Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Mr. Dex [56750 AL], gazdája Péter
A tisztánlátás végett II.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/56750
A tisztánlátás végett II.

Újjabb adalék a nagy korkülönbségű kapcsolatok megértéséhez. Ráadásul ezt sem én írtam, hanem különböző oldalakról szedtem össze, ahol hasonló témákat feszegetnek. Tehát a kérdés még mindig az, hogy mi a helyzet akkor, ha egy 30 körüli pasi egy 14-18 közötti lánnyal jár. Nos, kéremszépen, semmi. Törvényileg ez teljesen normális. Sőt, ha valaki ezért beszólogat, jobb, ha tudja, hogy fel lehet szólítani, hogy hagyja abba, mert ha nem, akkor az Alkotmány "Magánélethez való jog" alapján feljelentést lehet tenni ellene.... Erről ennyit.
Nézzük a másik oldalt.
Mi van, ha a lány nagyrabecsült, kedves szülei egyáltalán nem nézik jó szemmel, hogy a lányuknak körül egy ilyen korú pasi udvarol? Nos, ismét semmi. Törvényileg megintcsak nem tehetnek semmit. Azaz mégis: 14 és 18 év között ilyen esetben kizárólag MAGÁNINDITVÁNNYAL lehet eljárást inditani valaki ellen, ha a szülők úgy képzelik, hogy a pasi megrontásjellegűen van jelen a kapcsolatban.
Tehát adott mondjuk egy 15 éves lány és 30 éves barátja. Nagy szerelem van, meg minden, testi kapcsolat is, és minden egyéb, de ennek ellenére a lány kedves szülei nem nézik jó szemmel hogy a lány a 30 éves barátjával van. Elinditanak egy magáninditványos bűntetőpert.
Kivonul mindenféle igazságügyi szakértő, gyámügyes, aztán pszichológus is belép a képbe. Elbeszélgetnek a lánnyal, a pasival, a szülőkkel. Megnézik a körülményeket, vizsgálódnak. A lány szava messzemenőkig döntő. Aztán ha ezek a szakértők megállapitják, hogy szó nincs a vád szerint a szülők képzeletében élő megrontásról, akkor a bíróság inditja el hamis vád miatt a büntetőeljárást (1 év körül van a jutalma) a kedves szülők ellen, akik igy próbáltak alaptalanul megrángatni valakit, plussz a fiatalember is indithat egy rágalmazási és becsületsértési pert a szülők ellen.
Erről megintcsak ennyit.
Mi a tanulság? Az, hogy egy ilyen helyzetben egyedül a lány szava a döntő. Ha ő kiáll a szerelme mellett, elmondja, hogy miért szereti, mit kap tőle, miért érzi jól magát abban a kapcsolatban és ezt az egészet komolyan is veszi (mindez persze feltételez egy átlagosnál kicsit érettebb személyiséget a lány részéről, de ez érthető is, egy 30-as pasi nyilván nem kezd kapcsolatba egy komolytalan csitrivel), akkor senki nem tehet semmit, a párocska meg boldogan élhet, amíg meg nem halnak.

A kulcsszó ott van: HA kiáll...

Itt a mese vége, fuss el véle...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat