Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Bodzácska naplója


ALVIN ÉS A MOKUSOK [195386 AL], gazdája Bodzácska
Kurt Cobain

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/195386
Kurt Cobain

A halálos heroin adag többszörösét adta be magának
Drogér(i)a - 2004.03.04.
2004. március 4., csütörtök 9:50

A könyök hajlat felett, közel a tetovált "K"-hoz, beadta magának a többszörösen halálos adag heroint, majd maradék erejéből fejbe lőtte magát egy vadászpuskával.



A halálos heroin adag többszörösét adta be magának, valamivel a könyék hajlata fölött, közel a tetovált „K”-hoz, majd mikor érezte, hogy lebegni kezd, fejbelőtte magát egy vadászpuskával.

A 27évesen öngyilkos lett Kobain utolsó pillanatait Charles Cross, a nemrégiben nálunk is megjelent, „A Mennyeknél súlyosabb” c. könyv szerzője is reprodukálta, aki eredeti naplórészleteket is beletett a kötetbe.

A hétköznapi Amerikába, autószerelő apától és háztartásbeli anyától született Kurt élete simán indult, s aztán sikerektől és botrányoktól volt hangos. Sztár lett, miközben,

gyomorbetegsége, súlyos hangulatzavarai és depressziója egyre inkább elhatalmasodott. Bálványai között volt William Burroghs, a Narkós c. regény írója és Frances Farmer, a tragikus sorsú amerikai színésznő, akit többször igazságtalanul ideggyógyintézetbe zártak, és akin elsőként hajtottak végre lobotómia műtétet. Cobain, lányát, az ő emlékére Francesnek nevezte el. Feleségét Courtney Love-ot, az ismert punk énekesnőt és színésznőt, szintén számos alkalommal kezelték heroinfüggéssel, az özvegyet éppen másfél héttel ezelőtt állították ismét bíróság elé, kábítószer-fogyasztás gyanújával. Amikor közös gyermekük anno megszületett, a bulvársajtó megkérdőjelezte a két narkós szülő alkalmasságát, akkoriban az emeberek úgy tárgyalták ügyüket, mint évtizedekkel korábban a Lindberg-bébi ügyét, melybe Cobain szó szerint még inkább belebetegedett.




Tanulság elnapolva, azt majd mindenki magának megtalálja, ha keresi…A mai Nirvana-rajongó kamaszok hallják, érzik, talán jobban is tudják. A szülők pedig, akiknek gyerekeik ma otthon

bömböltetik a magnót, vagy szobájukban nyúzzák a gitárjukat, a garázsban zenekari álmokat szövögetnek, ők lehet, most még örülnek, hogy Siettle messze van…

Bajtai Zoltán a magyarul „A Mennyeknél súlyosabb” címen megjelent Kurt Cobain életrajz szerkesztője és a 22éves Krizsó (Vranich Krisztián), aki Dj és Nirvana-rajongó!

Kurt Cobain, 1994. április 5-én, saját birtokának üvegházában halálos heroin adagot lőtt be magának, majd hogy biztos lehessen a dolgában, egy vadászpuskával fejbe lőtte magát. Búcsúlevelét egy halom virágföld tetején találták meg.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat