Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Cs.Juli naplója


Julie [218536 AL], gazdája Cs.Juli
Egy új kis lakótárs

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/218536
Egy új kis lakótárs

Mai napom, bővült a szobám lélek száma:) és egy újabb kis jövevénnyel a kedvenceim köre.
Szotyinak neveztem el, az én kis sárgafülű ékszerteknősömet. Bár ez egy kicsit eltér a plüss csacsiktól, de már nagyon rég óta szerettem volna egy kis tekit.
Eddig úgy érzettem, hogy nem biztos, hogy megfelelően tudok gondoskodni egy ilyen kedves és aranyos kis élőlényről, de aztán rászántam magam. Már 1 hónapja elkezdtem tanulmányozni a teknősök fajtáit, tartásukat, etetésüket és mindent, ami velük kapcsolatos, ha eljuttok odáig, hogy legyen egy tekim, akkor felelősség teljes gazdája legyek.
Az interneten nagyon sok fontos és érdekes dolgot találtam róluk, főleg az egyik honlapon (www.teknos.hu ). Tudom,én is egy kicsit naiv vagyok, de azt el se tudtam képzelni, hogy egy kis teknős akár 25-30cm-re is meg tud nőni. Ha valakit érdekel, olvasgasson egy kicsit, sok jó dolog van fent.
Ma délután elmentem és beszereztem neki minden jót, egy kis napozó sziklát, kavicsot aljzatnak, vízmelegítőt és vízszűrőt és persze a legfontosabbat a kajcsit és a vitaminokat is. Ja igen, és külön egy kis etető medencét. Az akváriumom, már meg volt kb. 2 évvel ezelőtt már tervben volt, de eddig nem sikerült összehozni. Hazaértem, gyorsan kicsomagoltam, mert egy levegős- vizes zacsiban utaztattam haza és kiraktam az etetős táljába. Az akvárium egy kicsit tovább tartott berendezni, de az is kész lett. Kapott még egy lámpát is pluszba, hogy ha nem sütne rá eleget a nap, legyen egy kis utánpótlása:) Most már lassan 3 órája lubickol az akváriumban, először menekült volna, de most nagyon jól el van. Nagyon örülök neki, mert nagyon aranyos:)
Remélem sokáig mellettem lesz, vigyázhatok rá, gondoskodhatom róla és szeretgethetem az én kis Szotyimat.

............................................................


"Életem a száguldás, mondta a teknős, és bedőlt a kanyarban."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat