Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

KrisztiKe :] naplója


.ormi :] [175454 AL], gazdája KrisztiKe :]
Tevém hitvességének története:)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/175454
Tevém hitvességének története:)

Hitves, kisteve - családban élni jó!

Drága hitvesemre rátalálni olyan volt, mint éhes halásznak egy pici pisztrángot kihalászni a csatorna alól. Attól kezdve örökre megváltozott az életem! El is mesélem, miként találkoztunk először, hogyan teltek viharos és halk, lassú szellő fújta napjaink; mikor vettünk saját tengerpartot; ki volt egyetlen kislányunk; hogyan csatlakozott hitvesem a tevékeny Tevékhez; és azt is megtudjátok, mi volt az oka annak, hogy minden héten elváltunk hatalmas veszekedések közepette - na jó, csak ameddig nem személyes.

Egy csodaszép napon éppen másik tevémmel, bizonyas született Mini Babával - sajnos meghalt -, a 3D cseten tartózkodtam saját strandomon. Egyedül csücsült tevém a nagy homokban, és kémlelte a feléje kúszó hullámokat.
Egyszer csak valaki belépett tevém magánterületére. Mini Baba feléje kapta világosbarna fejét, és köszönt:
- Szervusz! Mi szél hozott erre? Remélem, tengeri szél! :D
- Szia! Hitvest keresek... - hangzott a válasz az idegen tevétől. CUCU volt a neve. Egyszerűen CUCU , ahogy írják. Meg is kérdezte, nem megy-e a tevém, vagyis született Mini Baba, hozzá feleségül, mert az akkori hitvese, született Molly15, gazdája nem nagyon látogatja tevéjét, és Molly15 már élete utolsó lélegzeteit veszi.
- Nem tehetem - válaszolta tevém szomorúan. - Ugyanis nekem már van egy hitvesem, .bestfriend., aki gazdám legjobb barátnőjének tevéje. De van nekem egy másik tevém, Miss Lilli baba. Még alig pár napos, de szívesen lenne feleséged - szegény annyira magányos és bús a sivatag porában! - ajánlotta fel tevém, és reménykedve CUCU szemébe nézett.
- Hát jó. Remélem, nagyon boldogok leszünk! - egyezett bele CUCU, bár nem volt teljesen magabiztos. De megkérte Miss Lilli baba kezét - itt ér véget Mini Baba hivatalos szolgálata, aki egyébként Miss Lilli baba édesanyja volt, de Lilli baba elmondása szerint sosem volt jó édesanya. Veszekedett vele, ütötte.
Miss Lilli baba és CUCU sokat leveleztek - úgy két percenként küldözgették a sok levelet, mely egy piros szív alakú borítékban érkezett tevéik postaládájába.
Az egyik levélben CUCU megkérdezte Lillit, mikor lesz az esküvő. Lilli pedig elgondolkodott, majd rávágta: Talán most rögtön! Azzal fel is léptek a 3D csetre, Miss Lilli baba szobájába - mert neki is volt saját strandja, szebb, nagyobb, mint az édesanyjáé. Ott addig vártak, míg betoppant egy teve, aki elvállalta, hogy összeadja a két tevét. Meg is történt a ceremónia, a két teve ajka összeért, és boldogan tértek haza az egyszerű esküvőjükről, mely a JÓ, RÉGI 3D CSETEN volt.
Aztán nem telt el néhány nap, és olyasmiken keztünk el Marcival, CUCU gazdijával, veszekedni, ami rettentően nevetséges! Például egy adott alkalommal azon vesztünk össze, hogy a Balaton-e a szebb, vagy a Fekete-tenger. Ebből aztán különböző veszekedések sorai keletkeztek, melynek az lett az eredménye, hogy elváltunk, egymást tiltólistára tettük, és a másikra azt kiabáltuk itt-ott - cseten -, hogy: "Paraszt!", meg "Zsidó!". Ugye mennyire gyerekes viselkedés? Ma már mindketten jókorát nevetünk a történteken.
Persze a harag sem tart mindörökké - egymást levettük a tiltólistáról, és kezdtük kérni a bocsánatokat, mondtuk egymásnak, hogy félreismertük egymást. Az az érdekes, hogy mégis minden alkalommal összevesztünk, és elváltunk. Hiszen most Miss Lilli baba 468 napos, és mégis csak 230 napja házasok CUCU-val, aki idő közben a Radovics Marcell., majd a Tevékeny Teve, alias Tzutzu, végül a Tevékeny Teve, alias Cucu nevet viselte eddigi életében.
Egy napon arra gondoltunk hitvesemmel, Radovics Marcell. - el, hogy mennyire szebb és mozgalmasabb lenne az életünk, ha lenne egy kistevénk! Marcival eljátszottuk, hogy Lilli baba terhes lett, és a kórházban volt. Megalkodtuk a tevét: Neve Hóvirágocska. volt, színe világosbarna, és persze - a neve alapján is - lány volt. Nagyon aranyos kislányka volt, növekedett. Együtt mentünk fel hárman a csetre - mikor én voltam Hóvirágocskával, mikor Marci.
Emlékszem is, hogy egy gyönyörű, nyári napon Radovics Marcell. és Miss Lilli baba elhatározták, hogy elmennek Hóvirágocskával együtt nyaralni. De, mivel a strand volt otthonuk, úgy döntöttek, egy kicsi, halk, tevéktől távol levő erdőt választják a helyszínül.
Össze is pakoltak, a sok ruhát mind begyúrták a családi bőröndbe, egy kosárkába némi elemózsiát bakoltak, és pár óra utazás után meg is érkeztek a csendes erdőbe. Nem volt nagy, de egyikük sem bánta. Amíg Miss Lilli baba előkészítette az ebédet, Radovics Marcell. fogócskázott és bújócskázott kicsit kislányával, akinek nagy örömére szolgált szívni a hegyi levegőt, és közben versenyt futni a nyári, meleg szellővel! De egyszer csak megtörtént a baj! Hóvirágocska megbotlott, és jól megütötte a lábát. Édesapja ölében kellett a táborhoz vigye, ahol édesanyja vette át aggódva, és csitította a hangos sírásban kitörő poronttyát. Szegény kislány egyenlőre csak sántítani tudott, nem, hogy fogócskázzon. De azért az ebéd a természetben kihagyhatatlan és feledhetetlen élmény volt mindhármuk számára.
Pár nap múlva hazaindultak. Hóvirágocska lába már teljesen meggyógyult, és, mielőtt végleg hazatértek volna, a kislány még búcsúzóul szaladt néhány kört a fák között, majd elköszönt a fáktól, a fűtől, a táborhelytől, a bokortól, a kerítéstől, a vidáman bukfencező szellőtől - búcsút intett az egész erdőnek.
Otthon Radovics Marcell. beváltotta kislányának tett ígéretét - megtanította Hóvirágocskát úszni. Nagy élményt jelentett ez a kistevének. Mostmár nem félt, hogy belefullad a tenger habjaiba, mert biztos kéz evezett körülötte, ha a hullám a feje felett átszaltózott - a saját keze vitte őt ki a puha homokos partra.
Eközben Miss Lilli baba takarított, majd kiszolgálta a családi vendéglőjükben várakozó vendégeket. Valójában az étkezde a TeveMCDonald's nevet viselte.
Így telt a boldog család mindennapja addig, amíg egy váratlan fordulat lépett be a gondtalan család életébe: hőnszeretett kislányuk elköltözött az élő tevék soraiból. Mindez egyikünknek sem világos, hogy történt. Valahogy úgy volt, hogy - amint ez nálunk már megszokott - újból elváltunk. Ez eredményezi a veszekedést, a tiltólistát, de csak kevés időre. Miután kibékültünk, be szerettem volna lépni Hóvirágocskához, de nem a régi volt a jelszava. Kérdőre vontam Marcit, aki azt állította, bizony a régi jelszó illik hozza. De mikor ő maga is megpróbálta, nem tudtunk belépni. A leltárban pedig már nem volt - meghalt szegény. De tevéink szívében és a mi szívünkben is örökké él! Persze halála előtt volt neki is hűséges hitvese. Tevéje nevét nem tudom, de gadája Ervin volt.
Nem sokkal Hóvirágocska halála után sikerült sok győzködés után rávennem marcit, hogy tevéjével csatlakozzon a Tevékeny Tevék karavánhoz, mert nem bánja meg! Bizonyára szegénynek elege lett a sok reklámozásomból, és elhatározta - No, Isten neki! -, hogy belép ő is tevéjével ebbe a fantasztikus karavánba. És - látod-látod, Marci, én is tudom, mit beszélek!? - pár nap alatt rengeteg datolyát és €urot gyűjtött magának - de a legfontosabb, hogy sok-sok új, kedves és segítőkész barátra tett szert, megismerte Zsuzsit és Nórát tapicska, illetve Hópihus személyében.
Azóta együtt vagyunk - rég nem váltunk el, nem, mintha ezt akarnám! Már nincsen annyi időnk levelezni, mint a nyári vakációban, és már - nagy szomorúságomra - a 3D cset is megszűnt! De azért levelezgetünk, gratulálunk egymásnak, elmondjuk iskola élményeinket, beavatjuk egymás vesrenyeibe, és reménykedünk, hogy egyszer nem csak Tevékeny Teve, alias Tzutzu - mert, amikor belépett a Tevékeny Tevékhez, ez lett tevéje neve - és Miss Lilli baba által fogunk levelezni, beszélgetni, hanem egy napon majd mi is - mint gazda a gazdával - találkozunk, és úgy beszélgetünk! Talán nyáron, mert marci azt mondta, lehet, hogy a Fekete-tengerre mennek nyaralni - és mi is ott leszünk! Mindenesetre mi együtt vagyunk jóban-rosszban; kisegítjük egymást a bajból, tanácsokkal látjuk el a másikat, beszélgetünk, nevetünk, és örülünk egymás sikerének!
Tevém hitvese, Tevékeny Teve, alias Cucu, tegnap lett 1000 napos, ezért gratuláltam neki! Remélem, házasságunk is trtani fog még 1000 évet! Sőt, többet is! Ameddig csak élnek tevéink! És ki tudja, talán még egy szép napon egy kisbabát fog hozni a gólya családunkba, és már négyen leszünk - mert sosem feledjük el azt, akit már egyszer szívünkbe zártuk! Bár Hóvirágocska, egyetlen gyerekünk, az örök tevemezőkön játszadozik, szívünk mélyén akkor is halljuk azt az önfeledt, életvidám gyermekkacagást, melyet még földi életében hallatott, és lelki szemeinkben őrizzük kislányunk arcképét, mint egy régi, poros, de karcolatlan fényképet.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat