Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ádi naplója


Yeyy [11482 AL], gazdája Ádi
Kispál és a Borz

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/11482
Kispál és a Borz

A Kispál és a Borz zenekar 1987-ben alakult, Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András részvételével. 1989-ben (addigra Ózdi kivált) kezdtek el országszerte koncertezni, ekkor publikálták első demójukat "Tökéletes helyettes" címmel, majd a fokozódó nemzetközi nyomásra megjelentették első lemezüket 1991-ben "Naphoz holddal" címmel, azóta be vannak futva mint állat, kilenc sorlemez, hét koncertalbum, filmzenék, néhány maxi az eddigi dokumentálható termés, illetve a lassan 16-év alatt kétszer volt doboscsere: Bräutigam Gábort Tóth (Csülök) Zoltán váltotta, őt pedig 2002 nyarán Michael Zwecker. A zenekar a trió felállást 1996-ban elhagyta: először állandó vendégművészekkel bélelte körül magát (Vittay Ferenc, Dióssy Ákos) majd Ákos zenekari taggá avanzsált (megsajnálták, magányosnak látszott). Vittay helyén ma a Pál utcai fiúk főfiúja Leskovics Gábor (Lecsó) teljesít igen magas művészi színvonalon (de ez a többiekről is elmondható, mert igen nagy művész mind).

Lovasi András:
Született: 1967 június 20, Pécs. Most Orfűn él. Hangszerei: Fender Jazz bass, Epiphone. Kedvenc zenéi, a roadunk szerint az, amitől az ember tömeggyilkos lesz, vagy elpuhul egy picit. Kedvenc Kispál és a Borz zenéi: Az újak. Kedvenc tárgya a műcsali. Kedvenc ételei a bundáskenyér spenóttal, tengeri halak bárhogy, harcsapörkölt túróscsuszával. Sűllő szalonnás tejfölösen.

Magáról:Család: két gyerek, feleség Nyaralás: inkább telelek, meg az elő- illetve utószezont is jobban kedvelem, mint a klasszikus nyaralást Öltözködés: a ruha legyen kényelmes, és szeretem a mályvaszínt, de inkább máson. A cipőimmel ritkán vagyok kibékülve. Filmek: ritkán, és főleg itthon, a plázamozit utálom, hangos és mindenki zabál. Az élet fontos dolgai: az élet fontos Korábbi zenekarok: Piros ló és Dejá vu. Ez ugyanaz a zenekar volt, csak más néven. Gyakorolni egyedül ritkán szoktam, de a zenekar elég sokat próbál. Már az oviban betanítottam az „esik eső, szép csendesen csöpörög” kezdetű nótát, tehát már akkor is látszott, hogy rockdiktátor leszek.


GYÓNÁS:
Tizet találtam, tíz hibát
Az életemben eddig
Nem hibáztak én elôttem
Még sohasem ennyit
Ha meghalok az angyalok
A dossziém láttán
Fejüket csóválják
Hogy bizony ez csúnya látvány

Egyszer még kiskoromban megmutattam
Másodszor a ABC-ben csokit loptam
Öltem bogarakat három disznót
Megcsaltam a nômet, ez a negyedik volt

Tizet találtam, tíz hibát
Az életemben eddig
Nem hibáztak én elôttem
Még sohasem ennyit
Senki sem okos mindenki szép
Azt szeretném ha én lehetnék
A legszebb, aki megmenekül innen

Öt vasárnap segítettem az apámnak
Felásni a kertet "jaj bocsánat"
Hatodiknak Istent emlegettem
Sajnos negatív értelemben
És legalább hétszer megkívántam
Más kocsiját, házát, nôjét és még itt van
A nyolcadik bűnöm, ami hármat ér
Bocsásson meg valaki mindezér'

A nyolcadik hibámat csak nehezen mondom el
Kaptam a központtól egy tojást
És vámi kellett, hogy kikel
Kikelt és rögtön megvert
Aztán bedobott egy kútba
Azóta ô helyettesít ô visz titeket tévútra



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat