Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Anita és Máté naplója


Coca és Kani [104958 AL], gazdája Anita és Máté
Something's...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/104958
Something's...

Nem sokszor hallja az ember két olyan tehetséges ember hangját egy zenében, mint ahogy a Something's gotten hold of my heart című klipben.
Gene Pitney 1967-es dalát ezúttal Marc Almonddal énekli. Marc Almond a fiatalabb, 1957-ben született angliában. Gene Pitney 1940-ben, amerikában született, 2006-ban halt meg. A zene egy szerelmi történetről szól, melyben a férfi életében egy fura érzés jelen meg, mely megváltoztatja a nézőpontját a környezetéről.
A klip: http://www.youtube.com/watch?v=xJNhuRYFx6E


Az egész előadást a szikrázó fények jellemzik, egy igazi show, egy olyan élményt szemléltetve, mint amilyen élmény a lényük belsejében zajlik le elragadtatott érzelmi pillanataikban. A színház az, amiben maga a produkció zajlik. A színház maga az életforgatag leképződése egyetlen zárt térre. Az a tény, hogy ketten énekelnek, arra utal, hogy magában az emberben két személyiség lakozik, egy fiatalabb, és egy idősebb. Az öregebb én (Gene Pitney) szépen ki van öltözve, az öregek nyugodtságával. Fiatalabb énje (Marc Almond) bőrdzsekiben érkezik a színházhoz. A sötétből botorkálva érkezik meg, kanyargós mellékutakról. Eleinte csak kerülgeti a színházat, fél bemenni. Idő kell neki, hogy elérkezzen ezekbe az érzelmi hullámokba. Az 1:58-nál feltűnő elegáns nőnek csak dobálja a színes csillogó papírdarabkákat, de nem megy oda hozzá, inkább a színházat választja, egy bizonyos meghatározott színházat, ahol öregebb lénye már betért. Bár sok csillogó másik épület van, ő ezt választja.2:28-nál a háta mögött levő integető cowboy a külvilági nyitottságát mutatja, melyet aztán el kell hagynia, ha a színházba akar térni. Bőrdzsekiben lépkedbe, majd egy idő múlva őt is elkapja az ünnepélyesség magasztossága, és ünneplő ruhába öltözik. Öreg énje 3:30-nál besétál oldalról, háta mögött egy fényes alakzat áll. Nos, mi ez? Egy korona, mely a pillanat betetőzésére utal, egy emelkedett állapotra. Feje fölött szintén csillogó kis lámpák, utalva a glóriára. Nagyon szép, erőteljes zenei ívek hangzanak fel, majd hirtelen elharapott szavak, mintha Pitney visszatartaná a kiáramló energiákat, és küszködve engedné ki őket, mindezt teljesen kiszámítottan, hangját uralva teszi. Ilyen pillanat pl. a 3:48 másodperctől kezdődő. 4:04-nél is a kiegyensúlyozó tornász jut eszembe, aki azon egyensúlyozik, nehogy elboruljon. A kezével táncol, de olyasmi ez, mint a kötéltáncos. Figyel arra, nehogy leessen a magas kötélről, melyre a szerelmi érzései repítették. Arca pirospozsgás, árulkodván a túlfűtöttségről, izgalomról.Végül egymás mellé állnak. Kitűnik, hogy ruhájuk ellentétes színrétegekből épül fel, ami az egyiknek kint fehér, a másiknak fekete, és ez bentre is igaz, még a hajuk színére is. Legvégül a Stardust felirat-Csillagpor, melyből mindannyian származunk.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat