Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Anita és Máté naplója


Coca és Kani [104958 AL], gazdája Anita és Máté
az ember: a szokások rabja

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/104958
az ember: a szokások rabja

Igen, január 27... Minden nap más, mégis, rengeteg az ismétlődés, mivel gondolatainkat és tetteinket a szokások uralják. Ennek alapvető oka a biztonságkeresés. Kiszámíthatatlannak látjuk a világot, és ettől félünk, mert bármi rossz megtörténhet. Ezért fordulnak az emberek a bevált, biztonságos gondolatok és tettek ismétléséhez.Ezért járnak be nap mint nap munkahelyükre, iskolájukba az emberek, és köszönnek mindig ugyanazokkal a szavakkal : Jó Napot, Jó Reggelt, Szia!
Ezért az embernek innentől kezdve nincs joga az életet megtapasztalni! Mégpedig ezt a korlátozást saját maga veti ki a saját számára, mert elhatározza, hogy a félelmetes, beláthatatlan külvilággal való kapcsolatteremtés helyett a saját szokásai alapján fog élni. Milyen lenne, ha születésedkor azt mondták volna neked: -"Rendben van, hogy megszületsz, viszont a dolgok nem úgy vannak, ahogy te gondoltad. Nem leszel szabad. Nem fekhetsz le az utcán, nem ugrálhatsz féllábon és még meg sem fogdoshatod a többi embert magad mellett. Nem barátkozhatsz akárkivel, csak néhány kevéssel, akit majd elfogadsz. Mindazon törvényeket betartod, amiket kiszabott rád az állam, és ha vétesz ellene, akkor börtönbe mész. Iskolába kell járnod, majd dolgoznod, mint a többi ember. Annyit tehetsz meg, amennyit a főnökeid megengednek." -Nos, milyen kedved lett volna az élethez, ha így születsz meg? Ezért aztán ezeket a dolgokat nem mondták el, és te pedig a hatása alá kerültél. A félelmeid rabja lettél.
Mi a megoldás? A megoldás nagyon-nagyon egyszerű, mert az igazi dolgok egyszerűek, a félelem hamissága pedig mindig tekervényes.



A megoldás az, hogy sose szabad elnyomni azt, ami bennünk van.



Nos, én elmondtam a megoldást. Ezentúl látni fogod, hányszor vétkezel magad ellen...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat