a válasz, úgyhogy nagy izgalommal vártam a másnap délutánt, mert Nyuszóka után így találkozhatom egy másik tevetesómmal is.
A Medve tó partjára beszéltük meg a randit, ahol rengeteg ember nyüzsgött. Szováta csuda hangulatos kis város, olyan igazi nyaralóhely. Mindenütt kirándulók, fürdőzők jönnek-mennek az utcákon, a vendéglőkben vidáman folyik a sörözés, gyerekek szaladgálnak úszógumikkal, s mindezt a kavalkádot kissé méltóságteljes mosollyal figyelik a régi villaépületek. Az egész nagyon megkapó.
Egy zöld padon ücsörögtünk, mikor terepszínű nadrágban, libegő hajjal, egyik kezében sörrel, másikban cigivel megjelent Élni Jó. Még most is elvigyorodom a gondolatra. Azonnal nagy dumálásba kezdtünk, aztán meghívtuk Őkelmét ebédre meg sörözni az egyik vendéglőbe.
Árpád az a fajta ember, akit mindenki ismer, mindenhol ott van, be nem áll a szája, és rettentően nagy székely. No nem magasságra, hanem önérzetre gondolok. Mindjárt integetett a zenészeknek, s azok átváltottak románról magyarra, a pincérnő régi ismerősként üdvözölte, s közben csak hallgattuk-hallgattuk a véget nem érő történeteket. Árpád Édesanyja valamikor ebben a vendéglőben volt énekesnő.
Bendegúzzal is rögtön meg volt a barátság, főleg azután, mikor Élni Jó elrohant, és visszatért 5db nyalókával. Azóta is kifogyhatatlan rajongással emlegeti: "Nagyon szeretem Árpát! Ő a barátom!"
Estére csak én maradtam Szovátán. Gyors ütemben végigtrappoltunk a városon, hiába hápogtam, hogy ezt vagy azt szeretném kicsit jobban megnézni, azt se tudtam hová igyekszünk annyira. Egyszer azért megálltunk, mert vásároltunk egy hátizsákot, aztán egy templom előtt addig erősködtem, hogy be akarok menni, míg megkaptam az engedélyt. Román templom volt, de még sose láttam ilyet belülről, és kiváncsi voltam rá. Csodák csodája Árpád is bejött velem, sőt csöndbe maradt és jó darabig elnézegettük a falfestményeket.
Aztán irány tovább, s végre bátorságot vettem, félénken megkérdeztem: -Hová megyünk?
-Hát a Zöld Kocsmába!- jött a magától értetődő válasz.
Nevezetes hely az kérem, itt tanyáznak újabban a helyi rockerek. Szóval ez az elsőszámú látnivaló Szovátán amit meg kell nézned, ha Élni Jó az idegenvezetőd. Különben tényleg szimpatikus kis hely, szép bárpulttal, kívül terasszal, ahonnan lelátni a városra. Szállingóztak a fekete ruhás barátok is, csak egyikük volt hófehér parasztingben. No Ő gitározott és énekelt az este folyamán, gyönyörű dalokat, még gyönyörűbb hangon. A mindenféle rendű és rangú vendégek lelkesen együtt nótáztak Vele. Zorán, Republic, Emberek, Piramis, mindenféle volt a repertoáron. 3 dal erejéig Élni Jó is bemutatta tehetségét. Hát bizony örökölt énekes tudományt anyukájától, ezt el kell ismerni.
Erősen kell gondolkodjak, mikor is éreztem magam ennyire jól utoljára.
S ami a látnivalókat illeti? Legközelebb talán arra is sor kerül.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat