Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zöldfülü naplója


B O [292847 AL], gazdája zöldfülü
10 dolog, amit...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/292847
10 dolog, amit...


10 dolog, amit nem tudtunk a szerelemről


Egy halálugrás kapcsán megsokszorozódik az esélyed, hogy párra lelsz. Ha viszont hypopituitarizmusod van, sosem fogsz szerelmi bánatot érezni. Van még néhány furcsa infónk a szívügyekről…

1. A nők akkor érzik legerősebben partnerük szerelmét, amikor szemben állnak vele, és ő a szemükbe néz. A férfiak viszont inkább az egymás mellett végezhető tevékenységek során élik meg az érzelmi közelséget, például amikor együtt dolgoznak, sportolnak vagy épp csak sétálnak a társukkal.

2. Statisztikalilag átlagosan hét szerelmet tudunk magunk mögött, mielőtt házasságra lépnénk valakivel.

3. Vannak, akik életük során sohasem tapasztalják meg a szerelmi bánatot. Ők egy hypopituitarizmus nevű rendellenességnek köszönhetik “érzelmi immunitásukat”. Az igen ritka betegség azonban azt is megakadályozza, hogy az illető megélje a szerelem mélységeit.

4. Az angol “love” szó a szankszkrit lubhyati-ból ered, melynek jelentése: szenvedély.

5. A “love” kifejezés a teniszjátékban is helyet kapott, 1792 óta a “playing for love” kifejezéssel illetik, ha valakinek nem sikerül pontot szereznie a játszmánban, ami tulajdonképpen azt jelenti: a semmiért játszani.

6. A jeggyűrűt azért hordjuk a bal kéz negyedik ujján, mert a régi görögök szerint ennek mentén fut a vena amoris, vagyis a szerelem vénája, ami aztán egyenesen a szívbe csatlakozik. Az első dokumentáció a jeggyűrűvel kapcsolatban az ősi Egyiptomból származik, s eszerint a gyűrű az örökkévalóság, valamint a Nap és a Hold jelképe.

7. A spermaváladék tulajdonképpen szerelmi koktél. A folyadék, melyben a spermiumok utaznak dopamint (másnéven az “élvezet vegyületét”) és norepinephrint, valamint thyrozint tartalmaz. Utóbbi aminosavra van szüksége az agynak ahhoz, hogy dopamint állítson elő.

8. A lángoló szerelem szavatossága egy év.Valószínűleg azért, mert agyunk nem képes ennél tovább azon az eufórkus energiaszinten működni, melyet az állapot megkíván. A “lila köd” helyét ezután egy stabilabb szerelmi érzet veszi át. Hogy ezt a fázist a lehető leghoszabban élvezhessük párunkkal, minél több olyan közös tevékenységre lesz szükségünk, melyek mindkettőnk számára izgalmasak, és kielégítőek.

9. Ha a világ több pontján rögzített statisztikákat egybevetjük, és átlagot számítunk belőlük, a férfiak a saját koruknál három évvel fiatalabb nőt vesznek feleségül. A második házasság esetében a korkülönbség átlagosan öt év, a harmadiknál pedig már nyolc.

10. Egy kutatás szerint, ha egy férfi és egy nő valamilyen veszélyes helyzetben ismerkedik meg egymással, sokkal nagyobb az esélyük rá, hogy szerelembe esnek, mintha az élet egy sokkal unalamasabb szituációban – mondjuk egy irodában – sodorta volna össze őket.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat