Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Kata naplója


Bolgárölő Bazileiosz [149004 AL], gazdája Nagy Kata
2008-04-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/149004
2008-04-03

Talán véletlen volt. Talán nem. Magyarázat van, vagy lesz egyszer.
Bekapcsoltam a magnót, CD-lejátszó üzemmódban volt, átkapcsoltam a következő funkcióra, ami a rádió, s csak egy pillanatra hangzott fel, nem ismertem meg, micsoda, addigra már kazetta-módban volt. Kazettát szerettem volna hallgatni, mégis tovább kapcsoltam kettővel, hogy újra rádión legyen. Lement a szám, s kezdődött egy új: A szabadság vándorai. Életemet mostanában ez a dal befolyásolja. Ez a mi dalunk, Idával, s egy ideje Zsóval is. Ez a Színes Felhőcskék élet-dala.

És megvan!!!
Weöres Sándor: Magyar etüdök
Végre kezemben tarthatom saját példányomat!

„Ha a világ rigó lenne,
kötényemben ő fütyülne,
éjjel-nappal szépen szólna,
ha a világ rigó volna.”

„Ez a könyv ajándék.
Én is ajándékba kaptam. Fiatal házas korunkban W. S. rajzolta és írta számomra, annyiféle tintával, ahányféle színt kapott. Ezért lett olyan tarka, mint a színes tojás. Nekem mindmáig a legkedvesebb ajándékom.
Azt mondják, a szeretet annál inkább növekszik, mennél inkább osztogatják. Ilyen szeretettel adom olvasói kezedbe ajándéknak ezt a könyvet.”
Károlyi Amy

„Pesszimistának, nihilistának
miért ítélnek?
Ha elbolyongnék az évezredekben
Nem volna élet.
(Nem is beszélve arról:
Nem volna ének, nem volna lélek stb.)"

És mellé vettem végre egy Márai-kötetet, mely igen nagy hiányt képezett háztartásunkban, de ezentúl… ahol egyet találunk, lesz ott még több is! Ez még csak a kezdet. Egy kötet – négy kisregény. Összefüggnek. Rendre: A mészáros; Eszter hagyatéka; Déli szél; Szívszerelem.

És történt még egy érdekes, bár talán csak az én életemben érdekes, meg tán Gyuriéban. Az ő fejébe nem látok bele, az ő életét nem ismerem, így nem tudom, mennyire különös ez neki. Katának szólított. Először. Pedig éppen ma jutottam arra, hogy ha ismét Nórának nevez, meghagyom neki, hívhat Nórának. Mert Müller Gyuri szerint olyan Nóra vagyok. De már megszokta, hogy mégsem. Ezután már Kata(lin) leszek. Neki is. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat