Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zsófi naplója


Tonhalas mogyikrém [179762 AL], gazdája zsófi
rééégii

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/179762
rééégii

egyszer szolfézsra kellett írni vmi fogalmazás-félét... nah ez volt az enyém:P

AMADEUS

A film elejétől végig nagyon érdekes. Szerintem ez az olyan filmek közé tartozik, amelyikből ha kihagysz 5 percet, vissza kell pörgetned, hogy megértsd. Egyszóval: lényegretörő. Mozart nevetése és viselkedése tovább színesíti a művet. A film összhangjához hozzájárulnak a jó szereplők, zenék is. Azt nem tudom, mi volt a jelentősége Mozart kisfiának, mert semmit sem csinált, bár a végén játszott egy kicsit a pénzzel. Nekem mindenki szimpatikusnak tűnt, bár annak a papnak –akinek Salieri mesélt- elég nyálas feje volt. Hát igen, Salieri… nem csoda, hogy diliházba került. Viszont a maszkja elég élethű volt, elég öregnek nézett ki.
Valamit nem értek: a végén, mikor Mozart már félholt és diktálja Salierinek a dallamot, Mozart csak össze-vissza hadonászik. Nem tudom, hogy sikerült mégis leírnia hibátlanul mindent.
És Wolfi feleségének igaza volt: a zeneszerző akár a túl sok munkába is belebetegedhetett, már csak a pénz volt a lényeg, mivel elég szegények voltak.
Igen, szegénység… Mozartéknak eleinte aranyéletük volt, de elbulizták a pénzt. A rendes temetésre meg koporsóra nem volt pénze senkinek, de parókára meg fekete kalapokra, ruhákra volt. Senki sem segített normális temetést csinálni. A császár sem, akinek írt egy csomó darabot, Salieri sem, aki a rekviemet kérte egy csomó pénzért (nem tudom, annak a kifizetésére honnan szedett pénzt), sem Constance anyja, sem a színház tagjai… és mire költötték azt a pénzt, amit a színháztól kapott Mozart a film végén? Biztos buliztak belőle egy jót. És gonosz volt Salieri… miért hazudta azt, hogy a pénzt „az álarcos” küldte, mikor a színházi bevétel fele volt, amit a színház összes tagja közösen adott Mozartnak? Akkor azt a plusz 100 aranydukátot lopta volna?
Volt pár furcsaság a filmben, de semmi sem lehet tökéletes-így jó, ahogy van.

a nyálas fejű pap... hááááxDDDD

anyáám szeretlek(: <3333



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat