Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Howl naplója


Le Professionel [156244 AL], gazdája Howl
BEST UFO's

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/156244
BEST UFO's

BEST UFO a Hónapban! :D
Természetfölötti Rövidhírek Odaátról...


CÍM: Star interjú: Megszólal C-3PO Ízületeinek a magyar hangja:


Napiufó: Mire gondolt, amikor először látta a Csillagok Háborúját?

Kóspallag Lajos: 1969-tól '82-ig dolgoztam a Magyar Televízió szinkronstúdiójába. Amikor először láttam, lenyűgöződtem, ott helyben. Ennyi űrhajót még sosem láttam egyszerre. Amikor az elvtársak is bekértek egy kópiát a titkos vetítőjükbe, Kádár elvtárs megrémült, mert először azt hitte, valóság, majd szemfényvesztésnek bélyegezte az egészet. Az elvtársaknak amúgy sem tetszett ez az " Erő-dolog"...

Napiufó: Hogyan viszonyult az akkori politikai " puha diktatúra" filmhez?

Kóspallag Lajos: Nem jól. Az érett Kádár rendszert, ugye, gulyáskommunizmus jellemezte, mert 1956 miatt stratégiai kérdésnek tekintették a hétköznapi ember elégedetlenségét. A dübörgő tervgazdálkodás mellett, több figyelmet folyatattak a nép szórakoztatására. Ehhez hozzátartozott a mozik forgalmának növelése. A magyar sajtóban először 1979 Áprilisában, a Rakéta újság jelent meg egy hosszabb cikk a Csillagok Háborújáról. A filmet ez év augusztusban mutatták be Magyarországon. Kasszasiker lett.

Napiufó: Milyen érzés volt C-3PO ízületeinek a magyarhangja lenni? Egyáltalán, szájjal csinálta vagy, mással?

Kóspallag Lajos: Amikor nekiálltam a munkának, rögtön érkezett egy telefonhívást. Az elvtársak arra kértek, hogy álljak át a Sötét oldalra, és gyakoroljak nyomást a fordítókra, hogy a Halálcsillagot, Vörös csillagra változtassák, de nem alkudtam meg. Amikor megkaptuk az első kópiát és külön a hozzátartozó hangsávot, rádöbbentünk, hogy a Protokolldroid ízületeinek a hangja nincs meg. Na, ls akkor nekiestünk. "Gyere Lali" - mondták, mire én gyorsan felmondtam szájjal, hogy " huski, huski, huski" , amit aztán felgyorsítottunk a keverővel, így megszólalásig olyan hangja lett, mint az eredeti ízületeknek.

Napiufó: Mit szólt az akkoripolitikai vezetés az elkészült szinkronhoz?

Kóspallag Lajos: Abban az időben nem lehetett, csakúgy olyan dolgokkal dobálózni, mint a Galaktikus Köztársaság vagy a Lázadó Szövetség. Akkor még veszélyes volt ilyesmit terjeszteni, mert elvittek. Ami az elkészült szinkront illeti: hát, nem örültek, hogy mindent úgy hagytunk a filmben, ahogy volt - semmi utalás a gyarló imperializmusra vagy a Legvidámabb barakka. Egy kicsit se.

Napiufó: Melyik volt a kedvenc C-3PO-s jelenete?

Kóspallag Lajos: A Csillagok Háborúja: Egy Új Reményből az, amikor C-3PO és R2-D2 a Tatuin bolygóra mennek egy mentőkabinnal mivel Leila hercegnő fontos küldetéssel bízza meg a kis R2-D2-t Itt van egy jelenet, amikor lehajol valamiért és...na, az a ksszhh...-hang én vagyok. A Birodalom visszavág -ban C-3PO Han Solóval, Leila hercegnővel és Chewbaccával elmenekülnek a lázadók titkos bázisáról, majd egy rövid út utána Felhővárosba indulnak, ahol Han barátja él. Itt C-3PO-t ízekre szedik... Itt volt a legtöbb munkám, mert egy csomót kellett "sisteregnem" alá. Aztán a Jedi Visszatér c. részben C-3PO és R2-D2 Jabbánál kötnek ki, van egy rövid szisszenés, amikor a droid Jabba jobb oldalán áll - később az Endor bolygón megismétlődik ugyanez az effekt, amikor C-3PO a kávéautomatába dobálja az üres aprót, de ezt már csak nagyon szemfüles rajongók vették észre!

Tá-tá, tátátátátá-tá. tátátátá-tá, tátátá-táááá...


A bejegyzések színek szerint vannak csoportosítva.
Barna: Sorozatok
Piros: Egy konkrét történet elmesélése
Kék: A cseten történő párbeszédek
Lila: Ünnepi bejegyzések
Zöld: A napi mondások ,érdekességek és ritkaságok
Narancssárga: Személyes bejegyzések



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat