Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ádi naplója


Yeyy [11482 AL], gazdája Ádi
Ron Howard

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/11482
Ron Howard

Az Apollo 13 viszont ismét a legmagasabb csúcsokat ostromolta. A Ron Howard a legendás űrhajó hiteles történetét meséli el igazi sztárparádéval (Bill Paxton, Tom Hanks, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris és Kathleen Quinlan, akivel az American Graffitiben még együtt szerepelt, most pedig rendezte őt), valamint Ron Howard szülei és Bryce lánya is szerepet kap. A sok Oscar-jelölésből végül nem lesznek díjak, de az anyagi siker még Tom Hanks-et is kárpótolta.

A magasra került lécet 1996-ban sikerül felülmúlni, hiszen a Rene Russo-Mel Gibson házaspár gyerekének elrablására a fél világ kíváncsi volt. A Váltságdíj pedig ízig-vérig kemény akciófilm, a Halálos fegyver filmes sikerén edződött legjobb formában lévő Mel Gibsonnal. Ekkor már mindenki pedzegeti, hogy Howard kereshetne egy olyan forgatókönyvet, ami végre Oscar-díjat is hoz számára.

Mielőtt azonban rálelt az Egy csodálatos elme scriptjére, elkészítette az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb meséjének a Grincsnek 2000 filmváltozatát a talpig elmaszkírozott Jim Carrey-vel. A siker garantált volt, hiszen dr. Seuss történetén nemzedékek nőttek fel, így csak az USA-ban bőven felülmúlta a gyártási költségeket, a 2001-es év legnagyobb kasszasikerévé avanzsálva. A Grincs, aki elrabolja a karácsonyt, tanmese formájában mutat rá az emberi szeretet fontosságára.

Az Egy csodálatos elme (2001) igazi Oscar esélyes film, remek történettel, szereplőkkel, szentimentális befejezéssel. Russell Crowe második Oscar-díjára tör a Nobel-díjas John Nash élettörténetének feldolgozásában, aki legyőzi a paranoid skizofréniáját, miközben megmenti a házasságát és egyedülálló matematikai elméletet dolgoz ki. A film a kasszasikeren túl felmutatja azokat az értékeket, amelyek kiemelik az átlagos box office mozik közül.

Ron Howard hűséges típus: 1975-ben elvette gyerekkori szerelmét Cheryl Howard-ot, akivel ma is boldog házasságban él, jelenleg négy gyerekük van, akik közül hármat születésük helyéről neveztek el: Bryce Dallas Dallas-ról, Paige Carlyle és Jocelyn Carlyle pedig a New York-i Carlyle Hotelről kapta a nevét. Érdekesség, hogy előszeretettel alkalmazza bátyját, Clint Howard-ot kisebb szerepekben.

Filmjei:
Deed of Derring-Do
Grand Theft Auto
Cotton Candy (TV)
Skyward (TV)
Through the Magic Pyramid / Tut and Tuttle (TV)
Éjszakai műszak
Csobbanás
Selyemgubó
No Greater Gift
Gung Ho / Working Class Man
Take Five (TV)
Willow
Vásott szülők
Lánglovagok
Túl az Óperencián
Lapzárta
Apollo 13
Váltságdíj
EDtv
A Grincs
Egy csodálatos elme
A remény bajnoka
+ 2006
A DaVinchi kód



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat