Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Howl naplója


Le Professionel [156244 AL], gazdája Howl
LEVÉL A MINDENHATÓNAK

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/156244
LEVÉL A MINDENHATÓNAK

Mennyország főemelet 1.sz

Tisztelt Uram!

Alulírott azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Hozzád, hogy augusztus hó 20-án, a fővárosi tűzijáték idején lezajlott tragikus kimenetelű viharral kapcsolatos felelősségek megállapítása tárgyában a szükséges intézkedéseket foganatosítani szíveskedjél!

Kérésem indoklásául felhozom, hogy a nevezett helyen és időpontban mintegy másfél milliós tömeg gyűlt össze az ünnepi tűzijátékok megtekintésének céljából, amikor is derült égből villámcsapásként érte őket a derül égből a villámcsapás. A vihar után vizsgálat indult a felelősség kiderítésére. Ennek során kiderült, hogy a meteorológiai szolgálat küldött ugyan egy vörös riasztást a katasztrófavédelemnek, de ott azt hitték, hogy a Munkásőrségtől jöhetett, ezért nem olvasták el időben. Amikor viszont elolvasták, akkorra a tömeg rég eltávozott a helyszínről, és már nem lehetett visszarendelni feloszlatás céljából.
A rendőrség tudta ugyan, hogy jön a vihar, de nem volt joga leállítani a tűzijátékot. A főpolgármesternek lett volna erre joga, de nem tudott közelgő viharról. Az illetékes államtitkár tudott ugyan a tűzijátékról, de külföldön volt, aki viszont itthon volt, az nem volt államtitkár. Aki itthon is volt, és államtitkár is volt, az sajnos nem volt illetékes. A vizsgálat kiderítette tovább, hogy amikor az eseményt le lehetett volna állítani, akkor már nem lehetett leállítani.
A vizsgálat során egyébként sikerült alacsony beosztású felelősöket találni a katasztrófavédelemnél és a meteorológiánál. Róluk azóta kiderült, hogy nem tehetnek semmiről, így nyugodt lelkiismerettel várhatják, hogy kirúgják őket.

Tisztelt Uram!

Mindezek alapján látható, hogy a tűzijátékot semmiképpen sem lehetett leállítani, és az embereket hazaküldeni. És a tragédia csak egy módon, a vihar leállításával lehetett volna elkerülhető. Felmerül a kérdés, vajon az égi hatóság mindent megtett-e a bajok elkerülése végett. és ha nem, kit, vagy kiket terhel a felelősség?
Rendelkezésünkre álló információk igazolják, hogy az égiek szervezeti és működési szabályzata szerint a vihar támasztása az egyszemélyi felelős hatáskörébe tartozik. ( "Kinyújtá azért Mózes az ő vesszejét az égre, az Úr pedig mennydörgést támaszta és jégesőt." Mózes II.könyve, 9,23.) Ugyanígy a Mindenható rendelkezhet az égzengés leállítása ügyében is. ("És Mózes...felemelé kezeit az Úrhoz, és megszünének mennydörgések s a jégeső és eső sem ömlik vala a földre" Ugyanott, 9,29.) Úgy gondoljuk, hogy mindez teljesen világossá teszi az ügyben a felelősség kérdését.
Szeretnénk további mulasztásokra is felhívni Tisztelt Figyelmedet:
ha meg tudtál jelenni egy Noé nevű pasasnak, hogy figyelmeztesd az özönvízre, mi akadályozott meg abban, hogy megjelenj Demszky főpolgármester audienciáján ugyanezen célból? Esetleg már Te se bízol Demszky túlélésében, vagy attól félsz hogy hajójára magával viszi azt a sok állatot is?
Ha annak idején lángoszlopként mutattad az utat a sivatagban a kiválasztott népnek a meneküléshez, miért nem tudtad megtenni ugyanezt az alsó rakparton? ( Bár igaz: nem lett volna könnyű megkülönböztetni az Úr fároszát a Nexus Rt. tűzoszlopaitól.)
Mindezek alapján kérlek, Tisztelt Cím, hogy a konzekvenciák levonása után a személyes felelősségre vonás ügyében intézkedni szíveskedjél!

P.S: Annyiszor elvitted már a balhét, Uram miért pont ez az egy eset lenne kivétel?


A bejegyzések színek szerint vannak csoportosítva.
Barna: Sorozatok
Piros: Egy konkrét történet elmesélése
Kék: A cseten történő párbeszédek
Lila: Ünnepi bejegyzések
Zöld: A napi mondások ,érdekességek és ritkaságok
Narancssárga: Személyes bejegyzések







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat