Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Anita és Máté naplója


Coca és Kani [104958 AL], gazdája Anita és Máté
2010-03-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/104958
2010-03-16

A szerelem örök, emberfeletti és titokzatos erejével megszünteti a magányt, eloszlatja a távolságot két ember között, lebont mindenféle mesterséges választófalat, melyet társadalom, nevelés, vagyon, múlt, emlékek emeltek közénk.
Mint aki életveszélyben körülnéz, és egy kezet keres, mely titkos szorítással üzeni, hogy van még együttérzés, szerelem és kitartás a boldogabb élet felé!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ezek szerint nem te bontod le a választófalakat, hanem a szerelem.
Sőt, már azt is mondom, hogy nem létezik a szerelem... csak érzések vannak, amit az emberek a szerelem szó köré csoportosítanak.. és ugye mindenkinek más érzései vannak valamilyen szinten, amit a szerelem szó köré rak.
Szerintem az érzés, ami legjobban illene a szerelem szóra, az a következő:
az ember érzi, hogy azzal a másik emberrel ő sokkal több lesz, mint volt; olyan tulajdonságok törhetnek elő belőle, amik hiányoztak számára saját magából. Ennek a lehetőségnek a megérzése, vagy megtörténése adja a szerelem érzését. Én éreztem ilyet párszor életemben, de azokat a lányokat csak egy pillanatig láttam, bár mindig emlékszem rájuk. Talán éppen a pillanatnyiság, pontosabban a be nem teljesedés adja a szerelmet... a folytonos vágyódás a másik iránt.. elképzelések százai, hogy milyen lehet az az ember, hiszen nem ismerem, hogy milyen. Nem skatulyázom be, hogy ő csak ilyen és ilyen, hanem lehet még sokkal több is számomra.. és ezzel én is egyre többnek érzem magam. Viszont, ha a megrögzött viselkedésminták körbevonják az embert, akkor nehéz szerelmet ébreszteni a másik emberben.
A szerelmes érzést kiválthatja egy mozdulat, a járás, egy tekintet, ami felszínre hoz egy sor pozitív, elnyomott érzelmet, képet, szagot, illatot bennünk. De talán azért csak azokkal működik ez, akiket csak alig láttunk, és többet nem is látjuk őket, vagy akiktől úgy érezzük, nem kaphatunk sokat(!), mert túlságosan drasztikus lenne felvállalni elnyomott részeinket egy tartós kapcsolatban. Ha megtennénk, más emberek lennénk és itt hagynánk az egész eddigi világunkat.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat