Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Howl naplója


Le Professionel [156244 AL], gazdája Howl
Napló vége: Az életfilozófiám...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/156244
Napló vége: Az életfilozófiám...

A jelen pillanat felett rendelkezhetünk. Amikor eljön egy jövőbeli pillanat, vagy egy múltbeli eseményt éltünk meg, mindkettő a jelen pillanatban történt.
Legtöbbünk időközbe csapdába esett , és elvesztünk a gondolatok sodrásában...
Volt úgy,hogy egy nap akár 2 órát is rágódtam egy másik emberrel való konfliktusom miatt. Őrültségeken kezdett járni az agyam, képzeletben hevesen vitáztam az illetővel.Manapság viszont amikor észreveszem ezt, tudatossá válok, és emlékeztetem magam: "Most itt vagyok, nem pedig azzal a személlyel. olyan dolgokat találok ki , ami nem is létezik..." És ez haszontalan időpocsékolás.
-
Felébredtem, és végül megértettem. Hirtelen megértettem, hogy a gondolat semmi más , csupán illúzió. És hogy a gondolatok azok , amelyek felelősek a legtöbb ,ha nem az összes szenvedésért amit átélünk . Egyszer csak azt vettem észre, hogy a gondolataimat egy teljesen más szemszögből nézem , és azon tűnődtem, hogy tulajdonképpen ki az aki tudatában van annak, hogy gondolkodom. Ekkor bekerültem egy csodálatos , élettel és érzésekkel teli térbe, anol megtaláltam a szabadságot. szabadságot önmagamtól, a problémáimtól . Nagyobbnak , tejesebbnek láttam magam. Minden , és mindenki voltam egyszerre.. Nem az Univerzum különálló része voltam többé, hanem maga az Univerzum.
-
Együtt élünk ezen a bolygón, és szerintem nagyon jó irányba haladunk. A médiában és a szórakoztatóiparban viszont folyamatosan konfliktusokat látunk, melyek arról próbálnak meggyőzni bennünket, hogy a Föld egy szörnyű hely. A hírműsorok csak a negatívitást szórják az emberekre, egyáltalán nem festenek valós képet a világról, és figyelmen kívül hagyják mindazt amire ennek a világnak szüksége lenne. A negatív élmények, és minták addig ismétlődnek az életedben ameddig szolgálatodra vannak.
A legtöbb esetben amikor felidegesít valami , csupán reagálsz , és így tudattalanul generálsz magadban negatívitást... Ha megtanulsz táncot járni a karmának nevezett dologgal, tehát anélkül engeded át magadon az összes élményt , hogy kapaszkodnál beléjük..majd elengeded őket , elfogadod a pillanatot és szeretetet érzel .Amire gondolsz az életben , mneghatározza azt a valóságot , amelyben élsz. Mi mindannyian egyek vagyunk..
-
A szándékaink. A szándék jelent midnent. Ugyanis semmi nem történik meg ezen a Földön szándék nélkül. Nem született még meg eredmény szándék nélkül. Visszagondolok az életemre , és arra, ahol most tartok.
Emlékszem...ott ültem a szobámban...jegyzetfüzettel és tollal a kezemben . Pici gyerek voltam még. Ott ültem ,és próbáltam kitalálni , hogy ez az egész mire megy ki, miért vagyunk itt?

Buddha szerint minden spiritualitás egyetlen mondatban foglalható össze: " Elengedni a szenvedést." Ettől kezdve összeforrt bennem a két énem . Sok veszteségen, aggodalmon, és felelmen mentem keresztül , viszont én is a közösség része vagyok.......

- én



____________________________________________________
Az öntudatlan boldogság kis filozófiája:
Ha már valaki tudatosan ragaszkodik valamihez, tehát már-már majdnem eggyé forrt azzal a dologgal, ez legyen akármi, akkor a búcsú fájdalmas lehet , ha nem annak a híve vagy hogy te meg akarnál szabadulni tőle. Szerelemben is a kimondatlan szavak, és a majdnem tudatosan érzett érzelem között rengeteg különbség van. Egyet emelnék ki, ami szerintem a legfontosabb, hogy ügyeljünk magunkra mindenhogyan. Öntudatlan boldogság a kezdet.

- én



http://www.youtube.com/watch?v=5Lt_lFTBrNI&hd=1

A bejegyzések színek szerint vannak csoportosítva.
Barna: Sorozatok
Piros: Egy konkrét történet elmesélése
Kék: A cseten történő párbeszédek
Lila: Ünnepi bejegyzések
Zöld: A napi mondások ,érdekességek és ritkaságok
Narancssárga: Személyes bejegyzések



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat