Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Karácsonyi készülődés! .

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Karácsonyi készülődés! .

Sziasztok!

Karácsonyi készülődés

A karácsonyi készülődésbe rengeteg minden beletartozik. Karácsony előtt pár nappal minden évben kitakarítjuk az egész házat, rendberakjuk a dolgainkat. Édeanyánk főzi a karácsonyi vacsorát, mi pedig sütjük a mézeskalácsot. A testvérem pedig...nos...azt hiszem, próbálja megnehezíteni a dolgunkat! De kibírjuk! A karácsonyi készülődésnek két legfontosabb dolga van: a karácsonyfa és az ajándékok. Karácsony előtti nap együtt csomagoljuk az ajándékokat, és karácsony estéjén együtt díszítjük a fát.
Számomra a legfontosabb a karácsonyi készülődésben az ajándék megteremtése volt. Régen mindig magam vettem készen az ajándékot. De mára már csak a kellékeket veszem meg, és lopok pár ötletet innen-onnan. De ennek, hogy miért és mióta készítem saját magam az ajándékot, van egy története, melyet szeretnék most elmesélni.
Hűvös téli szellő cibálta a fák csupasz ágait. A kis hópelyhek sorra-szerre hulltak le, és takarták be a didergő utcákat. A nap langyos sugarai visszaverődtek a fehér helyek csúcsaiban.
Reggel volt. Álmosan kinyitottam a szememet, és kinéztem a jégvirágos ablakon. Odakint minden vidám és békés volt. A házak nem panaszkodtak, ha a kisgyerekek összefírkálták falaikat. Néhány ember ott sétált az úton, és látszott rajtuk, hogy nem süllyedtek el a mindennapi problémák fergetegében.
Hirtelen eszembe jutott, hogy templomba kell mennei, hiszen 2000 évvel ezelőtt ilyenkor született a Megváltó.
Felöltöztem, és elindultam a hólepte utcán. Odakint furcsán csönd volt. Nem láttam egy embert sem. Néha-néha ki-kiröppent egy-egy veréb a bozótból. Az üzleteken rács volt: egyik sem volt nyitva. Szerencsére a templomban sok ismerős arcot pillantottam meg. Megnyugodtam.
Mise után, amint éppen mentem át az úton, valami eszembe jutott, és a hátamon felállt a szőr. Egy másodperc töredékéig megálltam az út közepén, de aztán továbbmentem. "Nem vettem ajándékot a kistestvéremnek! Most mit tegyek? Karácsony napja van, és minden üzlet ajtaján lakat van." Megálltam egy lehavazott fa alatt, és gondolkodni kezdtem. Ahogy ott morfondíroztam, hirtelen - hopp! buff! - rámesett egy hóbucka. Amint próbáltam kivergődni a hókupac alól, egy gyönyörű fenyőtoboz akadt a kezembe. Odébb mentem, és szeműgyre vettem, hadd lássam, ki fia-borja ez a lehullott termés. Egyszer csak nagy ötletem támadt: természetes anyagokból készítek majd valami szépet. Ott álltam a fa mellett. A hó is elkezdett hullni. A nap sugarai áttörtek a kis pelyheken, és beragyogták a Földet. A napsütötte hópelyhek olyanok voltak, mint egy-egy gyertyaláng.
-Megvan! - kiáltottam fel. Az éppen az út másik oldalán haladó férfi csodálkozva nézett rám. Talán azt hitte, hogy valami új és csodálatos dolgot találtam fel. Pedig csak az jutott eszembe, hogy készítek egy gyertyatartót, majd pedig formálok bele viaszból egy szép kis gyertyát.
Így is tettem. Tettem egy kis kitérőt hazafelé. Itt-ott kikukucskált a vastag hótakaró alól egy-egy lehullott termés, melyet felévettem, és eltettem.
-Nemsokára hazaértem. Otthon bezárkóztam a szobámba, és elkészítettem a testvérem ajándékát.
Este, a fa alatt, a sok becsomagolt, drága ajándék között, ott állt a gyertyatartóm is, mely a testvérem ajándéka volt az én részemről. Nagyon tetszett neki. A tartón égő gyertya fénye pedig beragyogta a sötét szobát; fénye áthatolt az ablaküvegen, és elvitte a fényt mindenhová a sötét éjben. Bár sötét és félelmetes a világ, Karácsony éjjelén a fény legyőzi a sötétséget.
Ezért álljuk körbe mi, emberek minden évben a karácsonyfát, és világítunk a szívünkben égő gyertyával, mely áthatol a sötétségen, és beragyogja a világnak minden apró zegét-zugát.
Így történt, hogy rájöttem, nem az a lényeg, hogy minél nagyobb és szebb legyen az ajándék!
A másik fontos karácsonyi készülődés számomra, az, hogy a lelkem is készen álljon a Karácsonykor minden évben újra meg újra, lelkünkben megszülető Jézuk Krisztusra!
Békés, Boldog, áldott, szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok mindenkinek! (Még Emogomo3-nak is!)




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat