Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Tehetségkutató - márc. - döntő

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Tehetségkutató - márc. - döntő

Sziasztok! Remélem, tetszeni fog a történetem!

Hímestojás-színű Húsvét a Tevékeny Tevék karavánban

Verőfényes, napsugarak ezredeinek fényében áradó, vidám, madárcsicsergéstől morajló, tevezsivongástól vízhangzó reggel köszöntött be a Tevékeny Tevék oázisának életvidám, önfeledt életébe. Az átlátszó, kristálytiszta vízesés ritmusosan hintáztatta csobogó vizén hófehét habjait; a fák lassan, méltóságteljesen hajladoztak friss, zöld lombkoronájukkal; a több ezer teve pedig éppen ágyát vetette fürgén - valamennyien tisztában voltak azzal, hogy a mai nap rengeteg meglepetést tartogat a számukra.
Tapicska egy széles mosollyal az arcán ücsörgött irodája karimás, barna székében, és keze gyorsan rajzolta a sok kriksz-kraksz betűt. Aztán pár perc múlva vidáman felkiáltott:
- Kész is vagyok! Hogy fognak örülni a Tevékeny Tevék a mai napnak! - majd egy jókorát füttyentett, mire egy szürkés-fehéres, kicsi postagalamb repült be az ablakon, és a sok-sok levelet díszes borítéskban kézbesítette az oázis valamennyi tevéjének. A levélben ez állt:
" Sziasztok, Tevékeny Tevék!
Mivel ma Húsvét van, rengeteg érdekes, vicces, kalandos játékkal készültem nektek! De nem fogom előre elárulni, mik lesznek ezek, mint máskor! Gyertek minél hamarabb a Varázs-tisztásra! Nem kell magatokkal hozzatok semmit sem - ámbár egyvalamit mégis: a jókedveteket, mert erről az egyről magatoknak kell gondoskodnotok!
Üdvözlettel:
tapicska, a karaván lelkes toborzója és vezetője! "
A több ezer teve izgatottan dabta le asztalára a többször is átolvasott, rövid, de tartalmas levelet. Majd magukra kapták tavaszi kabátkájukat, és eszeveszettül csatlakoztak kisebb baráti csoportokba, hogy együtt, kacarászva rohanhassanak ki a Varázs-tisztásra.
Patás Rami, Slice, [: brown , [: green és Miss Lilli baba együtt ment a tisztás felé. Patás Rami egy jókora banánt majszolt, mire egyszer csak - zsupsz! - a banán fele a földön, egy kisebb tócsában landolt.
- Biztosan melege volt! - nevetett Slice.
- Ugyanmár, Slice! Én tudom, mi történhetett: csak nem akarta, hogy Rami majszolja el - ő vetett véget szomorú életének - válaszolta [: brown.
- Jaj, brown! Ne gondolj ilyesmiket Húsvét reggelén! Hiszen ma örülnünk kell! - vágott közbe [: green.
- Hiába, csakis egyvalami történhetett - jelentette ki Miss Lilli baba -, mégpedig az, hogy már elértünk a Varázs-tisztásra, ahol mindig csupa furcsaság történik.
- Nézzétek! Ott jön Witamin! - kiáltott fel Rami.
- Elég magányosnak tűnik... - jegyezte meg Lilli.
- Hívjuk ide hozzánk! - ajánlotta Slice. Majd odament az öt teve Witamonhoz.
- Szervusz, Witamin! Szép napunk van, igaz? Ugye te is jösz a húsvéti játékokra? - rohant oda mellé green.
- Ó, szervusztok, gyerekek! Észre sem vettelek benneteket! Tudjátok, mint azon törtem a fejem, hogyan viohetném el Hópihusnak a jókedvet... - válaszolta lehorgasztott fejjel, kissé szomorkásan a karaván doktor nénije.
- Miért? Ő nem tud eljönni? - csodálkozott Rami.
- Sajnos nem - beteg. Nagyon-nagyon beteg. Ágyban kell feküldie még egy jópár napig.
- Az rossz. Tudjátok mit? - csillant fel végül Lilli barna szeme. - Van egy ötletem, hogyan vihetnénk el Hópihusnak a Húsvétot! Készítsünk fényképeket a játékok közben!
- Hű, Lilli! Ez nagyszerű ötlet! - tapsolt elismerűen Slice. Ettől fogva vidáman, mosolyogva haladtak a tisztás felé.
A tisztáshoz érve, megpillantották tapicskát, aki mélyen bele volt merülve a jegyzetfüzete tanulmányozásába.
- Szerintetek köszönjünk neki? - kérdezte tanácstalanul brown.
- Szerintem még hagyjuk egy kicsit - fogta vissza a sok viháncoló tevegyereket.
Nem telt sok időbe, mire tapicska felállt egy nagyobbacska kőre, és hangosan elkezdte ünnepélyes, húsvéti szónoklatát a tagokhoz:
- Isten hozott minden Tevékenyt ide, a Varázs-tisztásra! Ezennel a húsvéti, különleges játékokan megnyitom!!
Az első játék TOJÁSKERESGÉLŐ lesz! Feladatotok: kövessétek a fákra, kövekre, patakpartra felrajzolt, furcsa jeleket, fejtsétek meg, és ha ügyesek vagytok, az út végén egy kosár csokitojás fog várni rátok! Azé a csapaté lesz a kosár tartalma, mely először rátalál! Sok szerencsét, tagok!
- Rami, Slice, brown, green! Ugye leszünk öten egy csapatban? - szaladt oda a négy tevéhez Lilli.
- Persze! Hogyne! - válaszolták kórusban az izgatott tevék! - Csak siessünk! Csak siessünk!
Az öt teve vidáman, szapora lépésekkel haladt az első jel irányába, mely egy nagy tölgyfára volt felírva. Így hangzott:
" Otthont adok állatoknak, mégsem beszélek. Megölellek mindannyiotokat,mégsincs karom. Ha csendben maradsz, meghallod csobogásom! "
- Tudom! Tudom! Tudom! A patak az! A patak az! - kiáltott green izgatottan.
- Igazad van, tesókám! Gyerünk a patakhoz! - kiáltott brown diadalmasan. Eközben pedig Lilli készített egy vidám fényképet Hópihusnak, majd mindannyian a patak felé vették az irányt.
- A pataknál megpillantottak egy követ, melyen egy béka vidáman kuruttyolt. Az öt kisteve odasietett a kőhöz, és ezt olvasták:
" Én vagyok Breki, a béka, kinek sosincsen gondja. Azaz egy mégis van - ez pedig maga a ... " ( Találj egy rímelős, oda illő szót! )
- Tudom! A "gólya" szó illik oda! - harsogta Rami.
- Nos, valóban az a megfelelő szó, de hbol találunk mi gólyát? - tanakodott Slice.
- Nézzétek! Ott van egy! Kapjuk el! Ott áll a patakban! - kiáltott Lilli, majd az öt jóbarát halkan, titokban a gólya mögé osont, aztán egy határozott mozzanattal rávetették magukat a halálraréműlt gólyára. A gólya pedig szárnya alatt egy levelet rejtegetett.
- Ezt kerestük! - kiáltott Slice, majd kivette a levelet a madár szárnya alól, és olvasni kezdte:
" A nevem Girle Gólya, szaladj a labirintusba! De ne legyen dicsőség ha odaérsz, csak ha majd abból ki is mész! "
- Labirintus... labirintus... - vakargatta a fejét Lilli, majd felkiáltott: - Hát persze! A bokorlabirintus! gyerünk oda!
A tevék pedig a bokorlabirintus felé vették az irányt, és bemerészkedtek. Odabent csodaszép pillangók röpködtek.
- Figyelj csak, Lilli! Fényképezd le ezt a sok lepkét! - szólt oda barátjához green.
- Rendicsek! De szerintem nem véletlenül repültek be ide... talán az lesz a feladat, hogy hozzunk ki párat. Mindenesetre fogjunk ötöt - mivel öten vagyunk! - ajánlkozott Lilli.
A tevék pedig nagy nehezen, de végülis sikerrel járva fogtak öt fürge, csínytalan lepkét. Végül pedig nagysoká kiértek a labirintusból.
- Hála az égnek, hogy kiértünk! - súrolta meg feje búbját Rami, majd egy apró levélkére lett figyelmes a labirintus kijáratánál.
- Szerintetek ez mi? - kérdezte, majd felvette, és olvasni kezdte:
" Remélem, hoztál magaddal annyi pillangót, ahány a csoportod tagja, mert ha nem, most nyugodtan visszafordulhatsz! De viszont ha leleményes kisteve voltál, most mehetsz tovább pillangóiddal a nagy Napraforgóhoz, akitől majd - letéve a pillangókat - megkérdezheted, hol a tojás! "
- Hol is van pontosan az a Napraforgó? - kérdezte Lilli.
- Mi majd elvezetünk! Mi majd elvezetünk! - zengte az öt kis pillangó, és a hálóban arra felé repültek, amerre az öt jóbarátnak mennie kellett. A tevegyerekek pedig buzgón szedték lábukat arra, amerre a pillangók mutatták. És csakugyan, elérkezdtek Napraforgóhoz.
- Szervusztok, kistevék! Már vártalak benneteket! Na, hoztatok nekem pillangókat? - kérdezte mosolyogva a kedves Napraforgó sárga szirmaival ékesítve.
- Igen, itt vannak! - eresztette ki a hálóból a színes pillangókat brown, majd megkérdezte: - Napraforgó! Nem tudod, hol találjuk a kosarat, mely csokitojásokat rejt?
- Olyan csokitojásokat, melyek hímesek is? - kérdezte Napraforgó.
- IGEN! IGEN! BIZONY! BIZONY! - hallatszott a kórusos válasz.
- Nézzetek a pillangókra! Ők is csakolyan színesek, mint a hímestojások, nem? - kérdezte a Napraforgó.
- Tényleg! De színesek ők is! - vette észre az öt teve. Napraforgó pedig a pillan gókra kacsintott, ők pedig együtt elszavalták a következő verset:
" Bokor alatt, virág melett
Hever egy kicsi kosárka.
Ha nektek csokitojás kellett,
Akkor rátok vár e kosárka.
Ígyhát valamiért cserébe
Megmondjuk tinéktek,
Hol a tojás, melyik cserjébe'. "
- De mit adhatnánk cserébe? - fordult Rami a tevetársaihoz.
- Talán... talán... talán készíthetnénk egy csoportképet, melyen rajta leszünk mi öten, az öt pillangó és Napraforgó is! Egyik példányt itt hagyjuk újdonsült barátainknak, a másikat pedig elvisszük szegény beteg Hópihusnak! - javasolta boldogan Lilli.
- Nekünk tetszik az ötlet, nekünk tetszik! - kiáltotta az öt pillangó és a Napraforgó.
- Nos, akkor gyerünk, álljunk be! Beállítom a fényképezőgépet! Visszaszámlálás: 5... 4... 3... 2... 1... és KLIKK! - egy csodaszép , boldog kép.
- Most pedig, pillangók, vezessétek el a tevéket a kosárhoz! - küldte el pillangóit Napraforgó.
- Rendben, rendben! Máris indulunk! - harsogta az öt pillangó.
- Köszönjük a segítségedet, Napraforgó! További szép napot! reméljük, még látjuk egymást! - intett búcsút a barátcsoport, és a pillangók kí
séretében rátaláltek az elrejtett kosárra egy bokor tövében. Benne pedig sok-sok csokitojás lapult egy levél kíséretében, melyben ez állt:
" Ügyesek voltatok, kistevék! Igazi Tevékenyek! Én vagyok a húsvéti Nyuszika, tapicska megbízásából közlöm boldogan nektek: ti vagytok az első tevegyerekek az oázisban, akik megkapták húsvéti ajándékukat tőlem, a húsvéti Nyuszitól!
U.i.: Engem ne is keressetek, úgysem találtok meg, mégha csakolyan ügyes kis nyomozók vagytok, hogy megtaláltátok ezt az elrajtett kosárkát! Kilértemet nem fedem fel, de mosolyomat küldön nektek!
Szeretettel: a húvéti Nyuszika! "
- Hurrá! Hurrá! Miénk lett a sok csokitojás! - lelkendezett az öt kimerült, fáradt, de annál inkább is büszke teve.
- A fényképeket pedig megmutatjuk Hópihusnak! - mondta Lilli
- A csokitojásokból pedig adunk az egész karavánnak, hiszen rengeteg van belőlük! Szerintem a húsvéti Nyuszi amúgy sem bánná, nemde? - ajánlotta Slice.
- Igazad van! Én meg már azért is eljöttem, hogy jól érezzem magamat! - kiáltotta Rami.
- Hiszen nem az a lényeg, ki nyer, hanem, hogy jól érezzük magunkat! - tette hozzá brown.
- És ez a verseny igazán kalanddús, izgalmas, érdekes, húsvéti játék volt! - mondta green.
- És persze ezt nem csak mondjátok, hanem teszitek is, igaz? - szólalt meg valahonnan egy rejtélyes hang. - Hiszen a Húsvét az egypüttlét, a hímestojás, és az önfeláldozás ünnepe - osszátok meg hát a nyereményeteket mindenkivel, hadd legyen minden Tevékeny Tevének egy boldog, örökké emlékezetes Húsvétja! Még Hópihusnak is!
- ÚGYLESZ! ÚGYLESZ! Kellemes húsvéti ünnepeket és sok CSOKITOJÁST mindenkinek! - harsogta az öt boldog, kimerült barát a naplemente halovány, homájos, kissé hűvös, narancssárga környezetében csillogó szemekkel.

:)




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat