Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zöldfülü naplója


B O [292847 AL], gazdája zöldfülü
Szinbád ...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/292847
Szinbád ...


Szindbád - A hét tenger legendája

Kalózok fosztogatnak! Mintegy csemege A Karib-tenger kalózai mellé: Szinbád és csapata is kihajóznak az óceánra dúlni és hajókat ostromolni. Erisz, a Káosz ledér istennője körmönfont módon elrabolja az Élet Könyvét, amely biztonságot nyújt az emberek tizenkét városa számára. Az éppen visszavonulni készülő kalózbandának kényszerűségből el kell hajózni Tartaroszba, a világ végére, hogy visszaszerezzék a könyvet, megmentsék Szinbád országos cimboráját, Proteuszt, mellesleg a világot és így tovább.

Kalandfilm és fantasy egyszerre, a dumákat és Szinbádot tekintve pedig afféle tipikus haversrácmozi, továbbá tüzes és szemtelen szerelmi szál, vérengző szörnyek arzenálja, vicces és karakteres mellékszereplők, egy folyton nyáladzó, böszme kutya és három erotikusan túlfűtött szirén, akik már Odüsszeuszt is megkísértették. A történet padlógázzal repeszt, folyton izgalmas, s talán éppen emiatt nagyjából súlytalan.

Klasszikusan rajzolt figurák mellett a látványból meghatározó szeletet követelt magának a mindenütt jelenlevő komputeranimáció: ez a divatos stílushibrid lenyűgöző képeket kínál, ám néhol kevésbé meggyőző, mint a Szinbádékat támadó, összegányoltnak tűnő óriási jégmadár. Nagy mókusok süteménybe is süthetik: az eredetiben a főszereplők Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones és Michelle Pfeiffer hangján szólalnak meg. És talán ez az első fősodorbeli amerikai rajzfilm, ahol a főhős kivillantja csupasz ülepét.

EXTRÁK

Rajzfilmhez járó kötelezők mellett néhány valóban remek extrát is feltettek a korongra. Audiokommentár, werkfilm, játékok, a szereplők rövid életrajza, gépgaléria, aztán alaposan körbenézhetünk Szinbád hajóján, a Kimérán - ám ami igazán frankó: a rajzfilmkutyát szinkronizáló rondaaranyos ebről szóló filmecske, illetve a nagyfilmnél is viccesebb, a küklopszok szigetén játszódó rövid, interaktív rajzfilm. DVD-ROM-on pedig játékok és mindenféle kinyomtatható cuccok: álarcok, társasjáték, ilyenek.

http://www.youtube.com/watch?v=mUReuGdiHUA&feature=related



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat