Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Kata naplója


Bolgárölő Bazileiosz [149004 AL], gazdája Nagy Kata
2008-03-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/149004
2008-03-01

Egy nap Apával.
Egy nap, amikor egy kicsit Katus is autórestaurátor. :)
Fájnak az ujjai, de úgy érzi megérte, az eredményért (mert az autó valóban szebb így :)) és a dícséretért és azért, mert ezt a dírtéretet igazi büszkeség szülte. Érezte, hogy nemcsak ő büszke az apukájára, hanem az apukája is büszke őrá.

Aztán jött a vihar. Napsütés után korom-ég. Hatalmas szél és eső. Befolyt a műhelybejárat alatt. Villámlott és dörgött. Március első napján. A kinti félig-sem-kész autóról leszórta a szél a ponyvát tartó gumiabroncsokat és levitte a ponyvát is.
A teherautók is ingtak a szélben, s a lámpaoszlomok, mintha csak fűszálak volnának.
Hazaindultak. A Nap szikrázóan sütött, már felszáradóban volt minden a zivatar után, csillogtak az esőcseppek, a szél már csak fújdogált. Mindenütt szemét. Földöntötte a kukákat és szétfújta a szél. Amott egy ablak nyitva maradt. Nem irígylendő. A zászlórudak közül is eltört egy, ahelyett, hogy peckesen állna, mint a többi, most fekszik, akár egy sorompó. Kikanyarodtak az útra. Néhány óriásplakátot a szél vízszintesig hátrahajtott (-És majdnem az András kocsijára! -kiáltott Apa. -ott voltak a plakátok, s ha a szél erősebb egy kicsit, le is töri a plakátokat, a kocsi ripityára törik...) (hacsak nem maguk, a nagy táblák buktak le a szél elől!) és tovább is, ahogy mentek, jobbra-balra vízszintesbe igazított, megrogyott lábú óriásplakátok, s további megtépázott reklámzászlók, derékbatört zászlórudak.
A belvárosban sorra tűzoltóautók vijjogtak végig a Kiskörúton. Hátborzongató!
Békásmegyeren nem voltak fekvő plakátok. Békásmegyeren mindenütt falevelek, kisebb-nagyobb faágak, egész fatörzsek hevertek szanaszét...
Most befúj a szél a csukott ablakon keresztül: libeg a függöny, liebeg a hajam, fázik az arcom néha.



Ez büntetés?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat