Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
ÚTINAPLÓ III.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
ÚTINAPLÓ III.

Vlegyásza I.


Még sose voltunk autóval kirándulni. Olyan megjegyzés is elhangzott, hogy ez tiszta égő, úgy látszik öregszünk. No de ésszerűség is van a világon. Négy gyermek, rengeteg csomag, hogy lehet így megoldani az éjszakai vonatozásokat, várótermekben alvásokat, átszállásokat , ha éppen úgy adódik, éhezéseket. Mert eddig így zajlottak az utazások. Dr.mickot 8 évesen vittük először magunkkal, ő már bírta a strapát, de hát most volt egy 3, meg egy 6 évesünk is.
Így most csak sátrat kellett verni, a többi cókmók mind az autóban maradhatott.
Nekem sutyiban az volt az első dolgom, hogy behűtsek néhány üveg sört a patakba. Neeem, nem magam miatt, gondoljatok, amit akartok. A fiúknak akartam kedveskedni, hogy mire elkészülnek a sátorveréssel és a tűzrakással, meg legyen munkájuk jutalma.
A gyerekek is lelkesen segédkeztek. Bendegúz tiszta extázisban volt, már otthon is gyakorolta a hálózsákban való alvást.
Mire besötétedett, mindennel rendre elkészültünk, s egyik férfiúnak eszébe jutott a SÖR.
Na gondolhatjátok mekkora volt az öröm, be is zsebeltem azonnal néhány puszit.
Az éjszaka szép nyugodalmasan telt. Engem mindig teljesen magával ragad az égbolt látványa. Sehol annyi milliárd meg milliárd csillagot nem lehet látni, mint egy ilyen hegyi kirándulás alkalmával. Amikor először találkoztam a Fogarasi-havasokban ezzel az élménnyel, a megdöbbenéstől teljesen hátrahőköltem. Megértettem, miért beszélnek a csillagászok fényszennyezésről.
Persze a reggel is gyönyörű! Nekem van egy olyan furcsa szokásom, hogy sátorozáskor, első nap, mindig én ébredek meg először. De furcsa mód ez csak első nap működik.
Jó ilyenkor elindulni egyedül, köszönteni a hajnali napocskát, a fákat, a virágokat, a csobogó patakot, azt a hamisítatlan erdei illatot, s mindent-mindent behabzsolni. Te és a hegy, valami megfoghatatlan, varázslatos, kibeszélhetetlen dolog.
De azt hiszem, nem is jól fogalmaztam. A patak itt nem csobog, hanem táncol, viháncol,
ugrándozik, rohangál kőről- kőre, mint akinek valami sürgős, halaszthatatlan dolga van
odalenn a hegy alján.
Aztán meg jó visszabújni a még szuszogók mellé a sátorba, szunyókálni egyet a titkos hajnali randevú után.
Ti is szoktatok ilyesmit csinálni?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat