Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zsófi naplója


Tonhalas mogyikrém [179762 AL], gazdája zsófi
a Félvér Herceg

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/179762
a Félvér Herceg

Massát vasárnap ébresztik, azaz ma.. Istenem kérlek vigyázz rá.. Massa.. (yn)

nos.. akkor kezdem.
előszöris: a könyvet sürgősen felejtsd el, majd meglátod miért. a film szempontjából felesleges.
a film első jelenete nem a minisztériumban játszódik, de nemám.. valami cégnél néznek ki az emberek :O <- ilyen fejjel (ezért vajon mennyi pénzt kaptak?) az ablakon. a városban halálfalók röpködnek (ez elég látványos amúgy), leszakad egy híd, stb.
Harry egy metró büféjében iszogat és olvasgat, aztán randit kér egy pincércsajtól (WTF??). végül felbukkan Dumbledore, akivel gyorsan elhoppanálnak (hopponálnak? nemtudom). az öreg egyből belecsap a lecsóba, megmutatja az első emléket.. mikor az árvaházban találkozott a kis tom denemmel.
Harry az Odúba hopp..izél, ahol hamarosan feltűnik bellatrix (felgyújtja a házat.. erre nem emlékszem a könyvből) és greyback. mindenki futkos, aztán fél perccel később kb 3 kilométerre vannak az Odútól, sebaj. mindenki szomorú, jajj ne stb.
Harryék vonatoznak.. [ja, közben.. Fonó sor, ugyebár. bellatrix én narcissa, piton, megszeghetetlen eskü] aztán elhangzik egy poén, amin mindenki nevetett és jó volt hallani.
H: -piton letette a megszeghetetlen esküt.
R: - :OOOO de hát.. hát azt nem lehet megszegni.
:DDDD
[előtte: harryék látják malfoyt és az anyját a borgin&burke-nél, szekrény, stb.]
harry kezd gyanakodni h malfoy (meglepően jól néz ki) halálfaló lett. bemegy az ő.. kabinjukba (vonaton az az izé.. kupé??). mindenki kimegy, malfoy marad. petrificus totalus, harry leesik, malfoy megrugdossa. a könyvvel ellentétben Luna találja meg vmi furmászos szemüveggel (??).
roxfortban mindenki happy, vacsiznak. előkerül harry és luna, akikért természetesen mindenki aggódik, kivéve ron, aki zabál. Dumbledore bemutatja a tanárokat (kihagytam az elején lumpsluckot, bocsesz) és mondja hogy ti-vagytok-a-legnagyobb-fegyverek blabla.
ezután nem nagyon emlékszem.. ja talán a kviddics jön, ront beveszik a csapatba, megnyernek egy meccset, aztán lavender simán lesmárolja. hermione később madarakat uszít ronra (omG :D) mert meg nem mondaná neki h szereti, csak köcsögösködik..:D
közben elmondanám, hogy kik nincsenek benne.. akiknek a könyvben nagy szerepük volt.
Dobby, Sipor (nehogy megsértődjön:P), greyback (senki sem fél tőle meg nem is tudjuk h vérfarkas). kb semmi szerepe lupinnak, tonksnak és az egész grimmauld-téri háznak (meg nem mondom mi a neve). semmi lejáró védelem, h harry mittomén hány éves lesz stb. az egész weasley-család (ron és ginny kivételével) tök felesleges, bár az ikrek nélkül gáz lett volna. arra célzok, h semmi bill meg fleur.. dursley-ékről szó sincs, semmi, egyáltalán. RBF?? ugyanmár. gróp? csikócsőr? minek, ugye?? aragog azért meghal, ez a jelenet kellett ahhoz, hogy harry kiszedje az emléket lumpsluckból. amúgy 3 emlék van, ha jól emlékszem, a könyvben pedig ez volt az egyik fő szál.
az utolsó fél órában (!!!.. addig ron meg romilda meg lavender meg hermione meg cormac meg lump-klub.. ja meg piton meg draco.. volt-nincs szekrény, félbeharapott alma, döglött madár..) elindulnak végre horcruxot keresni. rohadt jó az a jelenet, mikor jönnek az inferusok és Dumbledore csinálja a tüzet.. *-* persze mikor kiitta a mérget, az durva volt..
ezekután fel a toronyba, de semmi köpeny meg ilyesmi.. harry lent bujkál, ahol találkozik pitonnal (ezt a szerencsét..). a toronyban bellatrixék biztatják dracót, hogy ugyanmár öld meg. piton jön, avada kedavra, Dumbledore leesik (na itt kezdtem el bőgni.. egész a film végéig.. mutatták, ahogy leesik.. és mikor a földön volt.. basszus már megint sírok). felgyújtják Hági házát. (a kő is ég??)
aztán jön a R.A.B.-féle hamis horcrux..
harry visszamegy Dumbledore irodájába.. akkor is sírtam.. ott volt a szemüvege.. egy tálkában cukor.. egy toll.. :'( ennek a jelenetnek végülis semmi értelme.
oppá, kihagytam a mérgezett mézbort meg az elátkozott nyakláncot. hát kb ennyi szerepük is volt.
a végén hermi megígéri harrynek, hogy ronnal vele maradnak míg világ a világ és segítenek elpusztítani a horcruxokat.
összegzés:
MIVAN??? a könyvből kb SEMMI nincs benne, de most komolyan.. az egész tiszta szerelmes-vicces.. az utolsó fél órában van esemény. ennek ellenére bármikor megnézném újra, már ha azt, aki velem nézi, nem zavarja h bőgök. rajongóknak kötelező, kritikusoknak kevésbé.
előrejelzés:
ugye a 7. rész kb fél év különbséggel jön majd jövőre (mert két részre szedik.. remélem lesz értelme.. mondjuk az a legvékonyabb könyv kb-.-). háát.. azt hiszem végig fogom bőgni, mert ugye fred meg dobby meg hedvig meg rémszem meg Istenem komolyan miért kell mindenkinek meghalnia.. lupin, tonks.. remek. talán piton is meghal, nem emlékszem.. mindegy, azon is. meg mikor harry félig meghal.. és találkozik Dumbledore-ral meg a szüleivel meg lupinékkal (ugye nem vagyok nagyon eltévedve?).. abszolút sírós. azt hiszem egyedül nézem majd..
a pár évvel későbbi harryék hogy fognak kinézni?? lehet h okosan kihagyják őket? nem hinném.. hisz "minden rendben volt körülötte".

tisztában vagyok vele, hogy nem így kell írni egy ilyen izét, meg hogy nem junkie-stílus, de azért ők inspiráltak.

apropó, aki újhold-részletet és jacob valamint edward meztelen felsőteste miatt sikítozó csajokat akar:
http://filmbuzi.hu/archives/2009/07/25/nedves-bugyik-a-new-moon-panelen/

óó igen, ezt is winnie és human csinálja:)
így 0:40 körül jóéjt mindenkinek.
ja, rupert grint alias ron is kezd egyre jobban kinézni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tesóm tök aranyos volt, mikor felkeltem, már mondta, h Massáról nincs semmi új hír, csak h ma ébresztik stb.. néztem a híradót, ott sem volt semmi.. csak h a családja idejött.. és a felesége úgy sírt..:( meg novemberben születik meg a gyerekük..:)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat