Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
"Scooby-Dooby-Doo!!!"

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
"Scooby-Dooby-Doo!!!"

Cím: - Scooby-dooby-dooo!

"Kedves Bozont,
Azért írom most ezen a verőfényes, tavaszias, ám mégis félelmetes és - sajnos - szőrnyekkel, szellemekkel, zombikkal körüllakott kis tanyasi házikóban ezt a levelet neked, drága barátom, hogy megkérdezzem, hogy telik a tavaszi szabadságod Hawaii - on ? Ott is furcsa moszkítók röpdösnek a levegőben, és a legközelebbi sarkon ott nem ólálkodik-e egy páncélos, fekete lovas gladiátor vagy egy fejnélküli, sárga színű tököt tartó fejlénlküli lovas szellemlován ? Mert itt sajnos igen. Fred pedig éppen az évszázad legnagyobb vitályát folytatja Vilmával - tudod milyen az, ha két zseni összekap, kinek az érdeme, hogy elkaptuk a zöld színű, nyálkás mocsáriszőrnyet. Pedig én is benne vagyok a hősi tett végrehajtásában! Hiszen én csalogattam a szörnyet a csapdába - persze azt - gondolom - mondanom sem kell, hogy Fred vékony hálóból készített csapdája nem vált be, ezért Vilma egy új tervet eszelt ki. Ezalatt pedig Diána azzal volt elfoglalva, hogy a lila retikűrjének zibzárja elromlott, és nem tudta kivenni belőle szintén lila napszemüvegét - nos, azt el kell árulnom, hogy a napnak egyetlen piciny szikrácskája sem táncolt az égbolton; csupán a vad, titokzatos szél libbentette ide-oda a fekete, gonoszsággal színűltig telt felhőket. A levegőben pedig sötét, vérre, vámpírra, félelmetes éjszakára, esetleg szellemvárra emlékeztető denevérek szálldostak. Nem tudtam megállapítani, honnan érkezdek, és merre tartanak - céltalanul imbolyogtak a nehéz levegőben, mintha csak arra várnának, hogy beköszöntsön az este. Már alkonyat volt. Nem tudom, le ment-e a nap, vagy sem, mert - amint már említettem - egyáltalán nem észlelhetüünk egy fia napsütést sem ezen a napon.
És nálatok? Hogysmint, Bozont, öreg cimborám? Ott is kapható Scooby-Snack? Á, dehogyis! Azt csak Diána tud elővarázsolni lila retikűljéből. Annak pedig sajnos elromlott a zibzárja... Dehát, nem mindegy? Már elkaptuk a szőrnyet, ami valójában csak Lillia volt, egy helyi, minden lében kanál idegenvezető. Tudod, azok a szőkék. Van merszeük, de eszük sajnos egy csöppnyi sem! ... Fred és Vilma még mindig nem kerültek elő, Diána pedig földhoz vágta a retikűljét - ezt rosszul tette, mert a szép lila szín egyszeribe feketés-lilásra változott! Te pedig, jóbarát, biztosan a vidámparkban ülsz most éppen a lovacskán vagy a motorbiciklin, esetleg a körhintán, és majd csak valamikor, holnap nyitod fel levelem borítékát. És - gondolom - kezedben egy hatalmas, végtelenségig nyúló, kecsapos, mustáros, majonézes szendvics; a kecsap pedig folyik le a pulóvereden! Hűha, de szeretnék melletted ülni!
Gondolom, most ezt gondolod magadban:
" - Persze! Hogyisne! Majd a vén Scooby kilopja a szendvicsembűl a sonkát, a kiflimből pedig a finom, ízletes, kövér virslit!"
Pedig én igazán nem! Jó, jó, tudom, hogy azt hiszed, hazudok, csak azért, mert eddig mindig megettem előled a sok ételt! De most nem tenném! Csak lehetnék melletted, csak itt lennél te mellettem, hogy legyen, akivel beszélgetnék, akivel nevetnék, akihez odabújhatnék, ha egy félelmetes árnyék bukkan elő a semmiből. Brrrrr! Már most feláll a szőr a hátamon!
Képzeld csak! A tegnap Fred elővette a magyar-spanyol szótárát, és... Jaj, ezert bocsánat, Bozontkám! Még el sem mondtam, hogy mindez, amit leírtam, Spanyolországban, jobban mondva Barcelónában történt.
Na tehát ott tartottam, hogy Fred elővette a vendéglőben a magyar-spanyol szótárát, és ezt mondja a pincérnek:
- Spicasso perantio frederico deleviranio telamia!
Persze a pincér nagyot nézett, majd legyintett, és sarkonfordult. Nem is telt el öt perc, jön egy hatalmas, fehéres-szürkés, csúnya, nőt ábrázoló szoborral a kezében. A másik kezében pedig a csekket hozta - több, mint 3000 dollárba került az a nyavalyás, ronda szobor. na, erre hamar Fred megragadja a farkamat, és magával húz, közben ezt kiabálja nekünk:
- Gyerünk, gyerünk hamar! Aki itt marad, az fizet! Aki pedig pénzzel akar maradni, az most siessen!
Nosza, Vilma és Diána utánunk iramodott, és meg sem álltunk egy régi, omladozó falú, kopott ajtajú motorbiciklibérlő helyhez. Ott hamar béreltünk hármat - én Fred mögé ültem, úgy száguldottunk a poros szekérutat felverve.
Hát, ez volt a tegnap, a legfenti a ma. Bizonyára a te tegnapod és mád nyugodtabb, kellemsebb és ami a legfontosabb, szörnymentesebb volt. De én már alig várom, hogy hazagyere! Tudod, ketten annyira jó félni! Majdnem annyira nagyszerű, mint kilopni a kiflidből a finom virslit! De csak MAJDNEM! Hi-hi-hi!
Üdvözöl legeslegeslegeslegjobb barátod, félőpartnered és evőtársad,
Scooby-Doo!
U.i.: Ne feledd: ha egy régi, megnyugtató, minden bajból kijuttató varázsmondatot szeretnél hallani, csak meg kell ijedned! Én úgyis melletted leszek, és ezt kiáltom, miközben szaladunk fejveszve:
- Scooby-Dooby-Doo!!! "



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat