Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Újra történetíró! .

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Újra történetíró! .

Sziasztok!

Már nagyon-nagyon régen nem neveztem a történetíró versenyben, mely a Tevékeny Tevék (TTK) karavánban zajlik - máshol nem is játszanék, mert már majdnem egy éve vagyok karitag.
De most ÚJRA NEVEZTEM! Itt a mesém:

A szavak: hóesés, csengőszó, törpenyuszi, bambusz, aludni

Brumi maci első Karácsonya

Tél van. A fagyos, fogcsikorgató szellő gyengéden cibálja a fák ágait ezen a reggelen. A hatalmas, hólepte - ám mégis, a hó alatt örökzöld - fenyők alatt fehér bundájú, vidám törpenyuszik játszadoznak, hancúroznak. A nap álmos, ám mégis felettéb boldog sugarai szikrát szórnak a csillogó, fényes, fehér lehullott hótakarón.
Az erdő szélén, a Nagy Tisztás mellett, egy csodálatos házikóban lakott a kis Brumi maci Macimamával és Macipapával. Különleges dekorációkkal díszített házuk volt: a házban - ahová csak lehetett tenni - mindenütt bambuszok sorakoztak, melyeket még Kanguru Kenguru ajándékozott nekik a múlt nyáron, amikor a Nagy Cirkusz az erdőn haladt át.
-Brumikám! Gyere vacsorázni! Ez az utolsó étkezésünk egy jó ideig! - hívta Macimama kisfiát az asztalhoz.
-Hogyhogy utolsó? - álmélkodott Brumi az elhangzottakon.
-Mert ma este lefekszünk átaludni a telet - magyarázta Macipapa. Ugyanis Brumi a tavasszal született, és még sosem volt tele.
-Mi macik minden évben ezt tesszük - egészítette ki Macipapa mondanivalóját Macimama.
-De Nyuszika azt mondta nekem, hogy a tél a legszebb évszak, mert ünnepel az egész erdő. De, hogy miért, azt nem tudom... - tiltakozott Brumi, de azért megvacsorázott, és szüleivel együtt lefeküdt. De amikor szülei elaludtak, Brumi csendben fölkelt, és felöltözött. Kilépett a házból. Odakint óriási hó volt, és mindenhol kis állatok hancúroztak, kacaráztak. Brumi is csatlakozott Sün Samuhoz és Nyuszikához.
-Sziasztok! - köszöntötte a két barátot a kismackó.
-Szia, Brumi! Hát te miért nem alszol? - csodálkozott Sün Samu és Nyuszika.
-Hát...valójában azt kellene tennem, de nem tudom megtenni. Annyira kíváncsi vagyok, hogy miért a tél a legszebb évszak. Ti tudjátok? - érdeklődött Brumi.
-Figyelj, Samu! Szerintem ne áruljuk el neki! Hadd jöjjön rá ő maga! Mi csak besegítünk! - súgta Nyuszika.
-Majd megtudod! Gyere velem! - hívta Nyuszika Brumit, és elindultak a Nagy Tisztás felé. A Tó mellett óriási jégcsapok csüngtek. A kis Vidrák csengettyűknek használták, és varázslatos csengőszót teremtettek.
Volt a tisztás közepén egy szép Fenyő. A kisállatok tobozokat, bogyókat aggattak rá. Nyuszika letört pár jégcsapot, és a Fenyőhöz vitte. Brumi maci is csatlakozott pár mogyoróval a kezében. Persze fogalma sem volt arról, hogy mire fel kell annyi mindennel kidíszíteni a Fenyőt. De azért buzdón segétkezett. Nagyon jól érezte megát, mert időközben nem csak a Fenyő öltözött szép "ruhába", hanem Brumi és az összes többi kis állat szíve is.
Hamarosan elkezdett hullni a hó. Brumi és Nyuszika a hóesést figyelte.
-Miért öltözött színes ruhába a Fenyő? - kérdezte Brumi.
-Ez Karácsony. Karácsonykor minig feldíszítünk egy fát. És tudod, hogy miért lesz minig ilyen szép?
-Miért? - kérdezte a mackó.
-Mert közösen díszítettük föl. Mindenki a maga tehetségét egyesítette a másikéval, és így kiegészítettünk egymást. Ha mindenki egyedül csinálta volna, most nem lennénk ilyen boldogok, és nem lenne ilyen szépen csillógó, feldíszített fánk és szívünk. És ha te, Brumi, inkább aludni mentél volna, mintsem segíteni, biztos, hogy nem lett volna ilyen szép Karácsonyunk - mondta Nyuszika.
-Mert az erdő összes lakója fontos a maga nevében. És ez minden Karácsony estéjén bebizonyosodik - tette hozzá Sün Samu.
Ez volt Brumi maci első és legszebb Karácsonya, ami csak lehetett. Szíve örült, lelke kacagott, és ezt csak egy-két bukfenccel lehetett kiegészíteni

Miss Lilli baba (175454)

Ja és ezzel a mesémmel II helyezetet értem el, és ennek ajándékául kaptam 300 €urot. :)
:P




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat