Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ádi naplója


Yeyy [11482 AL], gazdája Ádi
The Force close round us! 2.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/11482
The Force close round us! 2.

Az Erő álarcai
Az Erőt még azok is irányíthatják, - vagy az eszközeivé válhatnak -, akik nem hisznek benne. Lehet, hogy nem érzékelik igazán az Erő áramlását, mégis használják, bár ők maguk nem is tudnak róla. Az ilyen embereknek szinte természetellenesen gyakran sikerül megvalósítaniuk a céljaikat, akár gonoszak a szándékaik, akár jók, akár valahol a kettő között. A szkeptikusok ezt szerencsének hívják, a hitetlenek sorsnak, vagy végzetnek, valójában az Erő működése.
Így hát nemcsak a Jedi-lovagok tanultak meg bánni az Erővel. Mások más néven ismerik - mágia, sámánizmus, vallás, meditáció, ősimádat, és a belső megvilágosodás milliónyi egyéb formája -, de bárhogyan is legyen, ők is ehhez a misztikus energiához folyamodnak, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Az Erő rezdülései
Az Erőhasználó 'rezdüléseket' hoz létre, amikor használja az Erőt; ezeket a hullámokat más Jedik érzékelhetik.
Az Erőhasználó aki takarékosan használja az Erőt, és csak kisebb változásokat hoz létre, gyengébb hullámokat kelt, és csak a hozzá nagyon közel levő Jedik tudják érzékelni ezeket a rezdüléseket.
Az Erőhasználó, aki gyakran használja az Erőt nagyobb hatások létrehozására, sokkal felfedezhetőbb hullámokat kelt, amelyet a tőle távolabb elhelyezkedő Jedik is könnyedén érzékelhetnek. Azok, akik az Erőre hagyatkoznak, mint a nyers fizikai erő eszközére, valószínűbb, hogy elvonják a figyelmet, mint azok, akik inkább kerülik ezt.

Megérzések és látomások
Néhány Jedi karakternek megérzései, álmai és látomásai vannak. Ezen alkalmak a Jedit a küszöbön álló veszélyekre figyelmeztetik, vagy 'krízishelyzetek' eljövetelére, amikor egyedi képességekre lesz szüksége.

Öntudatlan Erő használat:
Az Erőt öntudatlanul még azok is irányíthatják (vagy az eszközeivé válhatnak), akik nem hisznek benne. Lehet, hogy nem érzékelik igazán az Erő áramlását, mégis használják, bár ők maguk nem is tudnak róla. Az ilyen embereknek szinte természetellenesen gyakran sikerül megvalósítaniuk a céljaikat, akár gonoszak a szándékaik, akár jók, akár valahol a kettő között helyezkednek el. A szkeptikusok ezt szerencsének hívják. A hitetlenek sorsnak vagy végzetnek. Valójában pedig az Erő működéséről van szó.
Azok számára akik megtanulják uralni az Erőt, a leginkább kitaposott út a jedi lovagoké. Az Erő ismerői számtalan elképesztő képességet sajátíthatnak el: lelassíthatják, sőt megállthatják a tulajdon életműködésüket; érintkezhetnek olyan személyekkel, akiktől több millió kilométerre vannak; megérzik a veszélyt; akár még tárgyakat is mozgathatnak a szellemük erejével.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat