Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Anita és Máté naplója


Coca és Kani [104958 AL], gazdája Anita és Máté
2010-01-06

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/104958
2010-01-06

Milyen sok pusztába kiáltott hang... Percek alatt véget érő életek és percekig tartó harcok.. s ezeknek senki más nem tanúja, csak akik ott voltak, és nem készül felvétel az eseményekről. A disznók haláláról. Holott az emberek lefényképezik magukat a templomok előtt, szobrok előtt, egymással és külön-külön. De az élet és halál ezen határmezsgyéjének tündöklését nem gondolják felvevésre érdemesnek. Már nincs meg az emberekben az igazi érték iránti fogékonyság, de ugyanúgy el tudom képzelni, hogy régen se volt meg. Évszázadokkal ezelőtt is leginkább a disznókban az étel-szerepet látták, és nem pedig az életerő megtestesülését. Azt inkább szeretik meglátni egy sólyomban, vagy vicsorgó oroszlánban, a vadállatokban. Éspedig azért a vadállatokban, mert afelett nincs közvetlen hatalmuk, nem befolyásolhatják életüket úgy, mint egy háziállatét. Ezért a vadállatokat különös titokzatosság és vélt erő lengi körül, amit nem vesznek észre a háziállatokban, csak mert túl közelinek érzik magukhoz. Ha pedig már túl közeli, akkor nincs félnivaló és az életerő észlelése felett is elsiklanak. Tehát a lényeges az, hogy könnyen észreveszik az erőt a vadabb teremtményekben, amiket az ember nem tarthat el, és nem veszik észre azt a háziállatokban, akik tőlük függnek. Ezért lehetett a bikaviadal látványosság, és a disznóvágás pedig csak egy esemény, melyről rövidebb ideig beszélnek, és sokkal sűrűbben fordul elő.
Tiszteletlenek a háziállatokkal szemben, és -mivel annyira az állatok urainak érzik magukat- figyelmetlenek lesznek (nincs újdonság és nincs mitől félni) és magabiztosak (túlerőben vannak a disznóval szemben). Akárcsak a vezető a beosztottal a munkahelyen. A disznóvágást tehát beárnyékolja a tiszteletlenség, a figyelmetlenség és a magabiztosság.
De belül érzik, hogy ott van az az erő, amit ők nem akarnak észrevenni, mert veszélyesnek érzik magukra. Ezért még inkáb tompítani kell a már figyelmetlenséget, bódultságot. Ekkor kezdenek el inni. Így árnyékolja be a disznóvágást a bódult, közönyös figyelmetlenség.
Ez adja meg a disznóvágások légkörét, de egyelőre nem írok arról, hogy milyen is egy ilyen "esemény".



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat