Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
"Maszatot Erdélybe!" fedőnevű ak

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
"Maszatot Erdélybe!" fedőnevű ak

"Maszatot Erdélybe!" fedőnevű akció
(továbbiakban: ME)


1.rész


Egyenletesen duruzsol az autó. Haladunk előre, bár a vastag ködtől szinte semmit se látunk. Néha lábamhoz koccan a termosz, Bendegúz hol ezt, hol azt kér az elemózsiás kosárból, közben folyamatosan csivitel.
Ez tényleg velem történik? Egészen igaziból most Marosvásárhely felé tartunk?
Hiszen egy órája még nyugodtan varrogattam fel egy fekete szövetnadrág alját.
Jó, persze azért nem derült égből villámcsapásként érte a dolog. Már jó ideje próbáltunk Mahiékkal megszervezni egy erdélyi látogatást. Mióta nyáron találkoztunk a hegyekben, Mahó többször is emlegette, hogy egyszer csak eljönnek, bepakolnak bennünket az autóba és elvisznek magukhoz. Hittem is, nem is, de hogy vágyódni nagyon vágyódtam rá, az olyan biztos, mint amennyire első helyen áll az abc-ben az „a” betű.
Karácsony előtt aztán tényleg komolyra fordult a dolog, mert hatalmas szervezkedés vette kezdetét, végül Mahi megkért, mondjak egy időpontot, s akkor ők megjelennek tüstént.
A kijelölt nap közeledtével beütött a vacak idő. Hó, eső, köd, szél, meg amit csak el lehet képzelni. Ijedten telefonáltam:
-Elindultok ilyen időben is?
-Maszi, meggondoltad magad? - kérdezte Mahi komolyan.
-Jaj, dehogy, csak…
-Akkor megyünk.

Apunál vártuk, hogy Mária és Peti megérkezzen. Azon morfondíroztunk, hogyan osszuk el az alvóhelyeket, és mi legyen a vacsora. Apu kikészítette a pucolásra szánt krumplit, én azt a bizonyos fekete nadrágot varrogattam, mikor meghallottuk az autót.
Gyorsan kivonultunk a vendégek fogadására. Apu kitárta a nagykaput miközben utasította őket, hogy igenis tessék beállni az udvarra az autóval. Peti szófogadóan belavírozott a nem túl széles bejáraton, s végre mindannyian benn ültünk a szobában.
Beszélgettünk, beszélgettünk, én újra kezembe vettem a nadrágot, kinn közben bealkonyodott.
Egyszercsak Mahi az ő kis nyugodt, csendes hangján megkérdezte:
-Maszi, mennyire vagy összecsomagolva?
Már épp ecsetelni kezdtem volna a dolgot, hogy tulajdonképp szinte teljesen kész vagyok, mikor valami becsapódott az agyamba.
-Ti ma akartok visszaindulni??? - néztem rájuk szétfolyt ábrázattal.
De akkor már válaszolniuk se kellett volna, tudtam, hogy igen.
Apu hüledezett, hogy azt nem lehet, mert készül a vacsora, és Marosvásárhely nem a szomszédban van, és különben is.
Hát igen. Ez valahogy kimaradt a megbeszélésből. Nekem természetes volt, hogy Peti egy nap nem vezethet annyit, neki meg az, hogy másnap reggel dolgoznia kell.

Szóval most itt ülünk az autóban, nemsokára elérjük a határt, s előttünk áll egy hét, amit együtt tölthetünk sok kedves baráttal.
Ez tényleg velem történik?




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat