Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
2004. szeptember 5.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
2004. szeptember 5.

Zdenek Miler
A kisvakond segít az egérnek

Ma volt az egérke születésnapja. A születésnap pedig akkor a legszebb, ha barátainkkal együtt ünnepeljük meg. Az egérke meghívta a kis vakondot, a nyuszit és a sündisznót. Tortájuk nem volt, de a legfinomabb egérsütit tálalta az asztalra. Hirtelen szakadni kezdett az eső. A kis állatok felugrottak, és szaladni kezdtek hazafelé. Csak esett, csak esett, csak esett.
- Hát már sosem süt ki a nap?- kérdezte rémülten az egérke.
Az ablakban állva látta, hogy lassan eltűnik a kertje a víz alatt. Az áradat nemsokára már a szobáját is ellepte.
- Jaj nekem! Mi lesz velem?- sopánkodott a kis egér.
A víz szintje egyre csak emelkedett, ezért az egérke mind magasabbra mászott. Végül már a kémény legtetején kuporgott, amikor elállt az eső. Bármerre is nézett, mindenütt csak vizet látott.
- Hát ez szörnyű!- siránkozott az egérke, és elsírta magát. - Itt fogok éhen pusztulni!
Szerencsére a barátai nem hagyták cserben. Alighogy elállt az eső, visszajöttek, hogy segítsenek az egérkének.
- Magasságos egek! – kiáltottak rémülten. – hiszen alig látszik valami a házból!
A kis vakondnak támadt egy ötlete.
- Ássunk egy csatornát, és engedjük le a vizet!
Az állatok szerszámot fogtak, és dolgozni kezdtek. A kis vakondnak most is igaza volt. A víz először lassan folydogált, de aztán huss, lefolyt az egész! Szörnyű látvány tárult az állatok szeme elé: az áradat lerombolta a kisegér házacskáját! Az egérke keserű könnyeket hullatott, és a barátai is igen elszomorodtak.
- Ne sírjál egérke! – vigasztalta a kis vakond. – Ami elromlott, azt meg is lehet csinálni. Építünk neked egy nagy házat!
A kis vakond először is csinált egy tervet. Ez nagyon tetszett az állatoknak, és az egérke sem sírt már. Elsőként összeszedték azokat a dolgokat, amelyekre az építkezéshez szükség volt. Amikor már minden együtt volt, jókedvűen nekiláttak a munkának. Fúrtak és faragtak, és téglát hordtak. Keményen dolgoztak, így aztán jól haladtak a munkával. Rég látott az öreg erdő ilyen vidám építkezést! Nemsokára elkészült az új ház.
- Most a tető következik! – mondta a nyuszi.
– Szép piros cserepeket hoztunk! – tette hozzá a kis vakond.
- Én pedig mindent kifestek! – buzgólkodott a süni.
- Mindjárt készen van az új házam! – mondta boldogan az egérke. – Nagyon köszönöm nektek, kedves barátaim! Látogassatok meg holnap, ünnepeljük meg az új házamat!
Így is történt. Énekeltek, zenéltek, és sok finom süteményt ettek. Az egérke azóta is boldog, hogy ilyen remek barátai vannak, és hogy ennyire szép az új háza.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat