Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zsófi naplója


Tonhalas mogyikrém [179762 AL], gazdája zsófi
ELTElt a szeptember

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/179762
ELTElt a szeptember

Láttam, hogy augusztus végén írtam utoljára, úgyhogy pötyögök pár dolgot, amúgy sem vagyok még álmos.
A suli... úgy érzem, megtaláltam a helyem. Azt még mindig nem tudom, mit fogok kezdeni vele, mert enyhén szólva nem kapkodnak a bölcsészekért, de igyekszem valami hasznos dolgot csinálni majd, mert imádom az angolt.
Hogy megmaradjon az utókornak, leírom a véleményemet az órákról és a tanárokról...:D (Meg azért, mert nincs jobb dolgom.)

Filozófiatörténet - R. S.
Ezt a tárgyat minden bölcsésznek fel kell vennie valamikor, én meg úgy döntöttem, hogy belefér. Azt mondják, nem nehéz, bár nem tudom... néha annyira egyértelmű, néha annyira elvont, néha meg mindkettő. Pl. "egy nem létező ajtó nem lehet csukva" és társai. Ha jól tudom, a b c d-s vizsga van, szóval maximum tippelek. Meg azért tanulok is. A tanár nagyon aranyos, csak a tárgy unalmas. Húúú, de unalmas.

Bevezetés a nyelvtudományba - L.A.P.
Nem hozzá akartam járni, de hála a meghosszabbított jelentkezésnek, kitúrtak Kiss Zoltántól (?). Mindegy, így sem rossz:D Vicces a tanár, az első dolgozatom ötös lett, de iszonyúan távol áll tőlem ez a tárgy... nagyon elvont. Pl. hogy az angolban nem tudunk határozatlan névelőt mondani, csak a-t vagy an-t. Hát szerintem ezek pont azok, de mindegy, elfogadom:D

Nyelvgyakorlat - Sz. É.
Az egyik legrövidebbnek tűnő óra. Mindig van házi, nagy hangsúlyt fektet a nyelvtanra, a past simple-től kezdve mindent átismétlünk (nem mintha bánnám:D). Rengeteget kell párokban dolgozni... mostanában csináltunk olyat, hogy a tanárnő mondott két dolgot, és a pár tagjainak volt 1-1 perce, hogy egymás között megbeszéljék, kinek melyik tetszik jobban. Pl. kutya vagy macska, Johnny Depp vagy Brad Pitt, jazz vagy klasszikus zene, reneszánsz vagy barokk. Szóval szerintem hasznos és érdekes:D

Írástechnika - T. Gy.
KEDVENC ELŐADÁS. Komolyan... a váratlanul felbukkanó vicces képek a ppt-kben egyszerűen kibírhatatlanul nevetségesek (jó értelemben). Múltkor mutatott egy rövid szöveget, amiben ugyan voltak összekötő elemek, mégis teljesen logikátlan volt a felépítése (valami olyasmi, hogy XY szereti a banánt. A banán egy barna tálcán volt. A barna jó hajszín. Kutyaharapást szőrével [hair=szőr] kell gyógyítani.)... aztán megnyom egy gombot, és előjön ez a kép:
http://1.bp.blogspot.com/_eOr5lF3VkcY/TPM1tme1ykI/AAAAAAAAAM8/cwvQXYaoZq0/s320/monkey.jpg
szóval nagyon viccesek az órák:D A tanár is jó fej, nagyon aranyosan nevet a saját poénjain, amik amúgy tényleg jók. A múltkori óra végén a hátsó sorokból még sikítozást is kapott:D

A nyelvtudomány alapjai - N. Á.
Aranyos, kedves, vicces bácsi, iszonyú nagy a tudása, ráadásul úgy néz ki, mint egy igazi nagypapa. Úgy volt, hogy nyugdíjba küldik, de szerencsére még mindig tanít. Sajnos ugyanúgy elvont, mint a szeminárium, de attól még érdekes.

Tudományos íráskészség - T. T.
Huhh. Iszonyú sok a házi, a tanárnőnek nem a legszebb a kiejtése (th=sz), de aranyos, segítőkész, lehet kérdezni tőle. A többi tárgyra összesen nem kell annyit készülni, mint erre, de remélem, hogy megéri a végén, mivel elég hasznos:D

Angolszász politikai kultúra - L. M.
A legszebb kiejtésű tanár... mit is várnánk, ha egyszer az Oxfordon és a Cambridge-en végzett?:D Élvezi az anyagot, eszméletlenül okos... megkockáztatom, hogy nála okosabb emberrel még nem találkoztam. Minden egyes évszám, uralkodó, ilyen-olyan miniszter, jelentéktelen esemény, dokumentum a fejében van, valamint Anglia térképét biztos, hogy simán le tudná rajzolni (nálam ez nagy szám, mivel egyik háztól a másikig nem találok el). Északtól délig és kelettől nyugatig minden egyes országról mindent tud, nem is értem, hogy lehet valakinek ennyi hely az agyában. A vizsgája sajnos nagyon nagy szívás, mivel a leadott anyagnak - elvileg - nem sok köze van a vizsgához, illetve az első óra óta ugyanaz a barna nadrág van rajta. Ennek ellenére nagyon bírom, pedig sokan utálják:D Meglátjuk a vizsga után.

Az irodalomtudomány alapjai - F. Gy.
Jaj... a tanár nagyon aranyos, csak azért nem alszom el órán, mert úgy tud az emberek szemébe nézni, hogy én pl. legszívesebben megölelném:D Az anyag nem túl izgalmas, de azért elviselhető. Látszik, hogy imádja az irodalmat, emellett nagyon segítőkész. A vizsga sem tűnik nehéznek.

Helyesírás és tipográfia - L. K. R.
Ez a nő... kész:D Nagyon okos, viszont egyelőre semmit sem tudtam meg a magyar helyesírásról. Nagyon szeret mesélni, iszonyúan lelkes... az Akadémia tagja, ezért mindent tudunk a következő helyesírási szabályzatról, a régebbiekről, a vitákról, a tagokról, a dzs hangról, arról, hogy miért nem jó, ha nem akadémiai kézben van a helyesírás, illetve arról, hogy Faludy György miért volt "buta", amiért a 9. szabályzathoz irányította az olvasókat. A vizsgától abszolút nem félek, de azért jó lenne kicsit tanulni is:D Az egyik leglazább tanár.

Bevezetés az irodalomtudományba - P. É.
KEDVENC SZEMINÁRIUM. Le sem tudom írni, mennyire imádom ezt az órát és a tanárnőt:D Iszonyúan érdekes, nagyon érhető, a tanárnő kedves, mosolygós, és meghallgatja a véleményünket. Hihetetlen, hogy valaki tényleg kíváncsi arra, hogy mit gondolunk egy versről. Ha valaki mond valamit (ami nem óriási baromság), mindig megdicséri az illetőt. Szeretek hozzászólni az órához, nagyon jó érzés egy "very good"-ot kapni:)

Hát egyelőre ennyi... az, hogy milyen emberek vannak, más téma. A hallgatókra gondolok. Biztos vannak normálisak, de kinézet alapján egyszerűen elképzelhetetlen. Rózsaszín haj, orrkarika, 5 fokban átlátszó harisnya és miniszoknya, PIPA, idióta sapka, idióta kabát, idióta cipő, SZTK keretes szemüveg... ma rájöttem, hogy van időutazás. Ha az a srác polkulton nem a Hairből lépett elő, akkor sehonnan. Hosszú, göndör haj (ki sem látott alóla, mint az a kutya, amelyiknek nem jut eszembe a neve), farmerdzseki, farmernadrág... most, hogy jobban belegondolok, talán egy Hair-szereplő és egy Grease-szereplő gyermeke lehet.

Cica, sok sikert szombatra, nagyon zsorítok:P Szeretlek!

Jó éjt mindenkinek:)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat