Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
A spontán égésről

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
A spontán égésről

Jó reggelt minden kedves olvasónak!

FIGYELEM:

Ha egy könyvbúl írok ki valamit, a szinjelek NEM SZÁMÍTANAK!

Itt egy újabb kérdés és válasz:
Eléghetnek-e az emberek maguktól?

Kezdjük a lényeggel. Mi is az a spontán emberi égés? Nem más, mint amikor valaki szó szerint elég, mégpedig minden nyilvánvaló ok nélkül. Talán mindenki látott már ehhez hasonlót, például az X-AKTÁK című filmsorozat valamely epizódjában.
Mi történik valójában? Az elmúlt négyszáz évben több mint kétszáz esetről készítettek feljegyzést. Charles Dickens 1853-ban még írt is a spontán emberi égésről az ÖRÖKÖSÖK című könyvében.
Úgy tűnik, a legtöbb feljegyzés Angliában élő idős emberekről készült - olyanokról, akik nagyon sokat ülnek a karosszékben. A beszámolókban általában az áll, hogy az így elégett testek igen komoly sérüléseket szenvednek. Néhány esetben csupán egy vagy két végtag marad épen - egy kéz, esetleg egy lábfej. Néha még a papucs is a lábon maradt. A spontán égés nyilvánvalóan égésszaggal és sok korommal jár, azonban semmilyen kárt nem okoz a test közvetlen közelében lévő tárgyakban. Ha valaki a televízió előtt ül egy karosszékben, akkor előfordulhat, hogy az illetőből egy rakás hamu marad csupán. A tévé és a szék azonban tökéletesen ép marad, csak egy kis égésnyom keletkezik az ülésen. Mindenki kedvére találgathat!
Ezek az elképesztő és hihetetlen történetek folyamatosan érkeznek szerte a világból. Vajon a tűz a testen kívül keletkezett? Még senki nem tudott pontos választ adni. A tudósok véleménye szerint mindenképpen kellett lennie akár egy égő cigarettacsikknek, vagy egy a kandallóból kiesett parázsnak, ami lángra lobbantotta a testeket. A jelenségben hívők azonban másképp látják a dolgot. Mindenesetre nem árt észben tartanunk, hogy az emberek valójában nagyon ritkán látnak a saját szemükkel spontán égést - mindig csak a maradványokat veszik észre.

(38. oldal)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat