Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zsófi naplója


Tonhalas mogyikrém [179762 AL], gazdája zsófi
it's my life

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/179762
it's my life

i just wanna live forever..


ma filmek.

pontosan tudom, milyen érzés... és nem véletlenül nem írok senkiről. én így döntöttem. emlékszem, mikor dédim ágya mellett ültem és mesélte a jancsi és juliskát.. és mindig én mondtam, hogy "a szééél, a szééél" pedig kb 2 éves lehettem. emlékszem a párnájára. az illatára. arra, hogy hol volt az ágya. a hangjára. emlékszem, mikor másik dédim tortát sütött és mindig leettük róla a krémet. egyszer csinált külön krémet. de nem kellett, akkor is a tortáról ettük. és hogy mindig csomagolt. emlékszem, mikor jókevűen hazajöttem fuvoláról, és apa elmondta, hogy meghalt. nem tudtam, mit jelent, csak azt, hogy nagyon nagyon sokára fogunk találkozni. 7 éves voltam.
másik dédipapa.. emlékszem, próbáltam visszatartani a könnyeimet, de nem tudtam. "ő már egy jobb helyen van".. nincs annál szomorúbb, mikor látod, hogy valaki, akivel nemrég beszéltél, nevettél, puszit adtál neki, koporsóban fekszik.. leengedik a földbe és visszaszórják rá azt a nagy kupacot, amit kiástak.
aztán másik dédipapa. 12-13 lehettem. akkor vettünk új kocsit, és ő már csak a kórház ablakából láthatta. aztán jobban lett. hazajött. úgy halt meg, hogy ott álltak mellette a gyerekei és az unokái. pedig mindig azt mondta, hogy 100 évig fog élni. és hiányzik. mindenki. néha most is azt hiszem, hogy ott ül a kerti padon és figyeli a madarakat, vagy enni ad a macskáknak. és mosolyog, mikor meglát.. "hát itt vannak a csillagszeműek".. annyi mindent mesélt.. hogy mi volt, mikor még katona volt..: ) ki tudja, mennyi volt, ami tényleg megtörtént.. de szerettük hallgatni. miután meghalt, kb fél év múlva megszületett balázs.. ő már nem láthatta.. pedig úgy várta..
karácsonykor mindig sokan voltunk. aztán egy szék üresen maradt.. és mégegy.. és mégegy.. és mégegy.. de mindig gyújtunk gyertyát értük. mert mindig itt lesznek velünk.
az élet megy tovább. előttük és utánuk is nevettem úgy, hogy kifolyt a könnyem is.. és sírtam azért, mert szomorú voltam. de csak felnézek a csillagokra.. és tudom, hogy látnak, és azt akarják, hogy boldogok legyünk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat