Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zöldfülü naplója


B O [292847 AL], gazdája zöldfülü
Jégkocka

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/292847
Jégkocka


Jégkocka

Kellemes ízű jégkocka készíthető, ha a jégkockatartóba néhány csepp szörpöt és egy szem kimagozott (apróra vágott) gyümölcsöt teszünk, és ezt vízzel feltöltve megfagyasztjuk. A gyümölcsös jégkockát csak hozzáillő italhoz adhatjuk.

A jégkockatartó könnyen odafagy a fagyasztóhoz. Ezt megakadályozhatjuk, ha a tartó alját vékonyan bekenjük margarinnal.

Tippek:

A csuklás elmulasztására szopogassunk jégkockát.

Jégkocka készítéséhez forralt vizet használjunk, ettől szép átlátszó, üveges lesz a jég.

A jégtartó nem fagy bele a mélyhűtőbe, ha háztartási fóliát vagy zsírpapírt teszünk alája.

A szemöldök szedéskor egy-egy szál kihúzása fájdalmas lehet. Ez elkerülhető, ha a bőrt előzőleg jégkockával lehűtjük. Ne felejtse el feszesre húzni a bőrt, nehogy a szemöldökszedés közben megsértse!

Enyhíthetjük a viszketést, ha a bőrre hideget (jégkockát) teszünk!

A tejszínt csak akkor lehet habbá verni, ha teljesen friss és hideg. Habverés előtt a tejszínt és a tálat (habüstöt) mindig jól hűtsük le, mert így könnyebb felverni, és a hab is keményebb lesz. Ha a tejszín nehezen verődik fel, akkor célszerű újra hűteni, ill. jégkockák közé helyezett tálban felverni.

Dekoratív jégkockákat is előállíthatunk gyümölcsből (görögdinnye, meggy, cseresznye stb.). A görögdinnyét kockára vágva, a többi gyümölcsöt egészben tegyük a mélyhűtőbe, majd jégkocka helyet szolgáljuk fel. Mutatósak, és különleges ízt kölcsönöznek az italnak.

A hőguta esetén a beteg mellkasát hidegvizes ruhával dörzsöljük át, fejére tegyünk hideg borogatást vagy jégkockát. Jó eredményt érhetünk el, ha az egész testet lehűtjük vízbe mártott törülközővel. A hűtést addig végezzük, amíg a test hőmérséklete el nem éri a 37-38 C fokot.

A ruhába vagy padlószőnyegbe száradt rágógumit dörzsöljük be vele, így könnyen eltávolítható.

Ha nincs elég jégkockatartónk, műanyag tojástartóban is készíthetünk jeget. Használjunk diótörőt, ha kisebb jégdarabokat kívánunk a poharakba tenni.

A szőnyegből könnyen kivehetjük a rágógumit, ha jégkockával - vagy fagyasztószprével, ha van - lehűtjük, majd kikaparjuk.

Nem ragadnak össze a jégkockák, ha rájuk locsol egy kevés szódavizet.

Ha a jégkockát apró gyümölcsökkel együtt fagyasztjuk le, díszes jégdarabokat kapunk, melyek nemcsak szépek, hanem az ízük is csodálatos. Fontos azonban, hogy az ízesített jégkockák mindig összhangban legyenek a felszolgált itallal!

Különleges ízű jégkockákat készíthetünk, ha fagyasztás előtt a vízbe néhány csepp citrom-, narancs-, ill. málnalevet teszünk.

Könnyebben kivehetjük a kockákat a fagyasztóedényből, ha rövid időre meleg vízbe állítjuk, vagy meleg vizet csurgatunk rá. Nem tapadnak össze a tálakba kiszedett jégkockák, ha bepermetezzük őket egy kevés szódavízzel.

Ha szilikonos jégkockatartót veszel, sokkal könnyebben megfagy a kocka, és könnyebb is kiszedni.

Légy kreatív, vedd észre, mi mindenből lehet jégkocka s mi mindenre lehet használni! Műanyag tojástartó, szilikonos sütőforma, egész apró műanyag poharak, csak a fantáziád szabhat határt.
Egyre vigyázz, üvegedényt sose használj!!!




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat