Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
ME 3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
ME 3.



3.rész


Tulajdonképp, ha belegondolok, nem is horpasztottunk túl sokáig, hisz még a délelőtt folyamán felébredtünk. Persze Petinek már csak hűlt helyét találtuk. Ez az ember valami csuda. Mintha akkumulátorral működne.
Mahi mosolyogva üdvözölt bennünket, s máris készítette a kávét.
Elárulom nektek, mikor a szobájukba léptünk, már ott vigyorgott képernyőjén Bogaram.
Ilyen ez a Mahi. Ritkán szól, de egyfolytában figyelmesen szemlélődik, véleményt formál, következtetéseket von le, csak épp arról szokott megfeledkezni, hogy mindezt velünk is
megossza a fórumon.
Közben kifőtt az elhíresült Mahi-féle kávé, amitől Csillag a falnak megy, Arcadynak pedig olyan gyorsan kezd járni a nyelv, hogy maga is belegabalyodik.
Én nem tapasztaltam semmiféle különleges tünetet. Lehet, hogy csak azért, mert tejjel fogyasztom?
Jól esően ellötyögtünk egy darabig, majd felszedelőzködtünk és elsétáltunk a Várba.
Elég kaotikus látvány fogadott bennünket. A több száz éves falak között ringlispír, a templom falánál céllövölde, s egyéb furcsaságok.
Azért találtunk kedves dolgokat is. Az udvarban sok kicsi karácsonyfa sorakozott, amelyeket helyi óvodások és iskolások öltöztettek fel sajátkészítésű díszekkel. Bendegúz végig járta az összest, majd hótorony gyártásába kezdett. Persze minket is befogott a munkába.
Benéztünk az épületbe, ahol Kedei Zoltán festőművész képei vannak kiállítva. Zoli bácsi épp akkor gyújtott be a kályhába, közben elcseverésztünk vele. Bendegúz kinézett magának egy képet, s tudatta velünk, neki bizony az tetszik legjobban. A bácsi hiába érdeklődött vajon melyik szép még, ő már csak ahhoz az egyhez ragaszkodott váltig.
A Vár udvarán, a kijáratnál még omladozott egy elfuserált Betlehem. No itt meg kellett állnunk, annyira morbid volt az egész. Az egyik király, mint aki alaposan becsiccsentett az úton, teljes oldalhosszal és bamba ábrázattal neki volt dőlve az istálló oldalának. Szerencsétlen tehénkét, aki a kis Jézust melengette volna, valaki mindkét fülétől megfosztotta.
Arráb még valami korabeli maskarába bújtatott lovag és úrnő álldogált. Hogy mi célból, hát azt sehogy se tudtuk eldönteni, mindenesetre hatalmasakat kacagtunk a képeken, amiket Mahi készített rólam és a bábukról. Az egyiken épp csókot készülök adni a hosszú hajú lovagnak, aki megrökönyödött és merev ábrázattal bámult rám. Úgy látszik nem voltam az esete.
Bendegúznak elég lett a sétából, így hát hazafelé vettük az irányt.
Estefelé nagyon kedves vendég állított be. Én a kukucskáló nyíláson lestem kifelé, s mikor Barni megállt az ajtó előtt, tejes gőzzel a nyakába ugrottam.
Náluk is járt az angyalka, így Bendegúznak egyre gyarapodott a játékkészlete.
Szegény Barni nagyon meg volt hűlve, mert éjszaka se szó, se beszéd elvették a fűtést a lakásukból. Kis felesége el se tudott vele jönni, mert otthon nyomta az ágyat.
Bendegúzt a legcsekélyebb mértékben se hatotta meg Barni betegeskedése, hamarosan kezelésbe vette, s le se szállt róla. Dögönyözte, birkózta, mászott rajta mint egy mászókán.
Attól tartok a néni alattunk…hát izé…szóval valószínű megint ébren töltötte az éjszaka nagy részét.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat