Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Kata naplója


Bolgárölő Bazileiosz [149004 AL], gazdája Nagy Kata
2007-09-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/149004
2007-09-21

Napsütéses, meleg szeptemberi délután volt. Hazafelé előbb leszállt a buszról, hogy a hosszabbik úton gyalogolhasson a virágzó (!) és termő gesztenyefék mellett. Könyvek voltak a hóna alatt. Antikváriumiak. A táskája könnyű volt: egy füzet, egy boríték és egy könyv. Könyvtári. Ottlik Géza. Séta közben hadakozott még a kiskabáttal, a sállal és a pulóverrel. Az egyik kéznek mindenképpen szabadnak kell lennie! Tudni illik, a gesztenyék miatt. Begyömöszölte hát a kabát ujjába a pulóvert és a nagy, kék sálat, s az egészet átvetette a válltáskán, hóna alatt a három könyv –antikváriumi-, s már mehet is tovább. Idejében, mert hamar elért a gesztenyefák csoportjához. Néhány friss, egészségesen mosolygó gesztenye csillogott a járda betonján. Mindegyikért illik egyenként lehajolni, de most nem tudta zsebre tenni őket, hát marokra gyűjtögette. Hamar megtelt mind a kettő. Hóna alól kicsúszott az egyik könyv, s hogy az meg ne sérüljön, hagyta, hogy a könyv, sarkával essen a lábára. Utána tompa puffanással a betonon landolt –sértetlenül. Magához szorítva a gesztenyéket, óvatosan leereszkedett a könyvért, visszacsapta hóna alá, s ballagott tovább, átkelve az úton, a kavicsos felé.
Később anyával beszélt telefonon: ismét most-vagy-soha-helyzet állt elő. –És a haja megint rövidebb lett.
Aztán vacsorára kenyeret pirított. Az első persze odaégett, nem is történhetett volna másképpen. Nagyon szereti a pirított kenyeret, az illata Londonra emlékezteti, az ott töltött napokra, amik mindennek ellenére csodásak és életre szólóak. Már több, mint egy éve volt. És most, hogy kedves rokon érkezett Angliából, az emlékek jobban előtörnek. És visszavágyik. És el. Franciaországba –Alsace gyönyörű hely! Lengyelországba – annyi mindent nem is látott még ott! Skandináviába – örök úti cél, mikor valósul meg?! Görögországba – szülei és barátaik miatt. Távol-Keletre, Indiába – Reya ott született, micsoda világ lehet az! Közel-Keletre, Izraelbe – Doritékhoz, hiszen úgyis annyira szeretnék és annyira várják már őket! És száz, meg ezer helyre, szerte a világon!!!
Persze, most is boldogság van! A Nap holnap is sütni fog és jövőre is biztos, hogy lesz gesztenye! Több már nem is kell, csak ilyen boldog délutánon a gesztenyeszedés, csigaházgyűjtés, a Duna illata, zörgő avar, „nagy levegő, napfény, víz csönd és összecsukható fák”! –Megint. Még mindig. Örökké?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat