Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zöldfülü naplója


B O [292847 AL], gazdája zöldfülü
Tojásleves

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/292847
Tojásleves


Van, aki imádja, másoknak menzai rémálma a tojásleves. A következő tojásleves receptet azoknak ajánljuk, akik igenis kedvelik a tojáslevest és szeretnék otthon is elkészíteni..

Hozzávalók:

* 1 ek liszt
* 1 ek olaj
* ½ kk egész kömény
* 1 kk pirospaprika
* 1 ek búzadara
* 1 húsleveskocka (vagy 1 l alapleves)
* 3 tojás
* só

Elkészítés:

1. A liszttel és az olajjal – folyamatosan kevergetve – rántást készítünk. Ha szép világosbarna lehúzzuk a tűzről és beletesszük az egész köményt, valamint a pirospaprikát. 1 l vízzel (vagy alaplevessel) felöntjük.
2. A levest visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a darát, és folyamatosna kevergetjük, amíg a víz felforr. Utána addig főzzük tovább gyakran kevergetve, közepes tűzön, amíg a dara teljesen szétfő („láthatatlanná válik”). Ekkor adjuk hozzá a húsleveskockát és sózzuk.
3. A tojásokat egy tálkában villával kissé elkeverjük, a kész levesbe engedjük, majd villával ismét átkeverjük. A levest sózzuk és a tűzről lehúzzuk.

Változat

A tojásleves egy másik változata a savanyú tojásleves, amely köménymag és dara nélkül, viszont kevés ecettel készül. A tojásleves számtalan más verzióban, fűszerezéssel, egész (posírozott) tojással, stb. is elkészíthető. A fenti egy lehetséges recept a házias tojáslevesek közül.

Tipp: a tojásleves klasszikusan előétele lehet egy csábító házias desszertnek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat