Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Mr. Dex [56750 AL], gazdája Péter
A tisztánlátás végett

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/56750
A tisztánlátás végett

Nos... újra és újra előkerül egy dolog, amit sokan annyira nem értenek, hogy elképesztő. De szerencsére megjött a főokos: ÉN! :-)

Arról van szó, hogy némely emberek meg akarják magyarázni, hogy mondjuk egy 26 éves pasi nem fekhet le egy 16 éves csajjal. Mert hogy az törvénytelen. Kedves ezt gondolók, és fennhangon hírdetők figyelem: Ez nem így van! Köszönöm.

De hogy nehogy azt higyje bárki, hogy magamtól vagyok ilyen okos, hát mellékelek valamit. Nevezetesen az ezzel kapcsolatos, jelenleg is hatályos törvényi szabályozást...

Ime:

A hatályos magyar jogszabályok a nemi erkölcs elleni bűncselekményekről.


A magyar büntetőjog szerint gyermekkorú az, aki a cselekmény elkövetésekor a 14. életévét még nem töltötte be. (1961-ig ez a korhatár a 12. életév volt!)

A Btk. 23. §-a kimondja, hogy:

„Fiatalkorú az, aki a bűncselekmény elkövetésekor tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem.”


A fentiekből kiindulva, meg amúgy is:


Megrontás

201.§ (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fordítás: ha egy 13 évest megd*gsz, lecsuknak. Mindegy, hány éves vagy. Ha elmúltál 18, és lesz**atsz egy 13 évest, lecsuknak. Ha 16 éves vagy, lesz**athatsz egy 13 évest, semmi bajod sem lesz. De nem d*ghatod meg.)

(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fordítás: Ha elmúltál 18, és azt mondod egy 13 évesnek, hogy kefélj velem, vagy sz**j le, mert az tök jó lesz neked, (értsd: rábírás, rábeszélés) lecsuknak.)

(3) A büntetés két évtől nyolc évig, illetőleg egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1), illetőleg a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény sértettje az elkövető hozzátartozója, avagy az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll.


Ez idáig vili, ugye? A korhatár tehát 14 (azaz tizennégy) év, és nem 18, mint sokan hiszik.


202.§ (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra bír rá, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fordítás: Mindegy, hány éves vagy, ha ráveszel egy 13 évest, hogy keféljen a Jóskával, vagy sz**ja le, mert az tök jó lesz neki, (értsd: a dolog meg is történik) téged is lecsuknak, meg a Jóskát is.)

(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fordítás: Ha elmúltál 18 és azt mondod egy 13 évesnek, hogy kefélj a Jóskával, vagy sz**d le, mert az tök jó lesz neked, (értsd: rábírás, rábeszélés) lecsuknak.) Ha csak 16 vagy, akkor mondhatod. Érdekes.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig, illetőleg egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1), illetőleg a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény sértettje az elkövető hozzátartozója, avagy az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll.


Mi következik mindebből? Az, hogy egy lány (de akár egy fiú is, mert ez a 14-es korhatár rájuk is épp úgy vonatkozik) a 14. születésnapja után 1 nappal SZABAD AKARATÁBÓL azzal fekszik le, akivel akar. Ha úgy tartja a kedve, akár egy 50 évessel is.


Szal erről ennyit. Remélem most már mindenki tökre felvilágosult, és nem köt bele abba, ha egy huszon,- vagy harmincakárhány éves pasi egy 14-18 közötti csajjal jár.

Talán azért, mert szereti.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat