Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Tehetségkutató-3. forduló

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Tehetségkutató-3. forduló

Sziasztok!

Leírom a mesét, amivel neveztem a mostani tehetségkutató 3. fordulójára. Fogadjátok szeretettel!

Egy kis szív története

Volt egy szer egy piszos ♥, amely egy piszkos ♥♥-kel teli városban élt. Ezek olyan emberek ♥-i voltak, akik bűnt követtek el Isten ellen. A kis piszkos ♥ egy rendetlen, szófogadatlan kisfiú szíve volt.
Időnként a kis ♥ leült a padra, és őszintén elgondolkodott. Ilyenkor felismerte, hogy gyakran vétkezett. De aztán gyorsan eszébe jutottak mentségek, és mindig ezt gondolta:
-A többi ♥♥ a városban ugyanazt teszi, mint én, és mind ugyanolyan piszkosak is, mint én.
A piszkos ♥♥ városa körül volt egy széles, mély árok, ígyhát a piszkos ♥♥ városából senki nem tudott kijönni. Sokan próübálkoztak má teljes erőből, de mindhiába.
Akkor Isten elköldött egy tiszta ♥-et a piszkos ♥♥ városába. Ez a ♥ Fia, Jézus Krisztus szíve volt, aki nem követett el semmi olyat, ami Isten szemében rossz. Jézus Krisztus szertte Atyját, és mindig engedelmeskedett neki.
A piszkos ♥ természetesen észrevették, hogy a tiszta ♥ egészen más, mint ők. És a tiszta ♥ mindig arra emlékeztettek őket, hogy ők milyen piszkosak. Ezen annyira feldühödtek, hogy egy napon elhatározták, hogy megölik a tiszta ♥-et.
Amikor megölték, valami különös dolog történt. A ♥-ből vér folyt ki, ami híddá változott. A vérből lett híd a széles, mély árok felett átívelve kivezetett a piszkos ♥♥ városából.
Aki használni akarta ezt a vérhidat, annk kérnie kell Jézus Krisztust, hogy ocsássa meg a bűneit. Ezt sok piszkos ♥♥ megtettek. Bocsánatot kértek Jézus Krisztustól, ezzel átjutottak a vérhídon, és éppen olyan ragyogó tiszták lettek, mint az Úr Jézus ♥-e.
A kis piszkos ♥ is ugyanolyan tiszta akart lenni, mint a ♥♥ a széles, mély árok másik oldalán. De túlságosan büszke volt ahhoz, hogy bocsánatot kérjen az Úr Jézustól, ezért nem tudott átjutni a hídon. Így a kis piszkos ♥ megpróált átmászni a széles, mély árkon, de nem tudott. Próbálta átugrani az árkot, de az túl széles volt. Bármit is tett a kis piszkos ♥, nem tudott átjutni a túloldalra.
Egyszer jött a levegőben egy tiszta ♥, amelynek szárnyai voltak. Odarepült a kis piszkos ♥-hez. Ő volt az Úr Jézus angyala, akit az Úr Jézus küldött, hogy vezesse a jó útra a megtört, piszkos kis ♥♥-et.
-Csak úgy juthatsz át a túloldalra, ha a vérhidat használod. Ahhoz pedig, hogy átmehess rajta, többé semmi rosszat sem szabad csinálnod! - azzal elrepült a tiszta ♥-ű kedves kis angyal.
Most azt próbálta teljes erejéből tenni a kis piszkos ♥, amit neki az angyal mondott. Ettől kezdve nem akart semmi rosszat tenni. Elhatározta, hogy mindig becsületes, kedves, segítőkész és engedelmes lesz. De ez nem sikerült a kis ♥-nek.
A kis ♥ vágyakozva nézett át a tiszta ♥♥-ek városa felé. Eszébe jutott, hogy az angyal azt mondta neki, hogy a vérhíd az egyetlen út a tiszta ♥♥-ek városába.
Ekkor végre úgy döntött a kis ♥, hogy átmegy az Úr Jézus vérhídján. Letérdelt a vérhíd elé, és így imádkozott:
-Úr Jézus Krisztus, kérlek, bocsoájtsd meg a bűneimet, és ajándékozz nekem tiszta szívet.
Miután a kis szív befejezte az imádkozást, már valóban nem volt többé piszkos, hanem egészen tiszta lett. Most már a tiszta ♥♥ városában volt a többi tiszta ♥♥-el.
Amikor a kis tiszta ♥ egyszer vétkezett, piszkos foltok keletkeztek rajta. Ezen nagyon elszomorodott. A kis szív leült és sírt. Nem akart újra piszkos ♥ lenni. De nem tudta, mit csináljon. Ekkor megjelent újra az angyal.
-Én vagyok a te őrangyalod, figyelem minden léptedet, vigyázok rád. Ne feledd: ha valami rosszat teszel, azonnal meg kell szívből bánndod, és bocsánatot kell kérj Jézustól! - azzal eltűnt.
A kis szív elmondott mindent az Úr Jézusnak, és bocsánatot kért tőle. Ezen kívül arra is kérte Jézust, hogy segítsen neki, hogy minig tejesíteni tudja Isten akaratát.
Ekkor eltűnt minden foltja. A kis ♥ újra egészen tiszta lett, és ezért megtelt örömmel és hálával. Most már tudta, hogyan maradhat tiszta örökre.
A kis ♥ sokat gondolt régi barátaira, akik a piszkos ♥♥ városában laktak.
Elhatározta, hogy elmegy hozzájuk, és beszél nekik a tiszta ♥♥ városáról és az útról, amely oda elvezet.


Jajj, elfelejtettem, hogy ide nem lehet piros szívet írni. A tiszta ♥-et pirosra akartam. Na mindegy! A honlapon (www.ttkari.gportal.hu) ott van a Tehetségkutató-meseíró menüpontban. Ha kíváncsiak vagytok, olvassátok el. De ugyanaz, mint ez, csak ott vannak piros (tiszta) és fekete (piszkos) szívek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat