Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Deneveréb. Újra történetíró. ^^

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Deneveréb. Újra történetíró. ^^

Az éjszaka rémei

Hol volt, hol nem volt, de valahol mégis volt egy erdő. Ebben az erdőben sok-sok erdei állat lakott, mind-mind békességben egymással. A rókák és farkasok sosem vadásztak kis nyulakra, inkább a faluba somfordáltak be baromfit laponi.
Ebben a békés erdőben történt, hogy amikor szokás szerint este összegyűlt az Erdei Tanács megbeszélni az erdő ügyeit, Uhu bagoly képéből kikelve eszeveszettül próbálta elújságolni a rettenetes hírt:
- Az éjjel, amikor szokásos őrjáratomat végeztem, az erdő sötét barlangjai felől rettentően félelmetes visításokat hallottam. Először magam is azt hittem, ami most bizonyára önök hisznek, tisztelt gyűléstagok, vagyis azt, hogy valaki az éjszaka közepén segítségért visítozik. Ezért hát, mint hivatalos erdei rendőr, közelebb szálltam a hang forrásába. Ám akkor sötét alakok szárnysuhogását véltem meghallani, és kísérteties árnyak bukkantak fel imitt-amott az öreg cserfák közt a sötétben. Nagyon félelmetesek voltam. Akkor már minden meggyőződésem megvolt affelől, hogy nekünk nagyobb okunk van a segítségkiáltásra, mint nekik.
Eddig tartott Uhu bagoly beszámolója. Mire befejezte, az izgalomtól kipirult. Fel-le csapkodott 500 éves szárnyaival, és a gyűléstagok megértették, amit Uhu bagoly látott, nem tréfa dolog volt.
- Nos, ezesetben, tisztelt gyűléstagok - állt fel az Erdei Tanács elnöke, Róka Rudolf úr, akit azért választottak az erdei gyűléstagok elnöküknek, mert elég ravasz és settenkedő volt számukra -, ha igaz, amit Uhu bagoly nekünk mondott, ki kell derítani az ügyet: kik ezek a rejtelmes éjjeli rémek?
Egyből izgés-mozgás támadt, nagy hangzavar, a fejek összeértek, mindenki a mellette állóval sutyorászott. Megegyeztek, hogy néhányan, nevezetesen Mókus Móda, Vadkan Disznó, Uhu bagoly és Falánk Farkas - aki cseppet sem falánk a kelletnél -elmennek éjjel a sötét barlangokhoz fülelni.
El is jött a késő este, a négy küldött letelepedett a barlang közelében egy bozótban, és nesztelenül várt. Nem tartottak attól, hogy mind elalszanak, mert Uhu bagoly nem az az eset, aki a sötét éjszakában alunni tudna.
Egyszer csak éktelen visítás, majd egy csapat sötét, furcsa alakú valami kiröppent a barlangból. Leszálltak a fákra, és csiripeltek. Volt, amelyik a földön szökdécselt. A négy küldött nem mert lecsapni rájuk. Inkább belopóztak a barlangba, hátha találnak ott valami furcsát. Odabenn sötét volt.
- Kik vagytok ti? Mit kerestek a MI házunkban? - hallottak egy különös hangot. Egy furcsa termetű, barnás-szürkés madárszerűség csüngött a barlang tetejét fejjel lefelé. Mókus Móda fejreállt, hogy szemezhessenek.
- Mi erdei lakók vagyunk. De ti.. ti kik vagytok? - tette fel a kérdést hülledten Falánk Farkas, aki, mint már említettem, cseppet sem falánk.
- Mi deneverebek vagyunk, különös lények. Hazánkban, Afrikában, nem nagyon kedveltek minket. Féltek is tőlünk, le is néztek bennünket - hát úgy határoutunk, ide költözünk. Arra számítottunk, itt majd békében élhetünk. A többiek elmentek vadászni, és sétálni, mert mi éjjeli állatok vagyunk ám, pont úgy, mint az a bagoly ott ni, veletek! Én nem mehettem velük, mert valakinek őrizni is kell a barlangot. Reméljük, ti megkedveltek majd minket! - magyarázta a kis deneveréb. És csak magyarázott, magyarázott... aztán majd még egy kicsit magyarázott.
- Nekem vannak kis bagolyfiókáim, játszhattok éjszakánként velük - ajánlotta Uhu bagoly kedvsesen.
- Az az igazság, hogy azt hittük, az éjszaka rémei vagytok. Félelmetes a szárnysuhogásotok egy kicsit, és furcsa árnyékot vet a fákra a holdfényben testetek - mondta Vadkan Disznó. Igyekezett nem megsérteni senkit. Addigra már a többi deneveréb is visszaért.
- Szerintem nem vagyunk ilyesztőek - annál is inkább csak furcsák és szokatlanok. De majd megszoktok, meglátjátok! - mondta nyályasan a legidősebb, a vezérük.
És úgy is lett, ahogy ő megmondta azon az éjszakán.
- Ez az ügy is letudódott, mint az eddigi öszes többi - nyilatkozott az Erdei Tanács elnöke, Róka Rudolf az Erdei Hírlapban.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat