Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Karácsony estém történetíró . .

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Karácsony estém történetíró . .

Sziasztok!

Karácsony estém

Odakint csendesen fújt a szél, és a hópelyhek hótáncot jártak a levegőben, mejd eltűntek az utcákon, járdákon, mintha soha nem is lettek volna. A testvérem a nagymamámnál volt, mi pedig vidáman díszítettük a fát, majd szép csomagolópapírral körbevontuk a sok, szebbnél-szebb ajándékot. Közben pedig mosolyogva énekeltük a legismertebb karácsonyi dalokat.
A fa feldíszítése és az ajándékok elhelyezése - a fa alatt - végeztével felöltöztünk, elmentünk a nagyihoz, és az egész család elmentünk a templomba. A mise után békésen sétáltunk hazafelé, amikor valaki a sötétségben hangosan felnevetett, és ezt kiáltotta: "Kislány, gyere ide, gyere!". Körülnéztem, de nem láttam sem a kiáltásokat kibocsájtó valakit, sem más kislányt.
-Anyu! Apu! Ti hallottátok? - kérdeztem a szüleimet. Persze ők semmit sem hallottak. De a hívogatás csak nem maradt abba. Ígyhát a következő kanyarban elengedtem anyukám kezét, és elindultam a hang irányába. A szüleim annyira belemerültek a beszélgetésbe, hogy észre sem vették, hogy eltűntem.
Amint mentem a park keskeny járdáján a sötétben, és követtem a hívogató hangot, hirtelen az egyik bokor mögűl valami kis pislákoló, alig ki nem alvó fényt pillantottam meg. majd pár másodperc múlva előbukkant a bokor mögül egy lány. Kezében egy gyertyát tartott, mely nem volt meggyújtva, mégis fénye volt. A lánynak kétfelől szárnya volt.
-Ki...ki vagy te? - annyira elcsodálkoztam, hogy tátva maradt a szám. Nem is a szárnyakon, hanem a gyertyán. Hogy lehet egy gyertyának fénye, mikor nincs meggyújtva? És ezt meg is kérdeztem.
-Á, majd megtudod, ha itt lesz az idő. Ezért is hívtalak ide - mondta az angyal, merthát ha valakinek szárnya van, akkor az angyal (persze csak ha ember), és átnyújtotta a gyertyát. A kezemben már nem világított?
-Miért nem világít? - kérdeztem. - Az előbb még világított.
-Menj, és gyújtsd meg! - mondta az anygyal, és eltűnt a nagy sötétségben. De még visszakiáltott: "De gyufával nem fog menni!" .
Furcsán éreztem magam. Karácsony estéjén találkoztam egy angyallal, aki itt hagyott. Kezemben egy gyertya volt, melyet gyufával nem lehetett meggyújtani. mégis meg kellett gyújtsam. de nem állhattam örökké a park kellős közepén lévő bokor mögött. Elindultam hazafelé. A park végében láttam egy sánta kutyát, akinek nem volt ereje élelmet találni. Volt valahol a táskámban egy kifli, azt nekiadtam.
-Egyél csak, kutyus! Biztosan nagyon éhes vagy! - sajnáltam meg szegény párát. Dehát mit tehettem volna? szegényben alig volt szusz. Átnyújtottam a kiflit, és ahogy jóízűen beleharapott, a gyertya világítani kezdett. De ismét nem volt lángja. Csodálkoztam, majd továbbindultam. A gyertyának halovány fénye pislákolni kezdett. Pár lépéssel azután , a park előtt egy idős nénike álldogált, és próbált átmenni az úton, de sehogyan sem sikerült, mert nagyon lassú volt egyedül, és egy autóvezetőnek sem volt türelme kivárni, míg átmegy a zebrán. Odamentem hozzá, karonfogtam, és átsegítettem az úton. Amint elbúcsúztam tőle, a gyerta fénye megerősödött. Boldog lettem. Továbbmentem, és már majdnem otthon voltam, mikor megpillantottam egy didergő kisgyereket. Olyan 5-6 éves lehetett. Levetettem a pulóveremet, és nekiadtam. Amint felvette, a gyertyának olyan fénye lett, hogy beragyogta az egész környéket.
Jött is az angyal: "Teljesítetted a feladatodat, ezért mostmár elviszem a gyertyát. Tulajdonodben van az a fény, amit sokan szeretnének megszerezni, de a puszta akarat nem elég. Ez a szeretet fénye. Ahányszor csak segítesz valakin, vagy valamin, ez a fény nő, és megsokszorozódik! Ez a fény mit nem lát senki, csak te, senki más! Ezt a fényt nem veszi el már tőled soha senki!" - mondta az angyal, és elvitte a gyertyát.
-Köszönöm! - suttogtam a sötét estébe. De nekem, és akiken segítettem, világosabb volt a nappalnál.
Így telt a Karácsony estém, mikor megkaptam a fényt, melyet átadhattam másoknak, és ahányszor adtam belőle, annál nagyobb lett az enyém!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat