Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zöldfülü naplója


B O [292847 AL], gazdája zöldfülü
Együtt sokkal jobb!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/292847
Együtt sokkal jobb!

Szexi álmok útján

Meglepő, de a leggyakoribb szexuális fantáziálások férfiaknál és nőknél is többnyire ugyanazok.

Képzeletünk szárnyalása az egyik legfantasztikusabb képességünk, tulajdonképpen ennek köszönhetjük a világ előre haladását. Fantáziavilágunkban pedig a testiség ugyanolyan központi szerepet tölt be, amilyet a való életben foglal el. Akár bevallja valaki akár nem, erotikus fantáziái mindenkinek vannak. Képzelt világunkat azonban ugyanolyan titkolózás és szemérem veszi körül, mint az igazi életünkben. Nem is csoda, hiszen az elképzelt erotika személyiségünk hasonlóan intim területe. S mivel erről beszélni többnyire tabu, még ma is sokan érzik bűnösnek, erkölcstelennek magukat erotikus gondolataik miatt. A szexuális fantáziálások pedig sokszor még jótékony hatással is vannak az igazi szexuális és hétköznapi életre.

S bármily meglepő, a leggyakoribb férfi és női szexuális fantáziák többnyire igen hasonlóak. Ilyenek a szex a partnerrel szokatlan módon, a szex idegen partnerrel, az orális szex, vagy a durvább szex. Ezek a képzelgések azonban korántsem nevezhetők kórosnak. Még akkor sem, ha a durvább szex a férfiaknál a dominanciát, a nőknél a behódolást, vagyis az alárendelt viszonyt jelenti. Tudatalattink ezekkel a szokványos fantáziaképekkel csak az elfogadott férfi-női szerepekben szeretne megerősíteni bennünket. A férfiak arra vágynak, hogy erős alfahímként legyenek jelen az aktusban, míg a nők a gyengébbik nem képviselőjeként az ágyban is felveszik e szerepet. (Még ha a hétköznapokban e két szerep ma már összemosódik.)

A fantázia segít

Az erotikus képzelgések vágykeltő hatását mondhatni vétek nem kihasználni. Elvégre a szex bizonyos fokig az agyban dől el, innen kell tehát a megfelelő hangulatot megteremteni hozzá. A libidó feltornáztatásának legjobb eszköze pedig mi lenne más, ha nem a saját képzelőerő. Hiszen senki nem ismeri olyan jól legbensőbb vágyainkat, mint saját magunk. A számunkra legizgatóbb történetek elképzelése pedig meghozza a kedvet a fizikai megvalósításhoz (ha csak részben is). A fantáziánk segítségével visszaterelhetjük elkallódott gondolatainkat akkor is, ha a már aktív szex közben a hétköznapok nyűgje elterelte azokat. És támaszként szolgálhatnak az együttlétek még izgalmasabbá tételéhez.

Amiben a nők és a férfiak ábrándozásai különböznek, az többnyire a kukkolás köré csoportosul. A férfiak előszeretettel nézegetnének hölgyeket egymással, néha hölgyeket urakkal szeretkezni. A nők ezzel szemben inkább a számukra veszélyesnek vélt szituációkról fantáziálnak szívesen: olyan helyekről, ahol megláthatják őket, ahol nagyobb a lebukás veszélye. Mivel ez a lehetőség a férfiak számára kisebb súllyal nyom a latba egy esetleges aktus során, számukra ez nem akkora fakszni.

Óvatosan kell használni

Megosztani a partnerrel a szexuális fantáziákat bátor, de nem mindig célra vezető ötlet. Könnyen lehet, hogy a vágyak negatív fogadtatásra találnak és rossz vége lesz a kapcsolatban. Vagy legalábbis a szexuális életnek egy időre. Bár ez többnyire inkább abban a felállásban igaz, hogy a nők kisebb lelkesedéssel fogadják a férfiak extrém fantáziáit, mint fordítva. Mindkét oldalra igaz, hogy ha úgy érzed jó hatással lenne a kapcsolatotokra és a nemi életetekre a fantáziavilág bevonása, azt óvatosan kezdjétek. A nőket megrémisztheti, esetleg taszíthatja a férfiak egy-egy óhaja. Az erősebb nem képviselői pedig ritkán fogadják lelkesedéssel, ha nevén nevezik a férfit, akit a helyükbe képzel a nő.

Hogyan induljatok el?

Két pohár bor és néhány gyertya mellett kezdjetek el mesélni egymásnak a titkos fantáziáitokról. Jó alkalom erre a szex utáni ejtőzés is, amikor amúgy is oldott a hangulat. Nem kell mindent egyből bevallani, inkább csak a téma körvonalaival kezdjétek. Különösen fontos ez a nők felé, akik idegenkedhetnek az olyan titkos férfivágyaktól, mint a popsiszex vagy a durvulás. Ha valami már az elején hárításba ütközik, nem szabad erőltetni: olyan ez, mint az igazi szex. Erőszakkal nem lesz jó.

Az első pironkodós vallomások után a legtöbben rájönnek, hogy sokkal jobban feldobja a szexuális életet a közös fantáziálgatás, mint bármi más. Hiszen olyan vágyak oldódhatnak fel, amelyek az egyik félnek régóta őrzött titkai voltak, míg a másiknak talán semmit nem jelentenek. Egy-egy ilyen apró gesztussal viszont ajándékot adhatunk a párunknak. Kipróbálni mindenképpen érdemes, maximum marad a gyertya meg a bor.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat