Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Cs.Juli naplója


Julie [218536 AL], gazdája Cs.Juli
Álmaim autója

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/218536
Álmaim autója

Mindig féltem a vezetéstől, bár nem tudom megmondani miért. Mikor még kicsi voltam nagyon szerettem, még le se ért a lábam a pedálokig, de apu ölében ültem és vezettem:) Azután valahogy változott az érzésem. Évekig el se tudtam képzelni, hogy nekem egyszer jogosítványom lesz. Azután egyszer az akkori barátom győzködött, hogy nekem milyen jó lenne, ha lenne jogsim, meg egy kis autóm....
Sokáig ellenkeztem, de egyszer azután rászántam magam, és elkezdtem a tanulást. Voltak jó napok, voltak rossz napok. Valamikor úgy vezetem, mint aki évek óta, máskor meg úgy, mint egy kezdő :)
De azután fél év után meg lett a jogsi és ezt már 5 éve élvezhetem is. Igazából az tartotta bennem a lelket, hogy otthon már várt rám az első autóm egy 1983-as Ford Orion, amit azért kaptam a barátomtól, hogy lelkesebben tanuljak, és minél hamarabb letegyem a vizsgát. Velem egy idős volt az autóm, de imádtam! Bár eredetileg egy Escortot szerettem volna, de a kettő között nem nagy különbség volt. Nagyon sokat mentem vele, majd 2 évig volt az autóm.
Egyik reggel, mikor sétáltunk az utcán a barátommal (akinek köszönhetem azt, hogy megszerettem a vezetést újra) megpillantottam egy út mentén parkoló autót. Nem bírtam megállni, elengedtem a párom kezét, oda rohantam, mint egy gyermek az anyukájához és körbe ugráltam....
Soha nem láttam ilyet és nem is tudtam milyen autó, mert nem volt rajta márkajelzés.
Hihetetlenül megtetszett. Mint kiderült ez egy Ford Capri volt. Akkor megfogadtam, hogy nekem lesz egy ilyen autóm! Gyönyörű szép volt, amit láttam akkor és ezután nagyon ritkán láttam ilyen típust. Mint kiderült Magyarországon már nagyon kevés van belőle kb. 270 db. Igazi ritkaság! Első láttásra szerelem volt.
4 év elteltével úgy alakult, hogy adódott egy óriási lehetőség, interneten árultak 2db Caprit egy jót és egy alkatrésznek valót. Hihetetlennek tűnt, de igaz volt. Mivel a barátom tudta, hogy ez álmaim autója, elkezdte szervezni a megvételét. A végén az Ő Ford Orionjáért (mert neki is az volt) cserében megkaptuk a 2 Caprit.
Elmentünk érte ott ált előttem mind a kettő egymás takarásában. De én egyből csak őt láttam. Megmagyarázhatatlan, de előtte volt a másik, ami végül a barátomé lett és a mögötte álló, amit nem is láthattam volna, az enyém:) Ő volt az alkatrész!!!!
Hosszú 1 év következett ez után. Az én Orionomat is eladtuk, mert egy felújítás, azért nem olcsó dolog. Felújítása során 1001 darabra szét lett szedve, azt hittem soha nem lesz belőle újra autó. De lett, és az óta se tudok, megválni tőle. Igaz mire kész lett, addigra már külön mentünk a barátommal, de úgy kaptam meg, mint búcsú ajándékot. Életem egyik legszebb ajándéka volt! A mai napig szeretem a régi öreg autókat sokkal szebbek, mint a mai típusok. Egyediek, ritkák és különlegesek. És ebből egy az enyém!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat