Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Pókmalac

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Pókmalac

PóMalac, a pókmalac, akinek nem kell repülnie, ahhoz, hogy HAZATALÁLJON - csupán néhány barát kell, akik fogják majd kezét

Messze-messze, túl a magas, napsütésben fürdő hegyeken, átal a kristálytiszta, a napsugarakban meg-megcsillanó, kék vizű tengereken, tavakon, folyókon, patakokon, csermelyeken átal, messzébb a zöldellő tisztásoktól, a pusztaság homokszemjeivel betakart préliken, egy narancssárgás-barnás színű, hatalmas földön, ahol furcsa, háromszög alakú kavicsok szúrták az oda tévedő idegen lábait, ahol nem igen csiripeltek, trilláztak a madárkák, furcsa, különleges, zigalmat, kalandot sugalló lények éltek békében, harmóniában - életük nyugodt, vicces, érdekes volt, mosoly ült minden lény arcán. Ők voltak a PÓKMALACOK.
Fejükön két hatalmas, majdnem egészen a földig érő, rózsaszínes-lilás fülek kónyúltak le, orruk olyan volt, akár egy cuki malackáé, dundi pofijukon két hatalmas, csillogó, ártatlan szempár kémlelt a világ ezer csodája felé - a távolba. Hátuk sötétszürke volt, hátuk közepén, a gerincüknél volt egy bordópiros, nagyobbacska kereszt - keresztespókokra emlékeztetett ezen testrészük. Lábuk feketék voltak, mint egy póké - nyolc darab volt belőlük. Lábuk végén világosbarna patácskák ékeskedtek, mely egy kismalacra utalt. Furcsa kis teremtések voltak, de szorgosak voltak, naphosszat szövögették hálóikat a tó partján álló vén fűzfa korhadt ágaira - harmatcseppel díszítették, tóvízcseppel nedvesítették a fehér hálót. De sajnos túlságosan nagyok és súlyosak voltak mindannyian, ezért kénytelenek voltak hetente ötször-hatszor is újrakészíteni otthonukat, mely terített asztalként várta őket a nap lemente után - a szerencsétlen bogárkák mind belegabalyodtak a ragadós hálóba! De ezek a pókmalacok nem voltak ennyire kőszívűek! Játszottak pár órát az est hűvös, szívsímogató fuvallatában, majd elengedték őket - együtt csodálták, amint varászlatos szárnyaikkal tovaszálltak az otthonuk felett, és eltűntek a horizont sárgás-narancssárgás-rózsaszínes vonala mögött. De szerettek volna egyszer ők is szárnyrakapni, és mint a fekete legyek, mint a mézgyűjtögető, zümmögö legyek, mint a pettyes hátú katicabogárkák, mint a szivárványszínű pillangók, tovalilibbenni a szél szárnyán! De nem sikerült nekik, valahányszor próbálkoztak! Pedig születtek jobbnál-jobb ötletek: levélből nyolc szárnyat készíteni, lábuk köré tekerni - úgy próbáljanak meg ejtőernyőzni, esetleg levegőszörfözni is. De sajnos egyik sem vált be - hiába! repülni nem tudtak!
PóMalac egy kicsi, aranyos, mosolygós pókmalacka volt. Nagyon kedvesen szólt a barátaihoz, vígasztalta, bátorította őket:
- Nem baj, ha nem tudtok repülni! Hiszen nem hagyhatjátok itt az otthonunkat! A mi közös otthonunkat! A családunkat, a szeretetünket! Ha szárnyatok lenne, már rég tovaröppentetek volna - és talán soha, de soha nem térnétek vissza; nem jönnétek haza! - majd kacsintva hívta őket pár játékra, melyet lent, a földön kellett játszani - ezzel is jelezvén, ők a föld befogadó, melengető hajlékához tartoznak! Volt, amikor egy jó bújócskával állt PóMalac elő, de olyan is megtörtént, hogy odabent, a pókmalac-óvódában rajzoltak valami szépet, és ragasztották az otthonos terem csupasz, fehér, frissen meszelt falára. De a kis pókmalacok hajthatatlanok voltak - addig búslakodtak, addig mérgelődtek, és addig-addig mind-mind próbálkoztak, amíg fel nem kapta őket zuhanás közben egy keselyű, és elrepítette. Valójában csak egyet, PókMicát, egy kedves, de akaraterős és szintén repülni vágyó pókmalaclányt.
- Segítség! Segítség! Én nem ilyféle repülést álmodtam meg! Mentsetek meg, mert pókpörkölt vagy esetleg malackolbász lesz belőlem estére! Segítsetek!
PóMalac gondolkodóba esett, erősen vakargatta feje púpját - mégis hogyan menthetné meg szegény pókmalackát?
És egyszer csak - lám! - egy nagyobbacska légy tűnt fel a messziségben, megpillantván a nagy madár karmaiban szenvedő pókmalacot, odaszállt PóMalachoz, és így szólt:
- Mert te mindig oly vendéglátóan viselkedsz velünk, akik tulajdonképpen vacsoráid vagyunk, fölpattanhatsz hátamra - benned teljes mértékben megbízom! Gyere, mensük meg szegény pókmalaclányt! - azzal, miután persze PóMalac felült koromfekete hátára, átlátszó szárnyait rakétaként csapkodta, és sikerült is meglöknie a keselyűt, aki nyomban kiejtette meglepetésében PókMicát. PókMica, a halálra ijedt lány, Oszkár, a légy karjaiban landolt. A keselyű pedig - miután rádöbbent, hogy odalent csúfosan nevetik, közelített a légyhez. De Oszkár kikerülő manővert hajtott végre, kissé félresikerülten. Ugyanis a keselyűnek sikerült elkapnia PóMalacot, a bátor hőst, és nyomban elrepítette - néhány perc múlva már csak egy fekete folyt látszott a távolni hegyek felett.
A sok pókmalac reménytelenül hajtotta le fejét - elveszítették az egyik legkedvesebb, legaranyosabb, legbarátságosabb társukat talán örökre!
A keselyű pedig kárörvendően kiáltott úgy, hogy biztosan meghallja a karmaiban szorongatott pókmalaclegény is:
- Viúú-viúúú-víííí!!! Há-há-há-há-há! Így jár az, aki mást akar megmenteni! Én mindig is mondtam, minek mentse valaki a társát, ha még az ő bőrére sem tud kellően vigyázni!?
De PóMalac nem válaszolt. Mosolygott. Hangtalanul, szívből.
- Én legalább nem hiába halok meg - hangzott a nem várt válasz néhány csöndes, hosszú perc múltán PóMalac szájából.
- Miért? - kérdezte fenhangon a keselyű, aki bármikor kiolthatta a kis pókmalac életét.
- Mert megmentettem valakit - lehet, hogy én meghalok, de valaki él, valaki továbbél, azért, mert ÉN vagyok a te fogjod, nem pedig Ő! Ez pedig megér egy fájdalmas, kínzó halált is, hiszen tudom, hogy nem éltem hiába! :) - egy újabb szívből jövő mosoly követte ezen pár kijelentést, majd elhallgatott. Lenézett, és rájött, hogy egypúpú tevékkel belakott város felett repülnek.
A keselyű pedig - senki sem tudta, mi vezérelte - leejtette a pókmalacot, és továbbrepült - hagyta, hogy leessen, ő eltűnt.
Pómalac pedig egy oázis közepén landolt, ahol csobogó, habos vizű vízesés folyt le a szírtről, friss fű övezte az egész oázist. Mosolygó, barátságos teve emelte tenyerébe a furcsa teremtést, és bevitte, megmutatván a többieknek.
- Ki..kik vagytok? - kérdezte szédülten PóMalac. Csodálkozott, hogy még mindig szólásra bírja nyitni ajkait.
- A Tevékeny Tevék vagyunk, nagyon kedves, szeretetreméltó, szerető, békés, barátságos, gondos, összetartó, együttműködő karaván - mi vagyunk a Tevékenyek, a legyőzhetetlenek! Téged pedig, furcsa állatka, szeretettel fogadunk vidám közösségünk tagjaként! - válaszolta a három vezető - Hópitapi, tapicska és Hópihus - egyszerre.
- Engem egy keselyű ejtett le, miután elkapott, mert megmentettem egy pókmalaclányt a családunkból! Ugyanis én PóMalac vagyok, a pókmalacka! :) Nagyon szerték visszajutni a családomhoz - bár azért is hálás vagyok, hogy találkoztam veletek, és nem evett meg a keselyű!
- Persze-persze, megkeressük az otthonodat, te kis aranyos! De azért pár nepra maradnál köztünk? Bemutatunk majd téged a cinegérnek, a tevemadárnak, a pulipintynek - ők is mind-mind csakolyan furcsa élőlények, mint te! Nekik is a családját keressük! - mondta Hópihus.
- Persze, ittmaradok! Hiszen tudom, a gondviselő nap vigyáz majd helyettem is a családomra, az otthonomra, a barátaimra! És majd egyszer úgyis hazajutok, én pókmalac vagyok! Nem kell, hogy szárnyam legyen ahhoz, hogy hazajussak - elég néhány jóbarát, akik segítenek utam során! És azt hiszem, itt rájuktaláltam közetetek, kedves Tevékeny Tevék, akik segítenek hazajutnom - pedig már itt is itthon vagyok! :) Csupán ti kelletek, akikben megszólal a szeretet hangja: "Jövök, és veled vagyok!"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat